Design vs. budget: Panthella & Dome vs. Half moon

DIY: Rustikt sofabord, der er let at lave!

Det her er faktisk slet ikke så tosset en idé, og så er det endda imponerende let at lave! Selvom det ser super teknisk og besværligt ud, så kan jeg ud fra billedet sagtens liste en DIY op til jer. I behøver ikke at save helt korte planker ud som vises på et af billederne. I kan sagtens nøjes med at lave tre identiske aflange rækker af planker.

diy〈 ◊ 〉  Dette skal du bruge  〈 ◊ 〉

→ 4 Hairpinlegs → De lækre hairpinlegs/retroben kan købes hjem (HER).
→ 3×5 planker i mål der passer til den sofabordslængde, du ønsker.
→ Sav, skruer og trælim.
→ Groft sandpapir og en slibeblok – de hardcore typer har måske en rystepudser?
→ Trævoks til efterbehandling.

〈 ◊ 〉  Sådan gør du  〈 ◊ 〉

Du kan gøre det ret simpelt og save 15 stk. planker ud i samme mål. På billederne kan man se, at plankerne der stikker ud i den ene ende er korte i den anden ende, derfor er alle planker i samme mål.

Når alle planker er savet ud, skal alle overflader slibes godt til, så man ikke får splinter. Derudover ser det også bare lækrest ud, at de er lidt polerede. Hvis man ikke lige har en rystepudser i skabene, kan man sagtens nøjes med groft sandpapir og en slibeblok. Det brugte jeg f.eks. da jeg byggede Villums seng. Sørg særligt for at slibe enderne godt til, da det jo er dem, der stritter ud, og som udgør en særlig detalje ved bordet.

Herefter starter du med at sammensætte de 5 nederste planker. Her kan du f.eks. sige, at der skal være 5 cm, der er forskudt af hinanden. smør siderne ind i trælim (Med undtagelse af de yderste sider, som af gode grunde ikke skal limes fast til noget) og pres plankerne mod hinanden. Der skal være et godt pres på begge sider. Hvis du ikke har nogle kæmpe skruetvinger liggende, kan du sagtens nøjes med presse plankerne op mod en væg og blokere på den anden side med noget fast, så plankerne er tvunget til at ligge meget tæt sammen imens limen tørrer. Jeg har virkelig gode erfaringer med at bruge trælim. Det stads er hamrende effektivt!

Herefter gør du det samme med den midterste række af planker. Når limen er tørret placerer du rækken ovenpå den anden og skruer dem sammen med skruer, der er lange nok til at samle begge rækker. En god idé er også at smøre trælim i mellem begge rækker, så er du aldeles sikker på, at det holder. 😀

Så mangler du kun sidste række. Og den limer du ovenpå de to andre, uden brug af skruer. Man gider ikke have synlige skruer øverst jo! Når de tre rækker alle er sammensat, så skal benene monteres underneden. Når de er det, mangler du kun at efterbehandler træet med voks. Dette er super nemt, og kræver bare en klud til arbejdet. Du kan få voks i alle malerforretninger og vidst nok også i byggemarkeder.

→ Hvis man ligesom jeg måske foretrak en mørkere farve, kan man snildt bejdse stolperne. I ved jeg elsker det stads! 😀 Det kan i købe materialer til i alle farvehandlere. I kan evt se dette indlæg (HER), hvorefter jeg ville efterbehandle med voks, som også beskrives i det indlæg ovenfor.

Kilde- og fotokredit: abeautifulmess

〈 ♦ 〉

Tidligere indlæg:

En heldig kartoffel // Design vs. budget: PH vs. Copenhagen // Design vs. budget: Halløj Jielde // Din blog er dit CV // Ikea-hack: Lav dit eget vintage skab // Ikea-hack: lækkert natbord alligevel // REGISSÖR, du ser dælme godt ud!

Skærmbillede 2015-04-29 kl. 19.58.04Skærmbillede 2015-05-10 kl. 20.01.12

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Design vs. budget: Panthella & Dome vs. Half moon