Smukke geometriske plakater

En bloggers startpakke + 10 gode begynderråd

Skærmbillede 2015-06-30 kl. 21.15.10Dette indlæg henvender sig primært til jer, der gerne vil starte med at blogge, eller som måske bare mangler lidt råd 🙂 Som billedet ovenfor viser, så er de redskaber mine varmeste anbefalinger. Med gode billeder og kreative indlæg, der delvist er lavet i photoshop så kommer du rigtig godt fra start. Sociale medier er din allerbedste ven som blogger. Med pinterest kan du oploade dine indlæg/billeder med direkte link til din blog, dette vil både øge kendskabet til din blog + skaffe trafik. Som blogger er det en utrolig god idé at oprette en Facebookside med bloggens navn, hvor du vedhæfter en tekst og direkte links til dine nye indlæg. Ved også at benytte sig af Facebook, fanger du et langt større segment end hvis du f.eks. blot annoncerer på Instagram ved nye indlæg. 🙂

Til sidst PLANLÆGNING. Det kræver arbejde, mange timer og en hvis gejst at blogge. Hav derfor altid en blok klar, hvis du pludselig får gode ideer til nye indlæg. Nogle gange er min liste med ideer længere end jeg selv kan følge med. Men på den måde har jeg altid sækken fyldt med indlæg 🙂

Nedenfor har jeg udformet en mere specifik guide til jer:)

1. Du kan ikke henvende dig til alle. Husk det! Som ny blogger vil man gerne please alle sine læsere og levere lige præcis dét, hver og en gerne vil se på og læse om. Det kan du simpelthen ikke. Faktisk kan det blive noget så stressende, hvis du ikke gør dig nogle helt klare tanker omkring, hvad du gerne vil med din blog på forhånd.

2. Overvej hvad din blog skal indeholde: Hvilke temaer du gerne vil tage afsæt i. F.eks. Design og boligindretning, baby og livsstil, sundhed, mad og træning. Mode og skønhed. Der er masser af muligheder. Med mindre man er kendis, vil jeg råde alle nye bloggere til at slå teltpløkkerne i jorden indenfor et specifikt felt. Det er min opfattelse, at man mister utrolig mange potentielle læsere, hvis man blogger i øst og vest.

3. Overvej hvor intim/personlig din blog skal være. Med det mener jeg: Vil du åbne helt op for godterne og invitere læserne ind i dit private sfære. Eller foretrækker du at holde dine læsere lidt på afstand. Det er helt klart værd at gøre sig nogle tanker om, hvad man gerne vil dele. Ikke mindst fordi hvert eneste indlæg vi skriver havner på google. Derfor kan meget personlige indlæg pludselig komme i de forkerte hænder. I værste tilfælde kan disse indlæg være årsagen til at man som blogger bliver hængt ud.

4. Dette punkt er lidt en forlængelse af ovenstående: Lad dig ikke forføre af stigende sidevisninger, når du deler personlige indlæg. På diverse blogger-platforme er de førende indlæg de helt private, hvor indehaverne deler meget personlige erfaringer, hændelser, tanker eller hemmeligheder med deres læsere. Og det forstår man jo godt, vi er jo pokkers nysgerrige os mennesker! Selvom disse indlæg høster mange sidevisninger, så husk på, at du aldrig ved, hvem der læser med, og om deres intentioner er gode eller ej. Byt ikke dit privatliv eller det, kun du kan værne om for flere sidevisninger.

5. Brug tid på at planlægge hvordan det visuelle skal se ud. Lad det være noget, der karakteriserer dig og indholdet på din blog, så læseren med det samme får et indtryk af, hvilket univers man har klikket sig ind på.

6. En god idé er at lave en side på din blog, der handler om dig. Den kunne f.eks. hedde: About eller Om mig → med et billede af dig selv samt en kortfattet tekst omkring dit univers. På den måde giver du læseren mulighed for at lære dig at kende. Dette øger dine chancer for at læseren vender tilbage igen. Det fungerer lidt på samme måde, som når man møder nye mennesker, hvis man først har hilst og præsenteret sig selv, så er kontakten skabt, og man er derfor åben for kommunikation – og byder folk velkommen til at lære dig at kende.

