Let the retro hunt begin!

Inspiration til børneværelset


image (35)
Min største udfordring inden for bolig har uden tvivl været at indrette et personligt og kreativt børneværelse, der på en måde bevarede vores smag. Jeg læste engang, at børn føler sig bedst tilpas på deres værelse, hvis de kan lokalisere omgivelserne tilbage til mor og far, hvilket vil sige det øvrige hjem. Jeg ved ikke, om det er noget overanalyserende vrøvl. Men i hvert fald havde det en plads i baghovedet, da jeg gik igang med indretningen. Det tog mig knap halvandet år at finde ud af, hvor jeg skulle begynde og hvilke ting, jeg ville have. Jeg tænkte mere eller mindre: “Hvordan fanden laver jeg et sejt børneværelse?”

Jeg begyndte en smule desperat at gå på inspirationsjagt hist og pist, det var bl.a. her jeg fandt ud af at lave Villums seng/hus. Jeg tænkte, at hvis jeg startede med det, så kunne jeg indrette rummet omkring huset efterfølgende. Det gjorde det en hel del nemmere.

image (36)image (38)

Navneguirlande lavet af @bystaer

Navneguirlande lavet af @bystaer

Jeg vil egentligt nævne, at jeg er fuldstændig forelsket i Ferm Livings børnetapeter, der udstråler liv og uskyld. Desværre må vi ikke tapetsere her, og jeg er i øvrigt også en idiot til at sætte det op! Så jeg nøjes bare med at male endevæggen, for at skabe lidt kontrast til alle hans pasteller og lyse nuancer.

Selve børneværelset er præget af DIY og Bauhaus materialer. Særligt har jeg gjort en del brug af sort isoleringstape (koster 20 kr i byggemarkeder). Det holder for det første rigtig godt – og vi har endda savssmuldstapet. Derudover er det samtidigt et dekorativt alternativ til f.eks. plakater eller “bare” farvede vægge. På den ene skråvæg har jeg klippet 8 cm lange strimler ud og sammensat som krydser. Det kom også op over hans lille IKEA køkken øverst i indlægget. Det tog ca. 3 minutter at sætte op, og jeg er stadig rigtig glad for resultatet.

image (40)image (39)
For enden af huset har jeg hængt en gren op til overtøj i kæder fra Bauhaus. Selve grenen har jeg fundet, snittet barken af, slebet den til med sandpapir og givet den lidt overfladisk lakspray, så den ser lidt mere interessant ud. Krogene er købt til ca 15,- stykket i Bauhaus. Enderne er oprindeligt røde, men de har fået en lille klat mint grøn i stedet for. (Jeg hader farven rød, som i uhyggeligt meget!)

Det lille natbord har jeg høstet i vores storskraldsskur, hvor jeg faktisk bare har malet det mint og sat læderremme på som greb. Jeg er ret glad for pasteller op af en mørk væg, ligesom tremmesengen fra IKEA jeg har malet mintgrøn. Den lille sky-opslagstavle er købt i Søstrene grene, et fund jeg er rigtig glad for. Jeg kan bare overhovedet ikke finde ud af, hvad fanden der skal hænge på den 🙂
Så indtil videre hænger der er et DIY spøgelse.

image (32)
Tæppet har jeg købt hos madeinnepal.dk – jeg kan rigtig godt lide farverne i samspil med resten af rummet, selvom jeg dog har luret lidt på et andet et. Jeg var faktisk skræmmende tæt på at købe det i dag på Ellos, da de har en rabatkode på 50% (siden står i forrige opslag). Men Albert mente, at jeg havde opbrugt mit indretningsbudget for januar. RØV!! Nedenfor kan i se, hvilket et der ryger i kurven på lønningsdagen 😀

image (33)

Midt i rummet har Villum et lille bord fra søstrene grene samt en børnestol fra et loppemarked. Jeg kan godt lide ideen med, at alt ikke står parkeret op ad væggene.
Rigtig mange har i øvrigt spurgt mig, hvor jeg opbevarer hans legetøj. Det gør jeg bl.a. I disse kurve. Og så har han også en gammel retro skænk, hvor der ligger legetøj og børnefilm i. Jeg er ikke så god til rod, så jeg sørger altid for at rydde op derinde. 🙂 Villums værelse er ikke færdig endnu, og jeg tilføjer løbende ting derind til, som jeg finder personlige eller spændende.

