Hvordan skaber man et personligt hjem?

Hvordan skaber man et personligt hjem?

image (15)

Dette spørgsmål har jeg brugt år på at tilnærme mig et svar på. For hvordan definerer man et personligt hjem? Og er min definition nødvendigvis lig med mine læsers? Derfor vælger jeg at gå ud fra min egen opfattelse og krydser fingre for, at indholdet besidder en hvis form for relevans.

Da min boliginteresse for alvor trådte i kraft for et par år siden, spenderede jeg mange tusinde kroner på at høste en helvedes masse interiør med et anerkendt brand på emballagen. Jeg ventede ofte utålmodigt på lønningsdagen, så jeg kunne klikke endnu flere designerting hjem. Jeg var af den opfattelse, at et hjem med design var den eneste måde, hvorpå man kunne bo lækkert.

Før jeg vidste af det, var min lejlighed blevet til en stor udstilling. Jeg oplevede, at jeg ikke længere satte pris på mine ting. Det føltes koldt og upersonligt at leve indenfor disse rammer. Jeg følte ikke, at JEG boede der, at det var MIT hjem, med MIT navn, der stod på hoveddøren. Og slutteligt følte jeg ikke, at min personlighed blev reflekteret og udfoldet det sted, jeg sov, spiste og levede. Hvem som helst kunne have boet der.
Jeg begyndte derfor at sortere i mit interiør. Først røg mine Eames spisestole, mine HAY tæpper og dernæst et hav af lysestager og kubus stager. Min målsætning blev nu at skabe “Det personlige hjem”.

Imens jeg søgte efter den definition, eksperimenterede jeg med at lave mine egne møbler, skabe ting selv (DIY), tage på loppemarkeder, tjekke storskraldet for guld, besøge diverse genbrugsbutikker – generelt forsøgte jeg at udvide min horisont. Det gik op for mig, hvor stor en glæde det medførte at bidrage til indretningens visuelle udtryk. Derudover bidrog loppefund og genbrugsting til at skabe kant i hjemmet.

image (13)

F.eks. vores sofa, som er lavet ud af en gammel trækvogn, er en af mine favoritter herhjemme. Den var et mareridt at bære op på 3. sal vil jeg lige understrege!! Men da jeg først havde savet siden af med en nedstryger og sat benene på, fik den pludseligt nyt liv. Det tog et godt stykke tid at gøre den funktionel og bæredygtig, men efter benene blev skruet på, hynden kom i og puderne blev placeret, kunne man pludselig nyde et anderledes møbel, som afspejlede mig som person. I dag kaster jeg lunefulde blikke efter den, fordi den fortæller en historie og en illustrerer en ide, som gør den spændende.

image (16)

Jeg begyndte også at skabe livlige rum med specielle vægge, der blev udformet i mange forskellige linjer og farver. Rummene forærede mig pludselig en oplevelse i stedet for bare at ramme mig ind. Det var en fornøjelse at se mig omkring og føle mig hjemme. Min base indeholder i dag alt fra loppefund, jeg har finpudset og tilpasset min smag, til storskraldsfund, design, hjemmelavede møbler samt mainstream items som f.eks. IKEA.

Min definition på “personligt” må derfor være, at man tør at implementere sig selv i sin indretning. At man har modet til at være unik i sit eget hjem.

TIP TIL DET PERSONLIGE HJEM:

 • Tag på rov i små genbrugsbutikker og bryd din indretning med små funky genstande, der skiller sig ud og giver karakter.
 • Tag f.eks. et gratis kig i dine forældres/bedsteforældres kælderrum eller garage. Måske opbevarer de nogle gamle herligheder i form af stole, lamper, radioer eller andet, der kan tilføje noget personligt og unikt til din bolig.
 • Hold eventuelt øje med markedskalderen.dk, hvor der ofte afholdes bagagerumsmarkeder. Disse er SUPER gode, da det primært afholdes af folk, der bare gerne vil af med deres lort i en hulens fart. Dvs. at der er gode chancer for at gøre sig nogle kup.
 • Vær ikke bange for at eksperimentere med farver på væggene. Man behøver ikke nødvendigvis male en hel væg, måske bare nøjes med en halv, eller blot male nogle trekanter, som bryder rummets struktur.
 • Forhør dig om der skulle eksistere nogle arvestykker i familien, som kunne bringe noget af familiens historie ind i din indretning. Dette bidrager i høj grad til et unikt og personligt hjem.
 • Kast dig endelig ud i DIY projekter og deltag så aktivt, du orker i udsmykningen af hjemmet.

