DIY: til festlige anretninger

Hvor får vi mest bolig for pengene?

Nogle af jer kan måske huske, at jeg for nogle måneder siden lavede en grundig anmeldelse af disse nedenstående boligblade? I takt med at mange nye læsere er kommet til, tænkte jeg, at det kunne være et relevant indlæg at reposte – dog med nyt design! 😀 For hvor får vi i virkeligheden mest bolig for pengene? Og hvilke magasiner indeholder flest reklamer? Det har jeg fundet ud af! Der findes i øvrigt flere boligrelaterede magasiner i kioskerne, men jeg har udvalgt disse, som jeg anser som de mest læste.

Untitled-21. BO BEDRE → (Pris: 65 kr. Sider: 146)

Ud af bladets 146 sider indeholder 29 af dem reklamer. Som stort set alle sammen kommer lige i rap den første 1/4 af bladet. Hvis vi lige barberer reklamesiderne fra, får du altså: 117 siders bolig. Efter en nøje gennemgang af bladet, kan jeg konkludere, at det har en meget stram og poleret smag. Med det mener jeg, at stilen er meget ens for bladet. Boligerne er pæne, javist. Men det mangler at afspejle, at det er beboelsesvenligt. Der mangler personlighed i boligrapportagerne – og man efterlades lidt med en øv-følelse af ikke at blive inspireret.

Jeg giver bladet: ♥♥ (ensporede rapportager og mange reklamer)

〈 ♦ 〉

2. MAD OG BOLIG → (Pris: 55 kr. Sider: 114)

Ud af bladets 114 sider udgør reklamer 10 af dem. Det vil sige, at det efterlader os med 104 ‘brugbare sider’. Ud af disse 104 sider udgør boligdelen: 50 sider. Det er jo så ikke ret meget bolig, vi får for pengene her. Dog vil jeg tilføje, at de boligrelaterede sider, der er, rent faktisk er inspirerende og gode rapportager, der inviterer læseren til at få sig en oplevelse. Det kan jeg godt lide. Nu er mad ikke mit område – hvorfor bladet nok ikke henvender sig til mig – Men hvis man også er madinteresseret, ville dette blad være et rigtigt godt bud!

Jeg giver bladet: ♥♥♥ (Pga. nogle rigtig spændende boliger, men alt for få boligsider).

〈 ♦ 〉

3. BOLIGLIV → (Pris: 53 kr. Sider: 106)

Ud af 106 sider udgør reklamer KUN 3 SIDER?!! Jeg dobbelttjekkede simpelthen for at være sikker! Men jo, den er skam god nok. Ud af de reelle 103 sider, når reklamerne er trukket fra, kan man forvente at se bolig på 50 af dem. De resterende 53 sider er en kombination af have, udeliv og mad. Igen vil jeg komplimentere for nogle super inspirerende og personlige hjem, der oser af kreativitet. Det er en fornøjelse at bladre igennem. Hvis bare alle 103 sider var spækket med denne form for rapportager, ville jeg glædeligt holde det.

Jeg giver bladet: ♥♥♥ (For fede boligsider – men desværre for få)

〈 ♦ 〉

4. ALT INTERIØR → (Pris: 45 kr. Sider: 138)

Ud af bladets 138 sider udgør reklamer 19 sider. Det vil sige, at man får 119 reelle sider. Hvilket i sig selv jo er ret meget bolig for 45 kr. Så er spørgsmålet så om de boligsider er værd at læse. Selve interiør siderne er gode – altså hvor der opstilles forskellige designs, samt hvor de kan købes. Rapportagerne kunne efter min smag godt være mere interessante. Men overordnet er jeg positiv overfor de få reklamer, sammenlignet med andre blade, og i forhold til prisen, får man meget bolig for pengene i dette blad.

Jeg giver bladet: ♥♥♥

〈 ♦ 〉

5. RUM → (Pris: 65 kr. Sider: 114)

Ud af de 114 sider udgør reklamerne 19 heraf. Det vil sige, at der er er 95 reelle sider for 65 kr. Det positive ved RUM er, at det er nogle fantastiske og unikke boligrapportager, der fremvises med ualmindeligt inspirerende interiør. Bladet er eksklusivt. Meget fængende – og jeg personligt er meget meget glad for dette blad. Det negative ved bladet er, at interiøret, der fremvises oftest er hamrende dyre designs, de fleste “almindelige” mennesker ikke ville have råd til at købe. Bladet inviterer derfor primært til at drømme, hvilket også kan være super inspirerende.

