Adoptér sommeren med et tropisk hjem

Sådan tjener du penge på Instagram!

Photokredit: upcycledtreasures.com

Photokredit: upcycledtreasures.com

I dag kan vi stort set tjene penge på alt, hvad vi foretager os, vi skal blot opspore vores muligheder og være gode til at håndtere os selv som en forretning. Det er bare ikke altid let at finde ud af, hvordan man lige skal gribe det hele an.

Jeg har længe undret mig over, hvordan man kan tjene penge på sin Instagram profil. Faktisk har jeg været så nysgerrig, at jeg besluttede mig for at nå til bunds i sagen! Min nysgerrighed blomstrede dog, da jeg læste en artikel om en ung kvinde, der tilstod, at hun fik et tilstrækkeligt højt beløb pr. måned udelukkende via sin IG.

Den første måde hvorpå man tilsyneladende kan tjene penge via sin Instagram-konto, er ved at gøre sig attraktiv for diverse virksomheder. Dvs. at man først og fremmest skal opbygge et højt følgertal. På den måde samler du en masse “potentielle kunder” for de virksomheder, der kan ende med at betale dig penge for at fremvise deres produkter.

Når du har opbygget et højt følgertal vil der højest sandsynligt være en del, der tager kontakt dig til via din Instagram. Nogle virksomheder vil gerne “udnytte” din bruger, og lokke dig til at vise et produkt frem uden den store profit for dig selv. Vær derfor meget opmærksom på, hvad du er værd. Har du 20.000 følgere, skal du selvfølgelig ikke sælge dig selv for billigt. Måske bliver du kontaktet af en lille virksomhed med illustrationer. Her vil jeg mene, at der er tale om ren udnyttelse, hvis du bliver spurgt om at dele en “reklame” for deres produkter til bytte for en plakat. Her skal du tænke på at de faktisk bytter en plakat for 20.000 potentielle kunder.

→ En bedre løsning kunne her være at gøre dig nogle tanker om, hvad du er værd. Måske kunne du komme med et bud, der gav dig en plakat + 1000 kr. f.eks. Du kan også sagtens oplyse, at på baggrund af dit høje følgertal forlanger du en fair aftale, hvor du også får profit ud af samarbejdet.

→ Hvis du ikke har lyst til at vente på diverse forespørgsler, kan du også selv kontakte forskellige virksomheder med et forslag om et samarbejde. Dette kunne f.eks. være at du fremhæver nogle af deres tilbud i deres sortiment og henviser til deres website til bytte for x antal kroner.

→ Jeg har helt privat ingen erfaring med at tjene penge på via min IG, men jeg er dog bekendt med, at man bliver kontaktet af virksomheder, der håber på billig reklame. Jeg har endnu aldrig selv opsøgt fortjeneste via kroner og øre. MEN det er altså muligt at tjene på denne måde. Af hvad jeg har kunnet finde frem til på nettet, er det faktisk ikke SÅ svært igen, at få virksomheder til at punge ud, frem for KUN at bytte et produkt med reklame, som de faktisk bare kan rapportere som ‘svind’ i deres virksomhed – hvilket så faktisk koster dem 0 kroner, som de tilgengæld vinder virkelig stor eksponering for.

→ Derfor: IKKE sælg dig selv for billigt, vær opmærksom på, hvad du egentligt forærer tiggende virksomheder og for hvilken pris.

En anden måde at tjene penge på afhænger af, om du er en stor kanon indenfor fotografi. Kan du finde ud af at tage gode billeder – Uanset om det er af blomster, babyer, møbler, hvad som helst, så kan du med app’en: Foap – ligge alle dine billeder til salg, som sælges for 5 dollars pr. styk – hvert billede kan sælges uendeligt mange gange. Dvs. at virksomheder, aviser, blade og privatpersoner over hele verden kan købe dine billeder til brug efter eget ønske.

Jeg vil nu fortsætte min søgning, hvis jeg finder mere interessant stof, deler jeg det naturligvis med jer. Mysser fra sommerhuset 🙂

SE OGSÅ: Interiør, jeg ikke bryder mig om // Min bloggerløn – som lovet // Månedens bedste husråd // Det moderne glas

Skærmbillede 2015-04-01 kl. 21.54.35Skærmbillede 2015-04-01 kl. 21.54.46

 

8 kommentarer

 • Mathias

  Hej Julie. Ville hører om hvad jeg skal Gøre, efter at jeg har 37.000 følgere. Skal jeg kontakte nogle virksomheder, eller skal jeg bare blive ved?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak fordi du deler omkring dette tilsyneladende tabu-område! FEDT 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Spændende indlæg! 🙂 Minder meget om måden man kan tjene penge på at blogge også. 🙂
  husk dog at der lige meget hvilken vej man vil tjene penge, skal der betales skat. Om det er et produkt man får eller en sjat penge.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fedt du har gravet ned i det og deler det med os andre. Vi kan vist tjene penge på alt hvad vi fortager os online.

  Bylouise.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej søde Louise:)!
   Jeg synes også det er lidt spændende 🙂 jeg har nemlig tit undret mig over, hvordan folk tjente penge via instagram. Også dejligt at have in mente at virksomhederne ofte forsøger at få mere eller mindre “gratis” reklame, så vi kan nu sagtens presse dem lidt. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super indlæg, tak.

  Fedt at du deler dine erfaringer på dette område og ja man kan vist tjene penge på alt hvad vi foretager os 🙂

  Bylouise.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Adoptér sommeren med et tropisk hjem