Guide: Sådan fjerner du baggrunden på et billede!

7 nyttige råd til styling af din blog!

Skærmbillede 2015-04-29 kl. 09.24.54I går havde jeg en date med min lillesøster, hvor aftalen lød på, at vi skulle udveksle tips og råd i forhold til opsætningen af vores blog-design. (Hun er ved at lave en engelsksproget rejseblog). Jeg befandt mig nemlig lige midt i en layout-krise! Hvordan skal min header se ud? Hvad vil jeg gerne signalere? Hvem er min primære målgruppe af læsere? Hvilken skrifttype skal jeg vælge?

Jeg fik mildest talt høstet en helt kuffert fuld af brugbare redskaber fra min søster, som jeg skynder mig at videregive til jer i dette indlæg. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvordan din blog ser ud, hvis dit ønske er at appellere til den bredest mulige gruppe af læsere. Det er heller ikke irrelevant, hvordan dine indlæg ser ud. Der er nemlig mange, der muligvis fravælger din blog, fordi de simpelthen ikke finder den attraktiv nok. Hvis man gerne vil leve af sin blog – eller opnå succes med den, er man muligvis også nødt til at skænke layoutet en ekstra høj prioritet.

Jeg vælger at tage udgangspunkt i min egen blog – så i har en chance for at finde ud af, hvad pokker jeg snakker om. Min er dog langt fra perfekt eller færdig, jeg er nemlig i gang med at finpudse alt – og faktisk selv gøre brug af nedenstående råd!

7 nyttige råd

1. Sørg for at skabe en rød tråd på din blog. Personligt synes jeg at en blog, hvor layoutet er gennemgående signalerer: grundighed og engagement. F.eks. kan du vælge at benytte dig af de samme udvalgte farver eller skrifttyper, for at slå stilen fast på din blog.

〈 ♦ 〉

2. Headeren/coverbilledet er det allerførste indtryk, man som læser får af dit univers. Brug derfor ekstra tid på at overveje, hvordan du ønsker, dine læsere bliver mødt! En god huskeregel er, at dit coverbillede gerne skulle repræsentere hele dit indhold på én gang! Læseren skulle derfor gerne få besvaret følgende spørgsmål ud fra din header: Hvor er jeg endt? Hvad handler bloggen om?

→ Hvis man som læser ikke får besvaret de spørgsmål i løbet af et par sekunder, risikerer man faktisk at miste en potentiel følger.

〈 ♦ 〉

3. Lav en sidebar! I dit kontrolpanel kan du under: Opsæt din blogDesign Widgets → klikke øverst for at indsætte eller redigere widgets på din blog. Dvs. at du herinde kan lave en sidebar, som langt de fleste bloggere har. Det er bl.a. her, at du typisk finder et billede af bloggeren samt uddybende tekst om, hvad man som læser kan forvente at møde på din blog. Sidebaren er en perfekt efterfølger til din header, som i samspil lynhurtigt giver læseren et kendskab til, hvad du blogger om, og hvem du er som person. Min ser i øjeblikket sådan her ud:

Skærmbillede 2015-04-28 kl. 18.29.36〈 ♦ 〉

4. Brug skrifttyper der er let at læse! Der er ikke noget mere irriterende, end en ulæselig blog, fordi alt står med utydelige skråskrifte, så man hverken ved, hvad bloggen hedder, eller hvad der står i indlæggene. Der findes et hav af skrifttyper, og du kan sagtens vælge at kombinere dem i f.eks. din header.

Skærmbillede 2015-04-27 kl. 20.25.01Jeg har f.eks. brugt: ‘Josefin sans’ (Det er i øvrigt også denne jeg bruger i mine indlæg) til at præsentere mit “bloggernavn” i headeren. Jeg har dog rykket bogstaverne tættere på hinanden i Illustrator og samtidig gjort tykkelsen på bogstaverne smallere – så skrifttypen fik præcis det udtryk, jeg ønskede. Jeg har lavet en tynd streg mellem The rusty home og min “blogger-kategori”, hvor jeg har brugt en skrifttype, der hedder: Can’t write quickly in winter. Her har jeg dog skubbet bogstaverne længere fra hinanden, for at gøre signalet tydeligere for læseren.

Disse skrifttyper var ikke nogle, der i forvejen var tilgængelige i Illustrator, så dem har jeg downloadet via: www.dafont.com → hvor du gratis kan hente lige præcis de skrifttyper, du ønsker til dit layout. (Tip, jeg lærte af min søster i går).

