7 nye rødder

Nyt liv i soveværelset med en XL opbevaringsvæg!

image(116)I går aftes havde jeg en romantisk aften i selskab med en boremaskine, vaterpas, skinner, ledningeskjulere, hyldeknægte og hylder fra Bauhaus. Sexet ikke? 😀 Disse ting udgør hermed de nyttige materialer til at lave en kreativ opbevaringsvæg. Før jul havde vi en lignende væg i stuen, dog med hvide hylder, der hurtigt blev kedeligt at se på. Det blottede træ skaber lidt kontrast og passer samtidig glimrende ind i vores botaniske indretningsstil.

image(115)Jeg frygtede, at omkostningerne for sådan et projekt ville løbe af stablen, da vores lange væg i soveværelset måler 6 meter, og der derfor var brug for rigtig mange materialer. Men det skulle vise sig, at beløbet på kasseapparatet i Bauhaus var overraskende lavt.

Det skal endda nævnes, at jeg også købte 10 liter hvid maling til 150 kr. (Jeg køber altid Swingcolor serien, da det er den absolut billigste variant). Dertil også pensler og polyfilla, der alt sammen skulle bruges til at udjævne væggen inden, jeg gik i gang med at bore skinnerne op. Sidst købte jeg også en kaktus, en blomst og to urtepotteskjulere.

Hvis jeg udelukkende regner prisen ud for materialer til selve hyldeopsætningen, så købte jeg følgende materialer:

6x skinner a 2 meters længde til 39,- stk. = 240 kr.
28 hyldeknægte til 7 kr. stk. = 195 kr.
14 limtræshylder a 1 meters længde til 39,- stk. = 560 kr.
Skruer = 100 kr.

I alt = 1095 kr.

Den pris bifalder jeg! For hvor meget opbevaring kan vi købe for den pris andre steder? Bauhaus har dog flere varianter af disse skinner og hyldeknægte. Nogle er dyrere end andre. Jeg har købt de billigste varianter, både for at vise lidt kærlighed til min økonomi, men også for at give jer det billigste eksempel på XL opbevaring.

image(112)En læser har netop spurgt mig, hvordan jeg har hængt det op. Desværre havde jeg ikke mulighed for at skyde billeder undervejs, da jeg både skulle holde skinner, boremaskine, skruer og sikre vaterpasset sad det rigtige sted. Jeg kan varmt anbefale at bruge et vaterpas med magnet i siden, således det klæber sig fast til skinnen, uden man skal holde ved det.

image(110)Da mine hylder allesammen måler 1 meter, var jeg nødt til at sikre, at afstanden mellem skinnerne ikke måtte overskride det mål. Derfor er der præcis 90 cm afstand mellem hver skinne. Jeg startede med at hænge skinnerne op omkring vores TV i midten. Og derefter målte jeg 90 cm afstand herfra ud til begge sider med en tommestok og en blyant. Skinnerne skal have samme afstand fra gulvpanelerne, så alle hylder i sidste ende hænger snurre lige. Jeg placerede derfor en ledningeskjuler lige over panelerne og støttede skinnerne på denne, så alle havde omkring 2 cm afstand fra panelerne. Husk at skinnerne ikke har samme hulafstand i top og bund, så vær opmærksom på, at du vender alle skinner på samme måde, så du kan hænge hylderne rigtigt på.

image(111)Jeg startede med at bore skruer igennem skinnerne nedefra og op, og undervejs flyttede jeg vaterpasset med mig op. Det tager ikke lang tid, jeg mener jeg brugte en time på at sætte det op. En irriterende lille ting, man nok er nødt til at gøre inden man hænger hyldeknægtene op: Der sidder et stort klistermærke på dem med en stregkode på, og det er jo ikke særlig flatterende. Derfor kom jeg alle 28 hyldeknægte i en vask med varmt vand og opvaskemiddel, så jeg kunne skrubbe alt limen af med en skuresvamp. Dette tog heller ikke lang tid, men det er ikke ligefrem, det man gider at bruge tid på. 😀

image(114)Jeg har pyntet hylderne med planter, nips og nogle af de ting, jeg samler på: Apoteksflasker, glasklokker, boligmagasiner og kaktusser 🙂 Min fine Jielde lampe fra La Factory Provence har også scoret sig en plads på væggen. Men som i kan se, har jeg kun indrettet mig på halvdelen af systemet. Resten får i forhåbentligt at se i morgen 😀

FØLG MED VIA BLOGLOVIN HER

11 kommentarer

 • Anne

  Hvordan har du stabiliseret dine hylder så de ikke vipper til siden?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Det ser simpelthen så fedt ud, jeg overvejer at lave noget tilsvarende i mit bryggers, som har en ret lang, men ikke særlig dyb væg. Jeg tænker at kunne få rigtig meget plads ud af det.
  Hvor dybe er de hylder som du har brugt? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Merve

  Kan man lave det så hylderne er dybere? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Merve, sagtens! Man kan få hyldeknægte i masser af størrelser og ligeledes med hylder 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Julie ..: det er jo fantastisk!! du er simpelthen så kreativ! Du er nødt til lave et indlæg omkring styling af et KEDELIGT bryggers, som ikke rigtig har andet end små smalle vægge.. det jo forfærdeligt når folk som det første ser sådan et grimt bryggers/gang..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  (lige for at tilføje til min forrige kommentar). Hen over tv’et vil der nok kunne være 3 hylder, over bænken, nok kun 2 hylder x 2, og så til sidst ude i den, vil vi nok kunne sætte flere hylder op, men det skal så være en mindre str. hylde.
  Vil det så helt åndsvagt ud ? (jeg ved du er så god til den slags Julie, så derfor prøver jeg at spørge dig 🙂 )

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  hold nu op, hvor ser det godt ud!! er helt pjattet med det. Har det set mange steder efterhånden, men dit setup er et af de lækreste.
  Jeg havde tænkt mig at lave det samme i vores stue, men er i tvivl om det vil se godt ud. Det skal være hen over tv’et, ligesom dig, og så videre hen hvor der står en lang bænk og vores spisebord, men man skal kunne sidde på bænken uden og få en hylde i hovedet, men så ved jeg ikke om det vil se dumt ud, der måske kun er 2 hylder på hver ?
  Vi bor meget småt, og kunne nemlig godt bruge noget mere opbevaring (især til mine planter og nips 😉 )

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Flot arbejde! Det ser godt ud. Jeg er meget imponeret over, du kunne klare det helt alene

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen Brynjolf

  Ha ha Nyt liv i soveværelset har som regel en helt anden betydning men smukt ser det ud! Glæder mig til at se det helt færdigt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie Meyer

  Jeg har ventet spændt på dette indlæg! Det ser bare mega fedt ud- Supergodt arbejde 🙂 Kan man egentlig købe en større hylde? Så man kan bruge det som “skrivebord”? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

7 nye rødder