Træ, læder, messing og uld!

Sådan undgår du tomrum i din indretning!

edecf95db54aee041a338b7692f1dd81Ind i mellem kan vi støde på nogle udfordringer i forbindelse med vores indretning, der kan være årsagen til store frustrationer. En af dem er, at vi på trods af et rum fyldt med lækre møbler og smukke nipsgenstande stadig oplever at rummene fremstår tomme og ufærdige. Og hvordan kan det egentligt være?

Jeg har forsøgt at finde ud af, hvad der er årsagen til dette, og jeg er kommet frem til den konklusion, at vi ganske enkelt glemmer at overveje, hvordan vi skaber dynamik i vores indretning. Ofte vælger vi interiøret efter, hvad vi godt kan lide og skænker ikke altid helheden en tanke, når vi trækker kortet op af lommen og glædeligt bærer vores nyindkøbte kærlighedsgenstand med os hjem.

Hvis man gerne vil gøre op med tomrummet i indretningen, er den allerbedste løsning at forbinde gulv med loftet. Kunsten er at bryde med rummets firkantede kasseform og derved inddrage dynamik. Der findes intet mere brydende, karakteristisk og sammenførende end lamper med liv og volumen. Det er en rigtig god idé at vælge nogle loftslamper, der vokser sig ud i rummet, der samtidig sikrer en dynamik.

825ae85c8361cc51b2d2f0001953dac9

a949010ad0e9967e19ab523d63071f14Hvis du fremmer kontakten mellem gulv og loft ved at implementere en lampe med fylde, vil du opleve, at rummet genererer et helt nyt udtryk, og faktisk forener sig med sig selv. Planter kan have samme positive effekt for volumen i rummet, måske er det en af årsagerne til, at det grønne har vokset sig til det uundværlige i 2015.

En fyldig loftslampe er særligt appellerende i et rum med højt til loft, hvor der ellers er stor risiko for at skabe et tomrum. Hvis et rum derimod kun udgør få kvadratmeter med knap så højt til loftet, kan du manipulere med højden ved at inddrage en længere gulvlampe, som efterlader os med indtrykket af, at afstanden mellem gulv og loft er større, end det fremgår på plantegningerne. Et andet trick kunne også være at bruge lavthængende lamper som nedenstående billede, hvor loftet føres direkte med ned i indretningen.

House-Doctor-Everyday-2015-collection-11e473bb6a8e4cee2845e8c88717cd0f44Skærmbillede 2015-05-28 kl. 11.01.29Ydermere er det blevet moderne at skabe såkaldte “rum i rummet“, som betyder, at man indretter små øer af selvstændige områder. Vi kender det f.eks. fra at inddrage et kontor i soveværelset, eller en hyggekrog i stuen. En af grundene til at vi er særligt glade for denne tendens, er fordi det skaber en illusion om, at rummet er større, end det faktuelt er. Ved at inddrage en større lampe med noget kant, bidrager det til en sammenførelse af rummets selvstændige øer → Og derved skaber vi et fuldendt rum med liv og volumen. Dette kan både være væglamper, bordlamper, gulvlamper og pendler.

edecf95db54aee041a338b7692f1dd81Fotokredit: House Doctor & Bloglovin
Affiliate

〈 ♦ 〉

Tidligere indlæg:

Min første rigtige bloggerløn // Debat: Overfladiske stylinger fortæller intet om din personlighed // Bauhaus hack + tip til at rengøre flasker indvendigt // Udfordring: Er du en kulør-kylling

Skærmbillede 2015-04-29 kl. 19.58.04Skærmbillede 2015-05-10 kl. 20.01.12

1 kommentar

 • Sophie Madsen

  Hej,

  I rammer fuldstændig plet. Det er som om, at I beskriver lige nøjagtig mine indretningsproblemer. Jeg har nemlig ofte fornemmelsen af, at mit hjem er for ”nøgent i udtrykket” også selvom jeg ikke er nærig med nips og pynteting. Jeg er nu gået på intensiv jagt efter nye lamper, der både formår at samle rummene men også træde ud og larme i rummene. Jeg har desværre ikke budget til de dyre, dyre designer lamper men har fundet ud af, at en side som denne https://www.lampegiganten.dk/ faktisk har et inspirationsværdigt udvalg, hvis man lige bruger lidt tid.

  Kender i til andre websteder, hvor de sælger flotte men billige lamper, så vil jeg meget gerne høre om det

  Vh Sophie

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Træ, læder, messing og uld!