kreativt børneunivers

plante-guide: disse skal du eje!

image-45Planter er havnet i det famøse søgelys, hvilket er super spændende! Især fordi jeg aldrig har prioriteret dem, hvilket er ganske ærgreligt! De er både smukke, dekorative og livlige.

image-39‘Perler på en snor’ er en smuk og lidt spøjs hængeplante med ærtelignende blade. Den foretrækker sol eller halvskygge og er naturligvis en tørstig lille bandit. Husk dog at lade jorden tørre godt ud i mellem vandingerne, for at undgå druknedød.

image-13

‘Prayer plant’ – også kaldet: ‘Maranta Leuconeura’ er en tropisk plante, dens blade folder sig sammen om aftenen og åbner sig op igen om morgenen. Ret sejt egentligt! Bladene skal rengøres jævnligt for at holde planten sund og attraktiv. Den bryder sig ikke om direkte sollys, men den gror bedst i lyse omgivelser. Henover forår og sommertid må jorden gerne være lidt ‘moisty’ – modsat vintermånederne, hvor den ikke har behov for særligt meget vand, da den ‘kind of’ går i vinterhi 😀

image-44

image-46

image-49

‘Pilea peperomioides’ også kaldet ‘moneyplant’ er jeg fuldstændig forelsket i. Jeg kan som serviceinformant nævne, at de har den i Alexandra Blomster til 85 kr. Jorden skal være ‘moisty’, og prinsessen her skal heller ikke udsættes for solskoldning. Den er dog glad for lys 🙂

image-40

‘Oxalis lasiopetala’ også kaldet ‘lykkekløver’ synes jeg er super smuk med sine kløverblade. Den kræver lidt pleje, da den forlanger flydende gødning en gang ugentligt fra april-september (i følge de erfarne blomsterdamer). Den skal også vandes jævnligt. Man kan selv regulere lidt efter, om man ønsker, at den skal blomstre eller ej. Desto mere direkte lys = flere blomster. Den bryder sig heller ikke om hedeslag, så placer den gerne i rum, der ikke er alt for opvarmede.

 image-37

‘Monstera Deliciosa’ – fandme et smukt navn. Den har været heldig 😀
Den trives bedst i lidt mørkere kroge, og tåler absolut ingen direkte sollys, særligt ikke i sommersæsonen. Den må gerne tørre lidt ud mellem vandingerne, man kan evt lige stikke en finger i jorden og mærke, om den er tørstig. Mit indtryk er at den er ret nem at skaffe. Jeg købte min i Oasen på Park Allé i Aarhus.

image-35

En anden Monstera sort ‘Swiss cheese plant’ er også ret funky, den forlanger samme behandling som den ovenfor. Bladene bliver større i takt med dens alder. En plante jeg ind i mellem forveksler med en Monstera, men som faktisk er en anden ‘species’ under navnet: Philodendron ser sådan her ud:

image-36

image-34Jeg har faktisk været inde og über-nørde ‘Philodendron’ under nogle biologiske studier, for at være sikker på, at min info er korrekt 😀 Men selvom de udadtil kunne være slægtninge, er de det faktisk ikke. Begge typer er vanvittig smukke og kan vokse sig enormt store, dog over lang tid. Det skal lige siges, at der findes mange forskellige Philodendron planter ligesom der også er forskellige af Monstera.

Jeg er selv rimelig ‘grøn’ i planteuniverset, men jeg synes, det er fantastisk, at de er blevet så populære og nu ligefrem får centrale placeringer i vores hjem. Jeg bliver dejligt inspireret af alle de planter, jeg ser på Instagram og når jeg besøger diverse blomsterhandlere. Det bidrager til en skøn og livlig atmosfære. Til slut kommer der lige lidt planteinspiration.

image-38

image-42

image-43

image-48

18 kommentarer

 • Frida

  Hvor har du den fantastisk søde potte/skål med ansigtet på fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg leder med lys og lygte efter monstera obliqua a.k.a. swiss cheese vine. Må jeg spørge hvor du har købt din?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Initially, we wish to thank for your passion in our Lynnwood Locksmith Business Among the most typical auto locksmith professional services our company offer is our automobile lockout solutions.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hill The u.s.a Federal Cooperative credit union does
  business as Mountain The u.s.a Cooperative credit union.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • The Federal Contain Administration supplies financings that it guarantees against default.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Safeguard Locksmith professional Aventura is able to get to residences, industrial
  locations, and also automobiles which have been trapped or stuck..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Car lock rekeying is merely one of the solutions Eco-friendly Locksmith professional has the knowledge to
  assist you with.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Hvor er de fine sorte potteskjuler fra, som prayer planten er i?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Dam

  Hvor har du købt planten lykkekløver? Den er virkelig fin 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hvor er de planter fra i de to runde vaser? (Billede 3 fra neden)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marwa

  Hvor har du købt planten “perler på snor”, den er simpelthen så fin. Kunne virkelig godt tænke mig at få fingre i sådan en

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nikita

  Er det et gummitræ på det øverste billed? (Den store/højeste med de voksagtige blade)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bianca

  Rigtig fedt indlæg! Ligesom så mange af dine andre 🙂
  Har du nogen anbefalinger til, hvor de fantastiske planter kan købes henne?
  Gerne i nærheden af KBH.
  På forhånd tak.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Bianca 🙂
   Uha, jeg er selv bosat i Aarhus – så jeg er mest kendt her. Jeg ved man kan få dem i billigblomster, Oasen og Alexandra blomster. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Som altid fantastisk inspiration – jeg troede også philodendron og monstera´en var den samme…? Så tak for info! 😀

  Og så bliver jeg altså helt blød om hjertet over de små Pelargonie-stiklinge i avispotter…. GODT det snart er forår og tid til forspiring!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Merve

  Tak for (endnu) et fedt blogindlæg! 🙂
  Jeg skal helt sikkert anskaffe mig nogle, af de planter du nævner 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke nogle smukke planter!
  Tak for inspirationen. Jeg glæder mig til at pynte min lille altan med fine grønne planter og måske endda også få fast i nogle flere planter til at have i min lejlighed, for du har ret i at det giver liv og det er smukt at se på.
  Du er mere end velkommen til at besøge min blog hvis du har lyst.
  God aften.
  Knus 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

kreativt børneunivers