Hvad inspirerer, misunder og keder os på Instagram?

DIY seng/legehus

image (4)
Til de af jer, der synes, det er mega frustrerende at læse en guide under kommentarfeltet på min Instagramprofil, så kommer der her en udspecificeret guide til Villums hus. Jeg gik i gang med huset for et halvt år siden efter at have set diverse lignende huse på Pinterest. Jeg valgte dog selv at tilføje tremmer, så det på sigt kunne fungere som en slags sengeramme fremfor kun at være et legehus.

image (5)OBS: På forhånd vil jeg anbefale ALLE at have en boremaskine til rådighed inden i går i gang. Jeg brugte skruetrækkere til at samle hele huset, hvorfor det tog mig 3 dage at lave huset færdigt. LORT! 😀

OBS part2: Sørg for at have kørelejlighed hjem fra byggemarkedet. Jeg tænkte, at det kunne jeg sgu sagtens lige fyre op under armen. Men efter talrige forsøg, og adskillige blå mærker på benene, overgav jeg mig og ringede efter en taxa hjem. Så hvad kan vi lære af det: Du kan IKKE bære det selv!

OBS part3: Hvis du er i tvivl om, hvilke beslag du skal bruge, så kan du evt spørge din kæreste eller mand til råds. Jeg brugte vinkelbeslag og L-formede beslag.

 1. Før du går i gang med at købe materialer ind til huset, skal du fastslå, hvilke mål huset skal have i henholdsvis: længde, højde og bredde. (Villums måler: 140 cm i længden, 105 cm i højden og 116 cm i bredden).
 2. Når du skal handle ind til stolperne (mine er købt i Bauhaus til ca. 24 kr. pr meter), skal man bruge 5 eksemplar i længdens str., 2 eksemplar af breddens mål, og 4 eksemplar af højdens mål. Køb en ekstra stolpe, som du skal bruge til tagets skråninger.
 3. Start med at slibe stolperne overfladisk, evt. med groft sandpapir og en slibeblok, så du selv og børnene ikke får splinter. Herefter går man igang med at danne en firkant, som udgør 2 stolper af bredden og 2 stolper af længden. Saml dem med trælim og L-formede beslag i hvert hjørne. Når dette er gjort er selve fundamentet lavet.
 4. Nu laver du en side ad gangen. Her skal du bruge 2 højde-stolper og 1 længdestolpe. Du ligger alle stolper på gulvet og samler dem med trælim og L-beslag. Det samme gør men med endnu en omgang.
 5. Nu rejser man den ene side op og smører trælim i enderne, som skal pege ned mod fundamentets hjørner. Man skruer fast med L-formede beslag på begge sider af stolperne. Det samme gøres på modsat side af huset.
 6. Nu er huset stående og taget skal laves. Her skal du bruge 1 længde stolpe og save 4 skråninger, som skal forbinde huset med taget. Målene afhænger af resten af husets mål. Villums måler: 77 cm fra spids til spids. Det nemmeste er at save to spidser til ad gangen og samle dem på gulvet, så de danner en spids. Først smører du trælim på de spidse ender, som samles, herefter skruer du et L-beslag på under spidserne, der danner en retvinkel (90 grader). Det samme gøres i modsat ende.
 7. Nu har du begge spidser klar, som skal forbindes med den sidste længde-stolpe. Det er nemmest bare at sætte de tre dele sammen på gulvet. Du skruer L-beslag sammen med spidserne og længdestolpen, så du får taget i en sammenhæng.
 8. Nu skal du koble taget sammen med huset. Smør trælim på alle de øverste hjørner og placer taget ovenpå. Hold da fast i mens du skruer L-beslagene på, som samler hus og tag. Brug hellere for mange end for lidt 😀 Når dette er gjort, er selve huset færdigt.
 9. HVIS du gerne vil tilføje tremmer, kan man købe runde hobbylister i byggemarkeder, som kan saves ud i den højde, du ønsker tremmerne skal have. Man kan benytte et særligt bor, der borer hullerne til tremmerne i bunden af husets stolper. Så kan du placere de afsavede hobbylister heri med trælim, således de sidder rigtig godt fast. I toppen kan man ligge endnu en stolpe over, som skrues fast med L-beslag i hver side. Evt skrue hobbylisterne fast til stolpen over så de står helt stabilt. Hvis du ønsker tremmer, skal du købe 2 ekstra stolper i længde-målene og 1 ekstra i bredde mål, som placeres hen over selve tremmerne,
 10. Slutteligt skal huset males. Jeg brugte først en grunder, som skal forhindre træet i at suge al malingen, så man er tvunget til at give det en milliard gange. Herefter gav jeg det den farve, jeg synes passede. Jeg mener, jeg malede det to gange.
 11. Madrassen bestilte jeg hos Skumhuset i Aarhus, som matchede de præcise indvendige mål af huset. Jeg gav 509,- for at være kvalmende nøjagtig. 😀
 12. FÆRDIG!! For at komme med et nogenlunde bud på, hvad huset koster i alt med træ, maling, madras, beslag, skruer osv., mener jeg det løb op i ca. 1300 kr. Det er desværre ikke helt billigt. Til gengæld er det et hus, Villum kommer til at nyde glæde af i mange år. 🙂
I dag har vi pillet tremmerne af den ene side, for at vinde lettere adgang.