〈 ♦ 〉

5. Hvis du gerne vil have en gennemført blog, er det en god idé at lave et favicon. Og hvad i al verden er så det? Alle større hjemmesider, virksomheder og endda også bloggere har deres eget logo, som vises idét du klikker ind på deres hjemmeside. Facebook er et glimrende eksempel, da vi allesammen kender deres blå logo med et hvidt ‘f’ indeni. Favicon er altså det markerede logo, som vises her:

Skærmbillede 2015-04-28 kl. 18.08.32Jeg formåede at lave mit personlige favicon i går. Jeg har brugt en baggrund, der matcher min header, og tegnet et hus af hvide streger i Illustrator, som sammen gerne skulle indikere, at stedet du er havnet har noget med bolig at gøre 😀

Skærmbillede 2015-04-28 kl. 18.12.34Et favicon er virkelig nemt at lave. Har du illustrator? Hvis ikke så vil jeg virkelig anbefale dig at skaffe det! Nå, men jeg lavede bare en firkant, valgte baggrundsfarve → og tegnede nogle hvide streger op. Inden jeg gemte filen, sørgede jeg for at tilpasse dokumentet under ‘document setup’, så man ikke får et gigantisk hvidt papir og en lille bitte firkant. Derfor kan man lige rykke papiret ind, så det får samme størrelse som dit logo. Til sidst gemte filen som pgn. → åbnede mit kontrolpanel, klikkede på ‘Opsæt din blog’ → Bloginstillinger – og nederst kan du indsætte dit gemte billede. Wupti, så er det klaret!

〈 ♦ 〉

6. Forkæl dine læsere med kreative indlæg! Jeg nævnte før, om i har overvejet Illustrator. Det er jeg personligt meget glad for! Det er nemlig her, jeg laver alle mine indlæg, der involverer billeder. F.eks. har jeg lavet disse indlæg i Illustrator:

Untitled-47Untitled-39Jeg knuselsker simpelthen det program, som i øvrigt kan læres i løbet af en dag. Jeg har set et par videoer på youtube, og mere skulle der faktisk ikke til. Hvis du f.eks. gerne vil lære at barbere baggrunde væk fra et objekt, så er photoshop genialt! Du kan også skære baggrunden væk i Illustrator, men det er ikke nær så grundigt – for ikke at sige hurtigt! I mit forrige indlæg, har jeg demonstreret, hvordan i klipper en baggrund ud på et billede. (HER).

〈 ♦ 〉

7. Del dine indlæg op i afsnit, så læseren ikke bliver mødt med en lang smøre, man faktisk ikke engang har lyst til at dykke ned i. Et indlæg kan sagtens være langt, men ved hjælp af afsnit, virker det hele meget mere overkommeligt.

〈 ♦ 〉

Nyeste indlæg:
Guide: Sådan fjerner du baggrunden på et billede // IG-anbefaling: WAUW! // Sådan skjuler du alle ledninger // DIY guide til origami diamanter // Stjæl stilen: Budget-venligt kontorområde // DIY: Høje paneler med IKEA rammer // Så meget kan du bruge kokosolie til // Derfor drypper din Monstera

Skærmbillede 2015-04-01 kl. 21.54.35Skærmbillede 2015-04-01 kl. 21.54.46

5 kommentarer

 • Tak for nogle fine råd, særligt det om coverbillede tager jeg med mig. Jeg har nemlig et alt for kedeligt og upersonligt coverbillede pt. Dét må ændres snarest.
  Vh Anne – http://www.altogintet.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hey!

  Hvordan har du lavet ”populære kategorier” i sidebaren med billeder? Det er super fedt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ann mari

  Hvordan laver man sådan et billede med tekst?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Ann Mari – tænker du at placere en tekst oven på et billede? Det kan du både gøre i Illustrator og i Photoshop. Her trykker du bare på filer – open – og så vælger det billede, du gerne vil placere en tekst på. Når du har åbnet billedet, kan du trykke på den knap, der viser et T (tekstboks), og så placerer du din tekstboks på billedet, der hvor teksten skal være, og skriver den tekst, du ønsker 🙂 Giver det mening? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • ann mari

   Ja lidt 😉 tænkte mere på sidebar er ny herinde så jeg prøver at sætte mig ind i tingene 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide: Sådan fjerner du baggrunden på et billede!