Introducing: Georg

Sådan får du flere følgere på Instagram!

photokredit: www.blessthisstuff.com

photokredit: www.blessthisstuff.com

Hej kære læsere 🙂

For nogle dage siden udgav jeg indlægget: “Sådan tjener du penge på Instagram” – Det faldt i god jord hos jer, og derfor har jeg researchet yderligere for at finde svar på, hvordan man opnår et højt følgertal. En del af de mails jeg modtager igennem IG og min blog, har omhandlet, hvordan man får man mange følgere på Instagram. Så derfor vil jeg nu dele egne erfaringer samt de bedste råd, jeg har fundet under “min research” 😉

1. Udvælg dit felt via en kategori

Lad os lege at du starter fra 0, og skal til at oprette en ny profil på Instagram. Hvis dit mål er, at opbygge et højt følgertal, så er det en god idé, at lave en slags brainstorm over, hvilken kategori du vil bevæge dig indenfor.

Fakta er nemlig, at de der vælger at specialisere sig indenfor et vidst område, har de bedste forudsætninger for at opnå rigtig mange følgere. F.eks. Træning + sundhed, Dig + baby, mode + skønhed, Bolig + indretning.

Grunden til dette er, at du laver en profil som højest sandsynligt er kerne-interesserne hos de følgere du får. Derfor er risikoen også meget lille, for at de pludselig ikke gider følge dig længere.

Chancen for at andre profiler deler dine billeder er også større, hvis du befinder dig indenfor et udvalgt felt. F.eks. findes der et utal af boligprofiler, som udelukkende er inspirationsprofiler – og oftest med vanvittige mange følgere. Hvis de deler et af dine boligbilleder, kan du vinde et hav af nye følgere. Derudover er der også flere muligheder for eksponering via medierne i form af f.eks. magasiner, hvis du begrænser dig til et emne og nøje planlægger, hvad du poster – så du pludselig ikke har en Instagram, der indeholder random billeder af alt og intet.

2. Vær aktiv

Hvis du er aktiv på dit medie i form af f.eks. 2-4 billeder på daglig basis, så er der et langt større segment, der ser dine billeder. F.eks. kan vi under “aktivitet” – Følger – under Instagram app’en se alle de billeder, folk vi følger, synes godt om. Prøv en gang at overvej, hvor mange steder dine billeder så dukker op, når dine følgere synes godt om dine billeder. Ofte kan vi der følger med godt lide, at der er en form for “daglig” opdatering. Når ens følgere lærer en at kende, er chancen for at de forlader dig igen også langt mindre, end hvis du bare poster et billede i ny og næ.

3. Hashtag

Jeg er piv elendig til at lave hashtags, ikke fordi jeg ikke synes, det er effektivt, men simpelthen fordi jeg er for doven! Det er egentligt dumt, fordi der er et kæmpe antal derude, der kun ville have fundet dig via dine hashtags. Men vær god til at bruge dine hashtags. Du behøver ikke at hashtagge alt mellem himmel og jord. Hold dig til nogle, der beskriver det billede, du lægger op på Instagram.

4. Allier dig med andre

En nem måde at få flere følgere på, er ved at henvende dig til andre under samme “kategori” som dig – og aftale at lave en anbefaling for hinanden. Måske forskudt af hinanden, så det ikke virker så aftalt 😀 Hvis du f.eks. får en anbefaling fra en med samme kerneinteresser som dig, er chancen for at vedkommendes følgere også ville finde dig interessant.

5. SFS er en uddøende metode

Flere og flere er begyndt at kaste op så snart de ser ordet SFS, og det risikere du faktisk at miste flere følgere ved, end de du vinder ved det – derfor er ovenstående metode langt mere effektiv, fordi du faktisk også tilbyder dine følgere ny inspiration uden at forlange noget af dem.

6. Tag gode billeder

Du behøver ikke være fotograf eller have fotoudstyr i millionklassen for at tage gode billeder. Du kan sagtens bare bruge din tlf. Men et godt råd er f.eks. at tage dine billeder i telefonens egen kamera funktion – og ikke tage dine billeder via Instagram app’en. De bliver nemlig mere “grumsede” end telefonens egen kamera funktion. Brug tid på at redigere dem lidt, hvis det får dit motiv til at stå skarpere og virke mere attraktivt. Billederne er til for at inspirere eller fortælle en historie – og ved at nedprioritere vores produkt, som jo er billederne – mister de faktisk deres formål som er at “lokke” nye følgere/inspirerer dine følgere.

Tip: drop alle integrerede filtrer i Instagram app’en, de forværre faktisk dit billede. Til gengæld kan jeg anbefale værktøjsknappen i app’en, hvor du kan justere lys, varme, skarphed osv. Den bruger jeg faktisk oftere end nogle andre redigerings app’s. Derudover bruger jeg ind i mellem: Afterlight og VSCO cam

7. Undgå for meget reklame

Præcis ligesom magasiner, TV-kanaler og radiostationer falder vi fra, når det hele pludselig vælter i reklamer. Vi keder os og bliver utålmodige efter selve det indhold, vi faktisk følger med for at få. Derfor tænk over, hvor ofte du reklamerer for noget – og om du evt. mister følgere pga det.

8. Vis din personlighed

Vi ELSKER at følge med i andres liv. Vi er nysgerrige af natur, og lurer hvor vi kan. Se bare hvorfor reality er så populært. Forsøg dog ikke at gøre dig selv til en, man bare griner af og ikke med. Men ved at give dine følgere noget af dig selv – opbygger de også et slags forhold til dig. Vær ikke bange for at fortælle en historie til dine billeder. Det kan ofte være derfor dine følgere elsker at kigge med hos dig – for din personlighed – og ikke kun dine billeder.

9. Vær på forkant

Hvis du f.eks. befinder dig i kategorien baby, kan du sørge for at være på forkant med relevante ting indenfor dit felt. F.eks. debatter, børnemode, arrangementer, tips og gode råd, erfaring eller lignende. Dette kan gøre, at andre holder af at følge dig, fordi du faktisk altid holder dem opdateret om det nyeste.

10. Overordnet

Det handler i bund og grund om at have så mange kort på hånden med ting, du kan tilbyde dine følgere udover blot at dele dine billeder. F.eks. er det godt at inddrage din personlighed, gode historier, de nyeste opdateringer, de bedste inspirationstip, reklamefrie billeder og kontinuerlige opslag/vedligeholdelse. Et andet godt tip er også at dele dine opslag på facebook, på den måde er der endnu flere der får dine billeder og se – hvilket kan invitere til nye følgere.

Jeg håber det gav nogle fif til at få flere følgere! 🙂

〈 ♦ 〉

SE OGSÅ: Et voksen-venligt børneværelse // Introducing: Georg // Design vs. budget: Rulleborde (Spar 7200) // Print selv plakat #3

Skærmbillede 2015-04-01 kl. 21.54.35Skærmbillede 2015-04-01 kl. 21.54.46

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Introducing: Georg