REGISSÖR, du ser dælme godt ud!

IKEA Hack: lækkert natbord alligevel!

Okay jeg vil gerne indrømme, at jeg har brugt HELE dagen foran computeren! Jeg føler slet ikke, at jeg har blogget, fordi jeg har fundet det ene fede møbel efter det andet på nettet. Ihh altså! Men se lige hvor sej en IKEA hack jeg har fundet til jer! 😀 Og så er den oven i købet vildt nem at lave. PS skabet kan ikke længere fås i lille, som det fremgår på billedet, men de har til gengæld det lange skab i deres sortiment.

Untitled-3

Locker (HER) // Molecular lampe (HER)

Fremgangsmåden er ret simpel. Man skal bruge en træplade, der er skåret efter skabets overflade mål. Det kan man få gjort i byggemarkeder, hvor det typisk koster 20 kr. pr. lige snit. → En god huskeregel er: Maling er billigst i Bauhaus – Træ er billigst i Silvan 😀

Du skal også bruge en grunder, inden du spraymaler skabet i f.eks. en mat sort, som på billedet. Jeg har tidligere sparet grunderen væk, men det er altså super effektivt, hvis man gerne vil undgå, at farven skal smitte af! Jeg anbefaler en spray grunder, for at undgå penselstrøg. Derudover er jeg simpelthen stoppet med at efterbehandle med lak, men i stedet med møbelvoks. Det sikrer en smuk færdigbehandlet overflade. Et godt tip er at bruge en svamp eller en klud til at smøre voksen ud på møblet. Det er utrolig let og tager ikke mere end nogle minutter. 🙂

En rigtig god idé er også at give træpladen en gang voks, inden den påføres skabet. På den måde kan i nemlig tørre pladen af, hvis i f.eks. spilder på den. Hvis man ønsker en mørk plade, kan i snildt bejdse den. Jeg elsker det pjat! 😀 Dertil kan i evt. se dette indlæg med materialer (HER).

Fotokredit: 1 // 2

〈 ♦ 〉

Tidligere indlæg:
Styling fra min webshop // IG-anbefaling: Et klassisk hjem // Finalister i #bylassenstylist2015 ifølge mig! // Sofa på budget // Design vs. budget: &Tradition vs. Stavanger // Rustikke DIY fyrfadsstager

Skærmbillede 2015-04-29 kl. 19.58.04Skærmbillede 2015-05-10 kl. 20.01.12

11 kommentarer

 • Jane

  Er det lige meget hvilken voks man bruger? Tak for god og inspirerende blog

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Jane, du kan få noget ganske almindeligt møbelvoks i malerforretninger og i byggemarkeder 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie Svinggaard

  Fantastisk ide! Mere af det tak hvordan monterer man bedst træpladen?
  Har du gode ideer til runde spejle? Er tosset med Gubi versionen, men af princip giver jeg ikke så meget for et spejl. Hjælp tak

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Julie
  Vi står og vil ligeledes afprøve at male vores gamle skabe. Vi har en lille kravleglad baby, der pt rejser sig op af alt. Har du mon nogen erfaring med fedtfingre på en overflade af mat spray og møbelvoks? Altså biver det bare vildt grimt eller er det til at vaske af så længe der bare er voks på?
  Mvh. Charlotte (er i øvrigt vild med din blog og fik vidst aldrig skrevet til dit indlæg med dit nye jobtilbud. Det er simpelthen SÅ velfortjent. Du er så inspirerende og spytter bare det ene gode indlæg ud efter det andet)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Charlotte, eej sikke en dejlig kommentar at få! Tusind tusind tak skal du have!
   Hvis du bruger en grunder før du spraymaler, og efterbehandler med voks, er du for det første sikker på, at det ikke smitter af, dernæst ville du nemt kunne tørre skabet af med en fugtig klud efter fedt-fingre 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Perfekt. Det må helt sikkert afprøves! Har du i øvrigt et hashtag eller lignende man kan benytte, hvis man anvender en af dine guides og vil vise det frem?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det har jeg faktisk ikke 😀 – men tag endelig bare mig på billedet, vil jo super gerne følge med :D!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Super 🙂 Så er det bare at finde tiden til det oveni de 117 andre projekter, der står i kø hihi.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vildt god idé! Tror lige du har løst vores tvboks-skjuler-møbel-under-fjernsynet-problem. Åh tak! Det måtte jo gerne være lidt rustikt uden at blive for tungt og fylde for meget 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • louise

  Ihhh en god ide. Jeg må I Bauhaus og Silvan. Jeg har to af de små Ikea skabe et i rødt og et i sort, er aldrig før gået i gang med gør det selv projekter så nu skal det være. Kan man male dem begge sorte når den ene er rød og den anden hvid og hvordan gør jeg dette bedst. Du virker som ekspert på dette område 🙂 Hvilken grunder og farve køber man I Bauhus, hvad er navnet på de bedste der, til sådanne jern skabe 🙂 På forhånd mange tak for hjælpen. God aften og tak for en super skøn og meget inspirerende blog 🙂 super med gode ideer når man står og skal flytte i hus for første gang

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du kan sagtens male dem begge to sorte! Du kan også købe spray maling og grunder hos en farvehandler – spørg dem, hvad de anbefaler, jeg ved nemlig ikke helt hvilke mærker du måske vil støde ind i 🙂 Du kan købe spray maling specifikt til jern. Men du kan sagtens nøjes med de billige varianter 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

REGISSÖR, du ser dælme godt ud!