image (37)

Tips til et kreativt børneværelse:

 • Noget, jeg synes gør et børneværelse rigtig personligt er at tilføje seje loppefund, som en skrivepult, en gammel træstol eller f.eks. et lille møbel i teaktræ eller som man vælger at male. Hvis ikke man føler sig særlig opdateret på loppesituationen, så kan man altid kigge på: www.markedskalenderen.dk → og finde loppemarkeder i sit nærområde.
 • Jeg vil helst ikke sidde og anbefale jer at købe dyre designerting, men jeg er rigtig glad for ferm living til børn. Jeg elsker farverne og de livlige print. Det giver noget spil i rummet. Alternativet kan være at sy ting selv, måske sengetøj i nogle lækre farver, en slange eller nogle opbevaringsposer.
 • I stedet for at have legetøj parkeret på gulvet, kan man også snildt opbevare det i store fede kasser. Måske endda papkasser (fra byggemarkeder eller IKEA) man man beklæbe med selvklæbende klisterpapir.
 • Hvis jeg havde pladsen, havde jeg uden tvivl hængt et kæmpe rionet op som opslagstavle, hvor vi kunne hænge alle hans nyeste små kunstværker 🙂
 • Hvis man selv har en smule håndværkerskills eller ens mand har, så kast jer da endelig ud i et byggeprojekt til børneværelset. Hvis man mangler inspiration, kan dette f.eks. høstes på pinterest under ‘kidsroom’ – der findes et hav af gode ideer.
 • Hvis man er et foldetalent, kan man også lave DIY papirfold og hænge op som pynt eller bruge pom poms, der giver lidt fylde i loftet.

  Min pointe er, at børneværelset især er et rum, hvor det er tilladt at lege og eksperimentere med sine egne kreative påfund. Ofte kan man pifte det op ved at foretage små billige ændringer som f.eks. med isoleringstapen. Jeg personligt er også blevet uhyr glad for at implementere loppefund i børnenes indretning. Det bliver autentisk og nærværende på en skøn måde. Jeg lover at holde jer opdateret på børneinspiration for fremtiden. 🙂

  〈 ♦ 〉

  Nyeste indlæg:
  Flashback: En hyldest til de sexede 60’ere // Mine glasfavoritter // Gaveideer til konfirmanden // Pendel-guide: At vælge den rigtige loftslampe // V’s værelse: Stjæl stilen

  Skærmbillede 2015-04-01 kl. 21.54.35Skærmbillede 2015-04-01 kl. 21.54.46

6 kommentarer

 • Mie

  Hejsa,
  Tusind tak fordi du deler dine fine idder, du er meget kreativ og har en fantastisk smag 🙂
  Jeg vil høre dig hvor jeg kan købe navne guarlande som din? Det er ikke hele adressen der er kommet med i dit indlæg desværre.
  Mit tlf er: 28915716, mange tak
  Mvh Mie 😊⭐️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Hej Julie,
  Først og fremmest vil jeg lige sige, at jeg har fulgt dig længe på instagram, og du inspirerer mig helt vildt! Du har en fantastisk stil, så er super glad for du har besluttet dig for at lave en blog 🙂
  Jeg har også forelsket mig i skyen fra Søstrene Grene, men kan ikke finde ud af hvordan jeg skal hænge den op på væggen. Vi har ligeledes savsmuldstapet, og dobbeltklædende tape vil ikke blive siddende på væggen. Hvordan har du gjort det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Søs

  Tak for tips

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Ihh der er en top fed blog du har, og hvor er det nogle gode tips. Jeg skal snart til at indrette børneværelse, så kæresten bliver overtalt til at opgive sit kontor, og tror lige du solgte mig på ideen med en sort væg 🙂

  Er det bare en hvid IKEA seng du har malet? Skaller det ikke af?

  Jeg glæder mig til at følge med på din blog:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Anne 🙂
   Tusinde tak for dine søde ord. Jeg er rigtig glad for, at du gider at kigge med herinde.
   Det er nemlig bare en almindelig tremmeseng fra IKEA jeg har malet med træmaling. Det skaller ikke af:)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Let the retro hunt begin!