En lækker lille sag!

Guide: Sådan maler du som en mester!

image(24)Jeg har i noget tid nævnt, at vores soveværelse er under ombygning. Det er ganske rigtigt! Og nu har jeg endelig fået købt ind til at give væggene en ordentlig omgang pleje. Jeg har på forhånd dækket alle huller og vasket væggene grundigt ned, så nu skal jeg blot følge denne nedenstående guide, så jeg kan få et sprit nyt og lækkert soveværelse!

Hvis du også står og mangler en guide til, hvordan du fornyer dine vægge lige efter bogen, så kan den måske også være til hjælp for dig. 😀 I mit kommende indlæg deler jeg en masse tricks med jer, som sparer en hel del tid under en ellers så langtrukken maler-proces!

〈 ♦ 〉

1. Start med at tømme rummet du gerne vil male – så godt som muligt. Fjern alle søm og skruer fra væggene.

2. Afdækning: Et godt tip er at dække gulvet til med enten malertæpper eller pap. Man kan også bruge afdækningspapir, der ikke koster ret meget. Fordelene ved dette er at tæpper, pap og papir suger den maling, du spilder, så du ikke jokker rundt i den og risikere at efterlade spor i resten af dit hjem. En knap så god løsning er plast, der ikke besidder en sugeevne. Derfor efterlades alle pletter bare på overfladen, klar til at blive jokket i. 😀

3. Dog er plast super effektivt til at dække møbler, radiatorer og andre genstande, man ikke ønsker indsmurte.

4. Herefter vasker man alle vægge grundigt af med enten malerrens eller grundrens. Vi vil jo gerne have at den nye maling kan sætte sig fast på tapetet og ikke i snavs og støv! Husk at vaske dem efter med rent vand.

5. Huller og revner spartles og slibes. Jeg har brugt en lille slibeblok, der koster omkring 10 kr i et byggemarked + et stykke groft sandpapir, der udjævner overflader omkring huller. Hvis du har haft mønstre på væggene, eller spor efter hylder, kan der forekomme tydelige spor på væggen herefter. Dette kan et stykke sandpapir også udjævne. Man kan naturligvis få en fancy pancy dims til dette formål, men det øger egentligt bare dine omkostninger – og så er det faktisk ikke nødvendigt, da en slibeblok og et stykke sandpapir løser den præcis samme opgave.

image(23)6. Hvis der kun skal males en enkelt gang → F.eks. hvis du i forvejen har haft hvide vægge, der blot er falmet i farven, så skal alle fyldninger pletmales, inden du fortsætter med at male hele væggen. På den måde sikrer du, at gamle huller usynliggøres efter du er færdig med at male.

7. Så skal der bare males! Et godt tip er at køre lange lodrette strøg! 🙂 Stay tuned, jeg vender snart tilbage med tricks 😀

〈 ♦ 〉

Nyeste indlæg:
DIY sneak-peak // Min bloggerformue // Forførende nyheder // 21 favoritter fra Room 21 // 7 nyttige råd til styling af din blog // Guide: Sådan fjerner du baggrunden på et billede // IG-anbefaling: WAUW! // Sådan skjuler du alle ledninger

〈 ♦ 〉

Vil du følge med via Bloglovin? Klik på billedet ↓

Skærmbillede 2015-04-29 kl. 19.58.04

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En lækker lille sag!