Jeg giver bladet: ♥♥♥♥

〈 ♦ 〉

6. BOLIGMAGASINET → (Pris: 60 kr. Sider: 99)

Ud af bladets 99 sider udgør 6 af dem reklamer. Dvs. at boligmagasinet har 93 reelle boligsider. Det gode ved boligmagasinet er, at det interiør de præsenterer for os forbrugere er budgetvenligt – forstået på den måde, at de fleste almindelige mennesker har råd til at købe, hvad vi ser. Jeg er også ret glad for deres DIY sektioner samt månedens instagrammer, som viser, at de holder sig opdateret på de sociale medier – og hvad vi som læsere, kan lide at se. Ofte har de også nogle spændende rapportager med nogle skønne og personlige hjem. Dog gambler man ind i mellem med dette blad, da det varierer lidt mellem top kvalitet og middelmådighed.

Jeg giver bladet: ♥♥♥♥♥

〈 ♦ 〉

7. ELLE DECORATION → (Pris: 60 kr. Sider: 122)

Ud af bladets 122 sider udgør reklamerne 20 heraf. Det vil sige, at vi får 102 siders boligspam for pengene. Først må jeg lige påpege det vanvittig lækre forside materiale, dejlig rustikt. Elle Decoration ser jeg lidt som en blanding mellem RUM og Boligmagasinet. Prisniveauet for de fremviste designs ligger også midt i mellem. Til at betale, men stadig eksklusivt. Jeg bliver inspireret, forført og efterlades en smule drømmende, hvilket jeg værdsætter, når jeg skal bruge 60 kr på et magasin. Ikke alle rapportagerne er lige gode, og nogle er meget LANGE! Men derimod værdsætter jeg alle de smukke billeder deri. Noget jeg dog synes er lidt irriterende, at jeg finder en reklame for AUDI i bladet? Hvad har AUDI med et boligblad at gøre? Hvis man endelig vil stoppe reklamer i sit blad, synes jeg man skulle målrette dem det grundlæggende indhold!

Jeg giver bladet: ♥♥♥♥ (og en halv)

〈 ♦ 〉

KONKLUSION

Boligliv og Mad og bolig henvender sig til et segment, der interesserer sig meget for madlavning, udeliv, lidt kreativitet og bolig. De henvender sig nok ikke til de hardcore boligentusiaster, hvorfor jeg ikke har scoret det så højt. Dog bifalder jeg de få reklamer – og samtidig de rigtig spændende boligrapportager.

Bo Bedre er efter min mening et reklamespækket blad. Dog skal det lige tilføjes, at det også er det magasin med flest sider. Men reklamerne virker en smule overvældende. Det er det dyreste blad – og jeg synes desværre ikke, at man får den inspiration og drømmende tendens man har krav på til den pris.

Alt Interiør er et af de billigste magasiner – og med sine 119 reelle boligsider, får man altså noget for pengene her. Det er et godt blad, men jeg savner dog nogle spændende og betagende boligrapportager.

RUM, ELLE DECORATION OG BOLIGMAGASINET er klart mine tre favoritter. RUM vinder dog ikke ‘det bedste boligblad’, pga. interiøret ikke er budgetvenligt for os almindelige danskere, der køber bladet. Dog skal det have stor ros for nogle fantastiske rapportager. Elle Decoration får en 2. plads for at placere sig lige over RUM, hvad angår interiør der er til at betale. Derudover ligger det dog lige under Boligmagasinet, da nogle af rapportagerne er ret lange – desuden indeholder det også flere reklamer end boligmagasinet.

VINDEREN (efter min mening) ER BOLIGMAGASINET! Et skønt blad med varierende indhold – bestående af DIY, kombinationen af dyrt og billigt, inddragelse af sociale medier og så er de modige med farverne. Jeg er fan!

Hvad er jeres mening :)?

〈 ♦ 〉

Tidligere indlæg:

Garden by Søstrene Grene // Wauw, nogle nyheder // IKEA hack med knagglig // Guide: Sådan finder du din personlige stil // IG-anbefaling: Gennemført mix af design og vintage // Deja vu fra Kähler

Skærmbillede 2015-04-29 kl. 19.58.04Skærmbillede 2015-05-10 kl. 20.01.12

3 kommentarer

 • Nana

  TAK! Jeg manglede netop dette indlæg forleden, da jeg stod og ville vælge et godt boligblad i min Super Brugsen. Jeg kom derfra uden noget fordi jeg ikke kunne huske din anbefaling. Nu skal jeg et smut i Brugsen, når yngel er afleveret og forkæle mig selv lidt med blomster og magasin 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er det bare godt, at du kunne bruge den lille analyse til noget! 😀 Når magasinerne ikke er helt gratis længere, er det rart at vide, hvor man lige får mest bolig for pengene, jo :)!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jona

  Tak for en rigtig god anmeldelse af boligbladene 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY: til festlige anretninger