Kreativ sommerferie med HAMA-perler

Design vs. budget: Ferm Living vs. DIY

Nogle gange når jeg bladrer i gennem diverse webshops, bliver jeg ind i mellem helt ærgerlig over, at tingene skal være så dyre. Jeg elsker Ferm Living – og specielt til børneværelset, men hvordan i alverden kan disse fire ophæng i signaturfarver koste 400 kr.? ØV! Jeg kunne derfor ikke lade være med at lave en lille prissammenligning mellem disse 4 kugler, som muligvis ruger på kostbare diamanter indeni (taget prisen i betragtning) og en simpel lille DIY!

Skærmbillede 2015-06-29 kl. 22.50.41

linaa koster 100 stk trækugler i 3 cm (som den store på billedet): 182 kr. Dvs. at 1 kugle koster: 1,8 kr. De næststørste kugler på snorene koster 63 kr. for 100 stk. Dvs. at 1 kugle koster 0,63 kr. pr. stk. De allermindste kugler koster 26 kr for 100 stk. – omsat til stk pris: 0,26 kr.

Lad os hoppe videre til næste “ingrediens”: Snor! Den jeg har fundet er den tyndeste hampesnøre og koster 49 kr. for 50 meter. Lad os lege at vi bruger 1 meter snor i alt til disse 4 ophæng, det vil sige, at vi bruger 0,98 kr. i alt på snor. Ret mig endelig hvis jeg har regnet forkert, jeg er ikke den største matematiker i kongeringet Danmark.

Hvis vi lige opsummerer vores beløb indtil videre, så har vi nu fundet stk. priserne for alle kuglerne + snoren vi skal bruge. For at matche Ferm Livings design, skal vi bruge 4 store kugler = 1,8 kr. x 4 = 7,2 kr. i alt. Dernæst den mindre kugle, som også kun optræder 1 gang på hvert ophæng = 0,63 kr. x 4 = 2,52 kr. i alt. Den mindste kugle indgår 2 gange på hvert ophæng = 0,26 kr. x 8 = 2,08 kr. i alt.

For alle kuglerne i alt: 7,2 + 2,52 + 2,08 = 11,8 kr.
Hvis vi medregner snor for alle 4 ophæng: 11,8 + 0,98 = 12,78 kr.
Nu mangler vi bare malingen 🙂 Hos cchobby kan man f.eks. få hobbymaling til 17 kr. pr. farve, hvor er der maling til mange mange kugler. You do the math 😉

FØLG MED VIA BLOGLOVIN HER

1 kommentar

 • michelle

  åh jeg giver dig så evigt ret i, at nogle priser på div. mærker er sat så højt, at man tænker at det må være lavet af guld:)
  oh well, jeg må så meget igang med at lave sådan en diy! elsker det!
  og nu hvor jeg lige er her, så ville jeg lige høre hvilket slags maling du har brugt (bruger) når du maler småmøbler? (ligesom den lille kommode i mintgrøn på Vilums værelse) synes det er svært at gennemskue hvilken type der er bedst..

  og så til sidst, TAK for den lækreste inspirerende blog – det så skøn barsel læsning, også fordi du kommer med så mange indlæg dagligt.. skønt!

  god dag og sommer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kreativ sommerferie med HAMA-perler