IG-anbefaling + et kæmpe TAK

10 geniale husråd!

Skærmbillede 2015-05-09 kl. 07.22.08
Forleden dag købte jeg et lækkert retro spejl med tilhørende teakramme i butikken A room above. Dog har spejlet en kalket overflade, hvorfor det altså fremstår lidt slørret. I går forsøgte jeg med ganske almindeligt vand og opvaskemiddel at fjerne det → men det løste ikke problemet. Derfor har jeg flittigt scannet nettet for at finde en kur! Uanset hvad man søger på på google, er der altid en, der har haft samme problem før dig, det er jo virkelig fedt 😀 !

Genialt husråd #1: Afkalkning af spejle, vinduer og glasborde

Nå, men jeg fandt mirakelkuren til falmende spejle, der er slørrede og virker tågede. Opskriften er: Kartoffelmel og lidt vand! 😀 That’s it! Først bruger man en våd micro-fiberklud med kartoffelmel til at vaske alle overflader med glas: Vinduer, glasborde, spejle og alt glas, der kunne trænge til en rensning. Herefter lader man det tørre, hvor man efterfølgende tørrer det af med en tør microfiberklud. Og så skulle man gerne have skinnende glasoverflade fri af kalkrester, snavs og uklarheder. 😀

Det her glæder jeg mig virkelig til at prøve, især også på vores badeværelsesvindue, hvor der sidder store kalkpletter, som jeg simpelthen ikke har kunnet skrubbe væk!

Genialt husråd #2: Rengøring af ovnplader

Rengøring af ovnplader er altid lidt af et mareridt, synes jeg! Tricket skulle være at smøre ovnpladerne ind i brun sæbe og komme dem i en sort sæk, hvor der tilsættes en dl salmiakspiritus direkte ned i sækken. Til sidst bindes en knude på posen, og dagen efter, skulle man nemt kunne skylle pladerne af i vand.

OBS: Det hersens salmiakspiritus har jeg naturligvis efterforsket en smule, det kan købes i matas for 25 kr. MEN jeg læste også en enkelt artikel med et mindre oprejsende tilfælde, hvor en kvinde endte i koma pga. dette produkt. Derfor skal jeg fraråde alle med astma at forsøge sig med dette trick, da det kan fremprovokere anfald.

Genialt husråd #3: Brændte gryder

Er jeg den eneste, det er lykkedes for at smadre gryder ved at brænde ris, sovs eller andet på under et forsøg på noget almindelige mennesker ville kategorisere som madlavning? Jeg har sågar smidt mere end 3-4 gryder ud grundet disse uheld. Det kan jeg så nu blive ret irriteret over, da jeg har fundet en løsning på at rengøre dem igen

Man kommer en opvasketab i gryden og hælder vand i, så det dækker den. Herefter bringer man det i kog – evt. rører lidt rundt. Slukker for blusset igen. Næste morgen bringer man det endnu engang i kog → hvorefter det brændte kan hældes ud af gryden.

TIP: Gryder der har det med at brænde på ofte, kan man afhjælpe med eddikesyre i et par minutter, det skulle hjælpe 🙂

Genialt husråd #4: Indvendig rengøring af termokande

Dette er meget simpelt, man fylder termokanden op med kogende vand og tilsætter en teske bagepulver, når brusen aftager, hælder man det ud og skyller efter med vand. Dette skulle gøre den skinnende ren. Man kan også bruge natron, men dette går bare meget langsommere.

Genialt husråd #5: Afkalkning af toilet 

Kalk i toilettet kan fjernes ved at blande eddikesyre og hvedemel sammen til en cremet tyk masse. Herefter smører man massen ud i kummen og lader det virke et par timer. Herefter skyller man ud i toilettet evt. bruger toiletbørsten samtidig.

Genialt husråd #6: Afkalkning af bruser og håndvask

Her kan man nøjes med at bruge en citron, som skæres midt over → herefter drysser man bagepulver på og bruger citronen – med lidt håndkraft – til at smøre bruser og håndvask ind i saft. Lad det virke en time og skrub efter med en svamp.

Genialt husråd #7: Er støvsugerledningen ikke længere samarbejdsvillig?

Hvis ens støvsuger ikke rigtig magter opgaven at folde sig ud, når vi desperat skal bruge den, er det simpelthen fordi ledningen er blevet “mat” → Dette kan afhjælpes ved at gnide ledningen ind i autovoks, hvorefter den igen vil te sig flittigt. 😀

Genialt husråd #8: Jordslåede bruseforhæng

Dette kan afhjælpes nemt ved at lægge bruseforhænget i blød i kernemælk natten over, hvor man herefter skyller det af og vasker det som normalt i følge brugsanvisningen.

Genialt husråd #9: Rensning af laminat køkkenbordplader

Det her tip er super relevant for mig selv, der nemlig har en meget meget irriterende bordplade i køkkenet, ind i mellem kan jeg hverken fjerne pletter eller spor af krus med hverken det ene eller det andet. Tricket er at bruge en halv citron, som man smører på overfladen, man kan evt drysse lidt bagepulver på ved slemme pletter.

Genialt husråd #10: Beskidte stikkontakter

Ved hjælp af en overskåret kartoffel, kan man rense stikkontakten. De er nemlig lige våde nok til at man undgår, at det kommer vand ind i dem – og dermed undgår man altså stød. Man tørrer efterfølgende af med en tør klud.

→ I kan finde flere nyttige husråd (HER)

〈 ♦ 〉

Nyeste indlæg:
IG-anbefaling + et kæmpe tak // DIY med gymrings // What a rip off! // En drøm går i opfyldelse // Nye rødder + Mickey Mouse kaktusforhandlere // Et godt retro-tip // 12 uundværlige råd til at indrette små rum

〈 ♦ 〉

Du er mere end velkommen til at følge med via Bloglovin, eller holde dig opdateret på min personlige webshop. Bare klik på et af ikonerne ↓

Skærmbillede 2015-04-29 kl. 19.58.04Skærmbillede 2015-05-10 kl. 20.01.12

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

IG-anbefaling + et kæmpe TAK