Vægtæppe-trend: In or out?

Sådan deler du din Monstera!

Hej Rødder! 🙂 Jeg har lavet en lille og meget simpel guide til jer i dag, der handler om, hvordan man deler sin Monstera plante i to. Jeg har nemlig længe gerne villet dele mine, da de hurtigt kræver en del plads. Specielt hvis man har en svaghed for dem, og faktisk kommer til at købe en, hver gang man ser en! Derudover har mine også været ret så flittige og skudt utrolig mange nye blade, som gør, at den nemt kan komme til at se meget voldsom ud.

image(2)image(6)image(8)Jeg tog derfor ind i Alexandra blomster (her køber jeg i øvrigt også altid Pilea-planten) for at høste et par ekstra krukker til formålet. Selvfølgelig fik jeg også lige to Monsteraer med mig hjem. De så jo så dejlig friske ud 😀 .. ikke til at stå for!

Nå, men det du skal bruge er naturligvis Monstera planter + krukker og pottemuld. Den her plante skyder utrolig mange rødder, så køb gerne lidt større potter, end du normalt ville gøre. Når jeg skal dele en Monstera – trækker jeg planten stille og roligt op af jorden og nuller jordet forsigtigt væk fra rødderne. På den måde kan man tydeligt se, at den typisk har 3 eller 4 forskellige klynger. Jeg masserer derfor den ene klynge væk fra de andre – og til sidst får man en mindre monstera med rødder – klar til plantning. I dag har jeg f.eks. plantet 3 forskellige klynger sammen i en ny potte, som på en prik ligner de andre 🙂 Jeg har forsøgt at demonstrere ved hjælp af billeder nedenfor. Til slut fik de lige en skyller 😉

Jeg har desværre ingen erfaring med at klippe en stilk af og omplante den. Men hvis man gerne vil gøre det på denne måde, kan jeg se at google har en del erfaring med dette 😀

〈 ♦ 〉

Skærmbillede 2015-04-14 kl. 19.13.20image(7)Og så krydser jeg fingre for, at de gror som de skal 🙂

〈 ♦ 〉

Nyeste indlæg:
Jeg har fået en udfordring // Retro-sovesofaer, der er værd at overveje // IG-anbefaling: Fantastisk grønt univers // En personlig krise og møbelfavoritter // Vægtæppe-trend: In or out?

Skærmbillede 2015-04-01 kl. 21.54.35Skærmbillede 2015-04-01 kl. 21.54.46

6 kommentarer

 • Stine

  Hej Hej, håber du kan hjælpe :-)! Mine Monstera har fået sorte pletter på de fleste blade, har læst det fordi den står for koldt. Har prøvet at placere den varmere men de sorte pletter går ikke væk. Ved du om de pletter kan gå væk, eller om man skal fjerne de blade hvor den har sorte pletter? 🙂 mvh Stine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianna

  Jeg har lige et plantespørgsmål, måske du kan hjælpe?. Jeg døjer med små fluer i og omkring mine Monstera planter, Det spolerer jo lidt den grønne hygge. Jeg har omplanter mange planter og brugt samme jord, så hvorfor kun i Monstera’erne? Men vigtigst, har du et tip til at komme fluer og evt larverne til livs?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ole

   Jeg fik også engang sørgemyg (små sorte fluer) i min Monstera. Man kan købe nematoder til at bekæmpe dem, men det er ret dyrt. I stedet lagde jeg et lag på omkring 4-5 cm leca-nødder oven på jorden i potten. Så kan fluerne ikke finde ned i jorden for at lægge æg, og de uddør i løbet af nogle uger.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej
  Hvordan klarer de sig? 🙂
  Vh Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jamen de har det fremragende, man klipper jo ikke nogle af rødderne over, så de vokser bare som de normalt ville have gjort 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Okay, det er godt at høre 🙂 Så må jeg bare kaste mig ud i det og se, om ikke også det går godt 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vægtæppe-trend: In or out?