IG-anbefaling: Gennemført mix af design og vintage

Guide: Sådan finder du din personlige stil!

Jeg får ind i mellem nogle mails fra fortvivlede læsere, der udtrykker en hvis form for træthed, når det kommer til design. De beskriver, hvordan de over en længere periode har sagt farvel til deres designernips, pga. overeksponering, der simpelthen har kvalt glæden ved at eje det. Dermed efterlades de i vilde og kan ikke pege i en retning, hvor de føler, de hører til stilmæssigt. “Hvilken stil skal jeg så have?“. Jeg har lagt hovedet i blød for at grave en brugbar løsning frem til jer, det har dog taget nogle uger, men er det ikke ligegyldigt, hvis den her fremgangsmåde virker? 😀 Og det kan jeg afsløre, at den gør. Jeg har netop lige testet den!

Untitled-4kilder: 1/2/3/4/5/6/7/8

〈 ♦ 〉

Hvis du er i tvivl om, hvilken stil du godt kunne tænke dig i dit hjem – eller godt kunne tænke dig at blive klogere på, hvad det egentligt er, du responderer positivt på, kan det være en super god form for afklaring at lave disse moodboards. Det er ganske ligetil. Gem alle billeder du drages af, bliver inspireret af eller som giver dig en følelse af velvære, når du betragter dem. Du kan enten klippe ud fra gamle boligblade, bruge nettet til at finde billeder og sortere dem i mapper, eller sætte dem op i kategorier i photoshop. Hvad der nu virker nemmest for dig.

Når du har indsamlet mellem 20-25 billeder, der inspirerer dig → og som samtidig forærer dig en rar følelse, kan du ret hurtigt begynde at sammensætte de billeder, der minder om hinanden. Når du har sorteret billederne, vil den bunke med flest billeder i være den stil, der er et match for dig. 🙂 Måske kan det endda lade sig gøre at kombinere de to bunker, der har mest fylde 🙂

Mit moodboard som i ser øverst i indlægget er en kombination af to bunker af billeder, der havde mest fylde. Inden jeg samlede inspiration ind, var jeg faktisk ikke helt sikker på, hvad der ville ende med at blive hængt op på denne tavle – hvilket faktisk er ret så spændende 🙂

Men det er altså sådan, min stil er lige for tiden → eller den beskriver i hvert fald, det jeg føler mig tiltrukket af. Jeg bliver tydeligvis forført af liv i form af træ og planter. Måske symboliserer det frihed og afslapning – rammer, der har eksisteret for evigt, og derfor giver det mig en følelse af tryghed og genkendelighed. Derudover har jeg et ømt punkt for det slidte og industrielle. Jeg tror ikke nødvendigvis, det er de hullede og upolerede vægge, der drager mig nær, men derimod symbolikken i, at jeg kan identificere mig med det uperfekte, at jeg ikke trives i kliniske og polerede rammer.

Jeg synes, i skal prøve at give denne inspirationsudfordring et forsøg, det kan måske overraske jer og måske endda fastslå præcis, hvad i egentligt godt kan lide! 🙂 Fortæl mig endelig, hvis i har gjort jer nogle opdagelser undervejs, og om i har fået noget ud af at lave disse moodboards. Jeg afventer i spænding! 😀

→ Et rigtig godt sted at samle inspiration er på Pinterest 🙂

 〈 ♦ 〉

Tidligere indlæg:

IG-anbefaling: Gennemført mix af design og vintage // Deja vu fra Kähler // Opdateret kaktus-guide // Futurisk billedvæg – og lidt om Art Deco

Skærmbillede 2015-04-29 kl. 19.58.04Skærmbillede 2015-05-10 kl. 20.01.12

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

IG-anbefaling: Gennemført mix af design og vintage