Sådan undgår du tomrum i din indretning!

Det vidste du ikke om marmor!

Skærmbillede 2015-05-29 kl. 10.22.06Kilde: Muubs

I forbindelse med en artikel, jeg netop har skrevet for Houzz, gjorde jeg mig nogle interessante opdagelser om marmor, som jeg faktisk gerne vil dele med jer. For ved vi egentligt, hvordan marmor blev til, og hvor det stammer fra? Det gjorde jeg ikke. Jeg fandt denne lærerige beskrivelse hos Tilbygningen i morges, som overraskede mig en hel del:

Marmorets oprindelse
‘Marmor er egentlig en kalksten. For millioner af år siden faldt kalkrester fra døde alger og små havdyr ned på havbunden og dannede et tykt lag af kalk. Kalken blev med tiden udsat for højt tryk og omdannet til kalksten. Jordpladernes bevægelser pressede kalkstenen endnu mere og udsatte den for høj varme, indtil det materiale, der før havde befundet sig på havets bund, blev skubbet op over vandet og blev til bjerge. I bjerge, der er blevet til på denne måde, kan man i dag finde marmor, dannet af kalk udsat for mange års tryk og varme. Ordet marmor er græsk og betød oprindeligt ’klippestykke, der glimter’. – Kilde: Tilbygningen

Hvor sejt er det ikke lige? En klippesten, der glimter? Måske forklarer det prisen, der ind i mellem kan virke svimlende høj. Selvom marmor har været en af de største tendenser indenfor boligindretning i et godt stykke tid, har jeg svært ved at se den dø ud lige foreløbig. Jeg må indrømme, at da jeg blev præsenteret for de første marmor fade og lysestager på mit yndlingsmedie: Instagram, tænkte jeg: “Det her får simpelthen ikke kløerne i mig” → og uden at jeg nåede at se mig om, tog jeg mig selv i at overveje dette marmor bord fra Ox Denmarq.

Skærmbillede 2015-05-29 kl. 10.06.02Fotokredit: Stilbegeistert // Grønt marmor bord (HER)

Indeholder affiliate

Jeg vender tilbage senere i dag med mere marmor-spam og forhåbentligt nogle nyindkøbte grønskollinger og bolignips! 😀

〈 ♦ 〉

Tidligere indlæg:

Om at handle i ejen bod // Sådan undgår du tomrum i din indretning // Min første rigtige bloggerløn // Debat: Overfladiske stylinger fortæller intet om din personlighed

Skærmbillede 2015-04-29 kl. 19.58.04Skærmbillede 2015-05-10 kl. 20.01.12

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan undgår du tomrum i din indretning!