DIY seng/legehus

Kan man tillade sig at lave sine gaver selv?

Diamanterne er lavet af @bystaer på Instagram

Diamanterne er lavet af @bystaer på Instagram

Når man træder ind i de voksnes rækker, ophører der uheldigvis en lang række af privilegier. F.eks. er man ikke længere berettiget til kalendergaver, fri kørsel af forældrene, maden serveres pludseligt ikke længere på fastlagte tidspunkter, og man skal selv vaske sit tøj. Sørme om man ikke også selv har ansvaret for at huske alting – og det er ikke længere “lovligt” at overrække hjemmebryggede gaver til jul og fødselsdage! – ELLER er det?

Jeg synes, at gaver man selv har udformet er kreativt, sjovt og personligt. Det er en frisk og hyggelig kontrast til de traditionelle gavekort eller blomster. Dog vil jeg med en hævet pegefinger nævne, at man samtidigt også er nødt til at besidde en hvis form for respekt for modtagerens smag. Jeg mener ikke, det er en selvfølge, at man som kreativt væsen har frikort til at kyle sine DIY gaver til højre og venstre, fordi man selv mener, at det man bikser sammen befinder sig i kategorien: Kunstnerisk.
Dog synes jeg, at gaver til f.eks. pakkespil eller i værtindesammenhænge sagtens kan afspejle en selv. Det er mit indtryk, at gaver ved disse lejligheder ofte bliver særligt værdsat, da det er nogle, der gives som en slags overraskelse – og udenom de almindelige forventninger om en god høst af materialle goder ved særlige begivenheder som f.eks. fødselsdage.

I dagens anledning fejrede jeg min kusines fødselsdag, og jeg var på forhånd informeret om, at hun ønskede sig et af mine hjemmelavede borde. Af den grund turde jeg godt tænde for stiksaven og gå i gang med at udforme et møbel, der matchede hendes stil. Havde jeg derimod ikke vidst det, ville jeg under ingen omstændigheder turde lave det til hende. Tænk, hvis hun ikke kunne lide det, og følte sig tvunget til at have det stående fremme? KATASTROFE uden lige!

Nedenfor kan i se nogle billeder af bordet. Det er overraskende let at lave og kræver kun en plade, en stiksav, groft sandpapir, grunder og træmaling, lak og sort glasisoleringsgummi, som jeg bruger til kanten. Selve pladen er en tyk MDF plade, som jeg har tegnet op i hånden. Stellet er faktisk fra et gammelt bord fra Sinnerup, som jeg har slebet lidt til, da jeg ikke bryder mig om gullig trælak. Normalt ville man sagtens kunne købe ben i f.eks. byggemarkeder og skrue på. Henover weekenden vil jeg forsøge at lave en guide til at lave sine borde selv. Det kræver ikke de store håndværker skills, kan jeg afsløre og så bidrager det i øvrigt til et personligt hjem 😉

image (7)

image (6)

〈 ♦ 〉

Nyeste indlæg:
DIY til børneværelset // Mine glasfavoritter // En trist dag, godnatkrammer og plakatønsker // Kan i gætte mit yndlingsmøbel? // V’s værelse: Stjæl stilen

Skærmbillede 2015-04-01 kl. 21.54.35Skærmbillede 2015-04-01 kl. 21.54.46

6 kommentarer

 • sabina

  kommer der snart en diy på bordet, det er super smukt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sabina

  kommer der en diy på bordet, det er super smukt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille Christensen

  Så flot et bord! Ville elske at se en guide til hvordan man laver dem

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak skal du have Pernille 🙂 Jeg sørger for at lave et DIY indlæg på borde hurtigst muligt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er helt enig med dig, at man skal have respekt for modtagerens smag. Man skal ikke bare bikse noget sammen. Min svigermor tegner så godt, og jeg fik i julegave en så flot doodle tegning af hende, den var så flot, og passer ind i min smag. Derudover ville jeg elske at få et af dine borde 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sikke en skøn gave at få! Det ville jeg selv blive meget glad for at få! 🙂
   Jeg laver en DIY snart på bordene, så kan du snildt kaste dig ud i at lave et bord selv 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY seng/legehus