Hvordan skaber man et personligt hjem?

Amok i maling!

Dette billede er fra vores køkken. Jeg tilføjede de lyserøde trekanter for at vække lidt kontrast.

Jeg har længe gjort mig nogle tanker omkring, hvordan man let kunne skabe kontraster i sit hjem, uden det krævede vanvittige ressourcer og egenskaber. Hvis man ikke anser sig selv som værende den helt store indretningsguru, men alligevel ønsker en forandring i sit hjem, kan man snildt skabe spændende rum ved at flytte fokus fra gulv til væg. Væggene bliver tit negligeret i forhold til, hvor meget magt de egentlig besidder i et rum. Det er dem, der rammer os ind, og dem der bestemmer, hvordan vi føler, når vi træder ind i et rum. Derfor kan en farve på væggen vække et helt rum til livs – uden man behøver at udskifte al interiør for at opnå samme resultat.

Nedenfor vil jeg ligge et par eksempler op på, hvordan man kan bruge farver i sit hjem:

Vores tidligere pastel væg i stuen. Her var vi ved at fjerne malertapen og tjekke kanterne efter for fejl.

Vores tidligere pastel væg i stuen. Her var vi ved at fjerne malertapen og tjekke kanterne efter for fejl.

Et andet billede af køkkenet, hvor man kan se trekanterne skabe en form for liv. Hylden er i øvrigt fra Woodjunkie.

Et andet billede af køkkenet. Hylden er fra Woodjunkie.

Hvis ikke man føler sig helt parat til at give sig i kast med hele vægge, kan man snildt nøjes med at male halvdelen af væggen. Nedenfor kan i se eksempler på, hvordan vi flere steder i lejligheden kun har valgt at markere halvdelen af væggen med mint.

Et lille hjørne i stuen.

Et lille hjørne i stuen.

I soveværelset.

I soveværelset.

Hvis man er til et mere afdæmpet udtryk, kan man nøjes med at male endevæggene i rummet i en farve, der skaber kontrast til resten af rummet. Nedenfor findes to billeder af Villums værelse. De fleste af hans ting er lyse og rolige i deres udtryk. Derfor har jeg valgt en mørk kontrast, som på samme tid får interiøret til at træde mere i karakter.

Villums værelse

Villums værelse

Villums værelse, som det ser ud i dag.

Villums værelse, som det ser ud i dag.

En af mine yndlingskombinationer i mit hjem er samspillet i mellem mørk og pasteller. Dette har vi både i køkkenet, i stuen og på Villums værelse. Jeg oplever, at pastellerne kommer mere til sin ret ved konfrontationen med det mørke. Jeg vil på et tidspunkt lave et indlæg om kontraster, samt hvordan vi fremhæver vores yndlingsinteriør mere i boligen.

TIPS TIL DIG DER ØNSKER AT GÅ I KRIG MED MALING:

 • Hvis man ikke har lyst til at spendere en bondegård på maling, kan jeg varmt anbefale Bauhaus egen produkterie: SwingColor – Her koster en liter vægmaling (ca. 8 kvadratmeter) omkring 99,- og kan blandes i alle farver. Jeg benytter mig altid af denne variant. HVIS man skal bruge en hvid, anbefaler jeg dog en dyrere variant, da den hvide er meget svær at få til at dække ordentligt.
 • Hvis man begiver sig i kast med mønstrede vægge og har stærkt behov for at kanterne dermed er knivskarpe, kan man starte med at male over selve malertapen med hvid, for at “lukke” eventuelle åbninger under tapen. DET VIRKER!
 • DÆK AF! Jeg har lært det på den hårde måde. Jeg har tit bare malet løs uden afdækningsplast, og har derfor måttet skrubbe mine gulve sønder og sammen for at få pletterne væk. Men jeg nægter at tro, at i også begår den fejl 😉

PS. Selvom jeg muligvis er lidt ekstrem i mine udskejelser på vores vægge, håber jeg dog, at dette indlæg kan bidrage til at gøre sig nogle tanker omkring, hvilke følelser man kunne tænke sig at blive påvirket af, når  man indtræder et rum 🙂

〈 ♦ 〉

Andre indlæg:
Hvordan skaber man et personligt hjem? // Sådan får du flere følgere på IG // Gaveideer til konfirmanden // Hyldest: House Doctor // V’s værelse: Stjæl stilen

Skærmbillede 2015-04-01 kl. 21.54.35Skærmbillede 2015-04-01 kl. 21.54.46

7 kommentarer

 • Sara

  Har du mon en farvekode på den mørkeblå farve på børneværelset? Tak

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine Thrue

  Den mørke farve på øverste billede; er den sort, grå, mørkeblå eller noget helt fjerde? Jeg crusher lidt på idéen om en mørkeblå væg, men har ikke helt fundet den rigtige farve endnu – denne kunne klart være en mulighed!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Kathrine 🙂
   Farven er helt mørkegrå. Sådan en helt mørkeblå kunne virkelig også være smuk!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle Holm Nielsen

  Hej Julie
  Jeg kan ikke finde hvor der står hvordan man laver dine fede skriveborderer
  Vil du skrive hvordan man gør?;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Michelle.
   hvis du logger på computeren – har jeg ude i venstre side af min blog en kategori knap, hvor du kan vælge “DIY” under den kategori ligger bordene 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille Winther

  Fedt fedt fedt indlæg. Nu får jeg lyst til at male her i weekenden. Og tak for alt den gode og brugbare information

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er helt vild med dine vægge! Og at I har været modige med farverne og formerne og ikke udelukkende den klassiske endevægs-kontrast i en mørk farve. Og vildt fine pasteller! 😉

  KH
  Josefine

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvordan skaber man et personligt hjem?