Rå retro til 89,-

Sådan fixer du slidte teak møbler!

image (54)

Billede fra www.domesticblisssquared.com

Hej Rødder 🙂

Da jeg har to teaktræsmøbler, der begge trænger til at blive poleret en smule, har jeg ledt og ledt på nettet efter billige metoder til formålet. Og nu er det endelig lykkedes mig at finde en kur imod tydelige ridser og slid. Patina er smukt, naturligvis, men lige når det gælder teak, må det gerne være lidt lækkert og behandlet, synes jeg. Det ene møbel er et lille bord i stuen, den anden en kommode. Begge er faktisk fundet ved storskrald. Utroligt, hvad nogle smider ud 😀

Det gode ved den her ‘metode’, er at det koster 0 kr, da det typisk er noget, man alligevel har liggende derhjemme. Dette skal du bruge:

2/3 kop Oliven olie

1/3 kop Eddike

Bland det sammen og brug en klud til at dyppe i blandingen og smør væsken ud over det møbel, du gerne vil behandle. Gentag proces, hvis møblet er større. Af hvad jeg har kunnet læse mig til, bruger man næsten hele blandingen ved sådan et bord her. Jeg skal prøve det i weekenden. Men jeg har efterhånden fundet adskillige billeder på nettet, som viser samme imponerende resultat som billedet ovenfor. Jeg deler naturligvis resultatet af mine i weekenden. 🙂

〈 ♦ 〉

Nyeste indlæg:
Flashback: En hyldest til de sexede 60’ere // Mine glasfavoritter // Gaveideer til konfirmanden // Pendel-guide: At vælge den rigtige loftslampe // V’s værelse: Stjæl stilen

Skærmbillede 2015-04-01 kl. 21.54.35Skærmbillede 2015-04-01 kl. 21.54.46

6 kommentarer

 • Britta

  Olivenolie virker også på fyrstræsmøbler 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hejsa. Jeg er faldet over en artikel med dine billeder fra dette indlæg, hvor de påstår at have brugt en valnød. Har du set dette? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ved du om andre træsorter som fx kastanje, tager lige så godt imod ‘metoden’ som teaktræ gør? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Emil 🙂
   Det ved jeg desværre ikke! Jeg har ikke stødt på noget med kastanje – af nysgerrighed, er det et bord du har? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina

  Sikke en fin guide. Jeg har hørt et husmoderråd at hvis man har fugtpletter så kan man stryge med et strygejern på dampfunktionen med et viskestykke imellem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har en stol der skal have en tur en gang. Må hellere prøve denne blanding, det lyder jo super simpelt. Ser frem til at se dit resultat. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rå retro til 89,-