7. Lad dig ikke udnytte af at du har en platform med mange potentielle læsere. Det er rigtig vigtigt, at du ved, hvad du er værd. Mange virksomheder vil med sikkerhed opsøge dig i håb om, at du vil reklamere for deres produkter. Måske tilbyder de dig kun et produkt, du kan lave en Give Away med, som de faktisk bare vinder endnu mere eksponering ved. Ved disse tilfælde, så husk lige, at du hverken får ting eller penge for det – til gengæld risikerer du at miste nogle læsere, fordi de ikke finder reklamer eller Give Aways særlig interessante. Vær derfor ikke bange for at stille krav.

Det gode ved at blogge under et større bloggernetværk som f.eks. Bloggers Delight, er at der simpelthen er ansatte, der sikrer, at bloggerne får præcis det, de er værd. Vi videresender alle forespørgsler fra virksomheder til dem, hvor de altså står for at forhandle med virksomhederne → og sørger for, at vi får, præcis det vi er værd, hvis der er tale om et sponsoreret indlæg. Vi må selvfølgelig også gerne tage imod et produkt til bytte for noget reklame, det styrer vi selv. Men hvis vi ikke vil have produkter, men betales i kroner og øre, er det altså Bloggers Delight der sørger for det.

8. Vil du holde IG og din blog adskilt? Jeg har fra starten af afvist alle henvendelser om sponsorerede indlæg, der krævede, at jeg også skulle reklamere fra min Instagram. Jeg har selv været lidt træt af at min feed hver eneste dag er spammet med give aways, konkurrencer.. VIND VIND VIND! Derfor har jeg valgt at afvise den del.

9. Igen er dette punkt en forlængelse af ovenstående. Lad dig ikke forføre af velbetalte sponsorerede indlæg. Det kan være fristende at takke ja tak til alle de henvendelser, man modtager om betalte indlæg. MEN! Selvom de måske giver godt, risikerer du altså at miste en hel del læsere. Og det er faktisk mængden af læsere der fastslår, hvad du er værd i kroner og øre, når det kommer til at lave et sponsoreret indlæg. Tænk i stedet på den lange bane: Har dette indlæg relevans for mine læsere? Har det relevans for min blog? Kan jeg stå inde for produktet? Hvis svaret er ja, kan du sagtens sige ja ind i mellem. Men er det derimod nej, vil jeg råde dig til at fravælge det. Værn om dine læsere!

10. Vis din personlighed! Som læser er det altid meget sjovere, når vi kan fornemme, hvem der sidder bag skærmen – det er i øvrigt også med til at øge dit læsertal, fordi man får et slags “forhold” til dig. 😀

Nå, det var alt for nu. Sikke en lang smøre det blev til! 😀 Jeg håber i kunne bruge nogle af tingene, om ikke andet, kunne jeg godt have brugt disse råd, inden jeg startede 🙂

FØLG MED VIA BLOGLOVIN

1 kommentar

 • Hej Julie

  Rigtig fed guide du har lavet 🙂 Altid dejligt at hjælpe nye bloggere på vej 🙂

  Jeg synes især punkt 2 er vigtigt – hvis du allerede fra starten ved, hvad du vil blogge om, så har du gjort dig selv en stor tjeneste 🙂 Man får lagt en rød tråd fra starten, og det kan mærkes hele vejen rundt på bloggen.

  Jeg skriver selv på portalen Unitate.dk, hvor vi er en række bloggere som skriver tip & tricks til nye og eksisterende bloggere. Udover at hjælpe folk i gang fra bunden, så står emnerne også på en masse teknik, skriveegenskaber samt markedsføring og seo.

  Hilsen Malene – Vinterfryd.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smukke geometriske plakater