I dag har vi pillet tremmerne af den ene side, for at få lettere adgang.

image (25)Rigtig god fornøjelse! I er meget velkomne til at stille spørgsmål, hvis der er noget i ikke forstår eller mangler en uddybelse af. 🙂

〈 ♦ 〉

relaterede indlæg:
DIY kuglelampe // Kan man tillade sig at lave sine gaver selv? // Gaveideer til konfirmanden // DIY borde: Du kan trygt gå i krig // V’s værelse: Stjæl stilen

Skærmbillede 2015-04-01 kl. 21.54.35Skærmbillede 2015-04-01 kl. 21.54.46

14 kommentarer

 • Camilla

  Virkelig flot seng! Men hvilken skummadresse har du valgt inde på skumhuset?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hej. Hvilke mål har madrassen præcis?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Mega sejt altså!! Jeg skal selv i gang, dog med en dobbelt, jeg er dog inden jeg er nået i gang, allerede støt på udfordringer, nemlig manden. Han mener bestemt ikke at man kan ligge direkte på gulvet, Til dels pga kulde men mest pga dannelse af kondens. Hvad er dine erfaringer?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hvor meget kostede den i alt at bygge? 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg mener, at jeg gav omkring 1400 i alt for hele væggen med skinner, hyldeknægte, træhylder og skruer. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  faldt lige over dit indlæg. Jeg overvejer at kaste mig ud i samme projekt.
  Jeg overvejer at lave huset så det passer med en standard seng – har du en ide om hvor meget man skal påberegne ekstra på længden af stolperne? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Maria:)
   Fedt, at du overvejer samme projekt. Jeg er nok ikke den oplagte at spørge om vejledning
   til matematiske udregninger, da jeg er elendig til den slags. Jeg fik lidt hjælp
   af en mand fra trælasten i Bauhaus til målene 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] denne seng til min datter her, elsker DIY, og skal helst sikker have meget mere af sådan noget i mit hjem. Til min datters seng […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Kathrine

  Et virkeligt flot hus du har lavet. Har flere gange været inde og kigge på din guide og nu skal det være, mine børn skal også have en 🙂
  Hvad er selve målene på de stolper du har brugt? tænker her bredden/tykkelsen, og det samme med de runde hobbylister, hvor tykke er de.
  Kærligst Anne Kathrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Mette

  Hold kæft hvor er den flot! Påtænker selv at bygge en til min søn, når vi skal flytte. Men – mp jeg stille et spørgsmål ang hvilken madras du har købt? Det skal jo helst være en der er god at ligge på og jeg har iiiingen forstand herpå 😉 eller blev du vejledt af firmaet i Århus?
  Derudover – har I gulvvarme? Jeg rænker nemlig på om det vil være en idé at hæve sengen, da vi får gulvvarme. Han skulle jo nødigt få det for varmt 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke et fint hus han har Villum, han er en heldig dreng 🙂 Jeg glæder mig til at kaste mig ud i et ligende projekt når jeg får børn.

  Kh Marie // boligblok

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad inspirerer, misunder og keder os på Instagram?