Must have: Half painted walls

Guide: Kaktusformering

DSC_0652 copy

Jeg har lovet jer at lave en guide til, hvordan man formerer sine kaktusser, så det får i nu 😀 Den eneste erfaring jeg har med dette er formering af kaktus med ‘ører’. Men jeg har op til flere gange testet, om det har virket, og indtil videre har det fungeret rigtig godt. Selve processen tager ganske få minutter, og kræver ingen særlige kundskaber indenfor planter for at opnå en succesfuld formering af kaktus.

°  G U I D E  °

DSC_0654 copyDSC_0656 copy

Start med at finde det øre, du gerne vil avle på – og grib godt fat om det nederste stykke af det. (Mine fingre er lidt længere ude på øret, for at i kan se, hvad der foregår 😀 ) Det skal lige noteres, at jeg ikke regnede med, at der var pigge på dagens offer, men der kunne jeg så tro om. Derfor anbefaler jeg altid, at man bruger skindhandsker eller en slags tang.

Så brækker du forsigtigt øret af ved at bøje det til en af siderne, man skal helst ikke forsøge at dreje øret rundt i en cirkel, da det ødelægger ørets faste form. Nogle af jer vil måske blive overrasket over, hvor godt sådan et øre sidder fast, så hvis opgaven synes at være umulig, så skær ganske forsigtigt med en kniv med en kniv.

DSC_0662 copy

Efter øret er brækket af, planter jeg den ‘store’ tilbage i potten igen. Det afbrækkede øre skal nu plantes i sin egen lille potte, der ikke må være al for stor. De fleste anbefaler at bruge sandjord til kaktusplantning, hvilket også er det ideelle. Jeg har dog ikke noget på lager, og eftersom min nyeste kaktus baby har det godt i almindelig pottejord, slår jeg ikke alarm.

DSC_0665 copyDSC_0670 copyDSC_0668 copy

Øret skal et godt stykke ned i jorden, så det har muligheder for at slå rødder flere steder. Samtidig skal det også plantes godt, så det kan stå stabilt på egen hånd. Jeg plantede dette øre til højre for nylig, så den blevet lige trukket op af potten (med snilde, naturligvis), så i kan se, at den har slået rødder.

DSC_0671 copyDSC_0676 copy

Jeg plejer først at give den vand 10 dage efter plantningen. Der er ikke nogen grund til at øret skal ligge rodløs og rådne i en potte 😀 PS. Kaktusser dør (oftest) kun, hvis de bliver overvandet eller får for lidt lys.

DSC_0682 copy

Følg med via:

BLOGLOVIN / FACEBOOK / INSTAGRAM

4 kommentarer

 • Sandra

  Hvor køber du dine fine ler potter? 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Den uventede fridag betød også, at vi fik samlet op på løse ender i hjemmet. Vi fik hængt billeder og hylder op som har stået på gulvet og ventet i månedsvis. Og så fik jeg rykket lidt rundt i soveværelset. Så det var ret skønt! Min kaktus fik en fin plads på sengehylden, og den skyder så fin op. Da jeg fik den af min mor for nylig, var den stort set død af at stå udendørs i lang tid. Men efter den er kommet ind, er der skudt to fine ekstra kaktus-ører op, som jeg vil omplante. Jeg har fundet en fin guide til det HER. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Det ser jo faktisk nemt ud. Jeg har to “øre” som ikke er øreformede der ligger sammen med de andre sukkulenter og skal slå rod. Fat chance lyder det som om. Jeg troede en kaktus var en sukkulent 🙂
  Og så har jeg en halv stor fætter der er dækket af tynde fine “børste” den har lavet en lillebror der burde få sin egen potte. Men jeg havde stikkejawertusser i fingrene i 14 dage efter jeg plantede den om sidste gang.
  Stukket barn, skyr kaktus!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kaktus slår også gerne rødder, når de er i kontakt med jord, men for at få det bedste resultat, skal du bare plante kaktus direkte i jord 🙂 Fjern dem med en pincet, det hjælper 😀 Men jeg kender det alt for godt.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Must have: Half painted walls