Der er mange måder, hvorpå man kan skabe et personligt hjem. Men for at det kan være personligt, skal det afspejle vedkommende selv. Dvs. at et personligt hjem for mig, ikke nødvendigvis vil være det for jer. Det er vel i virkeligheden det, der gør “personligt” en smule udefinerbart og individuelt. 🙂

〈 ♦ 〉

Tak, fordi i kigger med!

Skærmbillede 2015-04-01 kl. 21.54.35Skærmbillede 2015-04-01 kl. 21.54.46

14 kommentarer

 • Marie

  Hej Julie! Jeg er vild med din blog (en af de eneste blogs jeg læser efterhånden), men da jeg kommer og går lidt får jeg ikke altid læst alle indlæg. I dag har jeg så lige læst alle dine indlæg i debat-kategorien, og jeg elsker dem! Jeg kommenterer aldrig på blogs, men blev simpelthen nødt til at komplimentere disse fine fine indlæg. Hvor er det skønt med en blog hvor der virkelig reflekteres og hvor det ikke udelukkende er køb, køb, køb. Du er en stor inspiration, nu hvor jeg selv er i gang med den personlige indretning. Keep up the good work!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Marie,
   Ih, hvor gjorde den besked mig glad. Ind i mellem tænker jeg på, om nogen mon ‘griber’ det, jeg skriver om herinde – så det er rigtig dejligt at vide, at du kan lide at læse med og får noget ud af det. Tusind tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bolette

  Er allerede kæmpe fan – super blog 🙂 ! Du kan vel ikke fortælle mig hvor dit overfede tøjstativ er fra 🙂 ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Bolette 🙂
   Tak fordi du gider at se med herinde – det varmer at høre, at du synes om min blog! Mit “overfede” tøjstativ fik jeg igennem en bekendt, da det egentlig var gået lidt i stykker. Jeg har så forsøgt at fixe det, og kun bruge de plader, der var bæredygtige. Ind i mellem kan man være heldig at finde noget lignende på den blå avis, hvis man søger på gasa-bure, eller rullebure. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nana

  Velkommen til blogverdenen Julie, jeg er allerede en fan. Tak for alle de gode ideer og tak for at give mig mod på, at eksperimentere selv med at lave et mere personligt hjem 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skønt indlæg Julie og mange gange velkommen ttil bloggerverdenen! Ser frem til at følge dig – jeg er overbevist om at det nok skal blive en fornøjelse 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vibeke Lauritsen

  Tak Julie for, at jeg nu også kan følge dine inspirerende forslag. Min niece viste mig dine billeder på Instagram, da hun var her i julen, og da jeg ikke er på Instagram blev jeg ærgerlig. Men det er jeg ikke mere. Får jeg en mail, når du har nye indlæg?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Vibeke

   Tusind tak fordi du kigger med herinde! Jeg er ved at få oprettet mig via bloglovin’, så kan man tilmelde sig der, hvor man vil modtage en mail, når der kommer nye indlæg. Jeg vender tilbage til dig, når det er på plads. Så skal jeg nok fortælle dig, hvordan du kobler mig på 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Så fint indslag!. Tusind tak for, at du vil dele din kreativitet med os. Dette indlæg har givet mig en masse tanker omkring hvordan jeg vil indrette vores kommende hus (som vi flytter ind i 1/4).. Genbrugen here we come.
  KÆMPE TILLYKKE med din fine blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Mette! Tusinde mange tak for din søde kommentar

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skønt indlæg Julie! Jeg er allerede kæmpe fan af din blog 🙂
  Dit hjem er super inspirerende og jeg må virkelig på jagt efter flere ting der kan gøre vores lejlighed mere personlig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej søde ditte! Tak for din søde kommentar. Jeg følger også med på din blog. Du bor så skønt! Tak fordi du gider at kigge med herinde

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvordan skaber man et personligt hjem?