I ER NØDT TIL AT SE DETTE!!

Derfor drypper din Monstera!

Jeg har fået rigtig mange henvendelser, primært på Instagram, omkring hvorfor Monstera planten drypper vand fra bladene. Nogle oplever endda at væsken fra planten danner plamager på tæpper og møbler. Jeg kan afsløre, at mine også gør det! Jeg har forsøgt at fange nogle billeder af det – på trods af at jeg desperat mangler et ordentligt kamera – så har jeg formået at fange et enkelt billede af min egen dryppende skønhed. 😀

〈 ♦ 〉

Skærmbillede 2015-04-26 kl. 10.52.03Fotokredit: 1//2

Under min informationssøgning endte jeg naturligvis under diverse ulæselige biologiske forklaringer på, hvorfor vores Monstera planter drypper fra bladene. Jeg forstod naturligvis ikke en dyt af noget af det. Det er ikke for sjov, at jeg aldrig har fået mere end karakteren 6 i sådanne fag.

Det jeg dog hæftede mig ved er, at det er en naturlig proces, som kaldes: “Guttation“. Ved lidt hjælp fra Wikipedia, så betyder Guttation: Den dråbedannelse på bladspidser eller langs bladrande, som skyldes safttrykket i plantens vedkar. Når der er høj vandmætning i jorden, trænger der vand ind i planternes rødder, drevet af osmotiske kræfter (Spørg mig ikke om, hvad det betyder). Vandet ophobes i planten og fremkalder et let overtryk i roden. Dette overtryk presser vandet ud gennem særlige organer i bladspidsen eller langs bladranden, og derved dannes der dråber. Det er altså rodtryk og ikke undertryk, forårsaget af fordampningstab, som skaber energien bag denne proces.

→ Som jeg har forstået det, så er Guttation plantens måde at udskille overskydende fugt, som den ikke har brug for. Hvilket er et sundhedstegn 🙂

〈 ♦ 〉

Nyeste indlæg:
I er nødt til at se dette! // Spirende tendens: Fotografikunst // Så blev det desværre tid // Derfor er jeg en dårlig kæreste #3 // TIP: Magasin på tilbud // 30% rabatkode til ELLOS // Favorit IKEA hacks #2 // Et definitivt farvel

Skærmbillede 2015-04-01 kl. 21.54.35Skærmbillede 2015-04-01 kl. 21.54.46

6 kommentarer

 • Sofie Konrad

  Er der nogle, der har erfaringer med at få pletterne fra monstera væk? Planterne har dryppet ned på mit ulakeret trægulv 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Jeg faldt lige over dette ældere indlæg, men jeg føler mig alligevel fristet til at stille et spørgsmål. Sagen er, at min Monstera ligeledes drypper væske ud på mit trægulv og danner mærker. Jeg kan simpelthen ikke få mærkerne væk, så vil høre om nogen har en godt fif til at slippe af med dem.
  På forhånd tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Renata

  Min moster har altid sagt: “der kommer regn for Monstera drypper” . Hun mener at det var tegn for regn …… 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Bork

  Jeg har selv en Monstera – og her i morges så jeg for første gang de dryp, du beskriver. Det må jo betyde, at jeg behandler den godt 🙂

  Den er efterhånden ved at have det så godt, at jeg skal have delt den i en anden krukke. Jeg leder efter nogle lidt anderledes krukker end de sædvanelige teracotta-krukker. De eneste jeg har kunnet finde er dem her http://www.xl-byg.dk/produkter/haven/krukker-potter/. Du skulle vel ikke have nogle gode idéer til plantekrukker? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Min monstera drypper ikke – endnu. Men jeg vander den også kun cirka en gang om ugen, så den har nok ikke så meget overskydende vand at skille sig af med. Men det kunne være værd at prøve ikke at vande den så meget, hvis men døjer med for mange dryp.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I ER NØDT TIL AT SE DETTE!!