Husråd: Sådan fjerner du stearin fra dine lysestager

Guide: DIY gulvtæppe

image1(49)

Tidligere i dag tog jeg ind i Stof2000 i Aarhus for at hverve mig nogle af de nødvendige materialer til mit nye tæppe-projekt. Nu har jeg efterhånden savlet over marokkanske tæpper på Etsy i evigheder, og samtidig er jeg i absolut længsel efter farver i min stue 😀 Det gode ved at lave sit tæppe selv udover besparelserne, er at man selv kan vælge, hvilke farver det skal indeholde. I mit tilfælde går jeg målrettet efter pasteller og lune nuancer – og jeg kan garantere jer for at farverne: rød og limegrøn er fuldstændig udelukket som kandidater til mit tæppe 😀

Untitled-5Nå, men lad os gennemgå materialerne, så jeg kan komme i gang med at vise jer fremgangsmåden. Det eneste i skal bruge er følgende:

Skridsikkert underlag, som kan købes i Stof2000 til 39,- pr. meter. (Mit måler: 200 x 150 cm).
Stofstrimler i længden 12-15 cm og mellem 1-2 cm i bredden. (Mine strimler måler 13 x 1,5 cm). Du kan enten vælge at klippe gamle lagner og bluser, eller måske gøre brug af gammelt børnetøj. Stofforretninger har også altid billige stofrester i mange farver. Jeg købte tre basisfarver til ingen penge i dag, som jeg skal bruge som en slags ‘delere’ mellem alle pastellerne. Derudover købte jeg en meter af henholdsvis mint og koral. Senere vil jeg også gerne tilføje lilla, lyserød og lyseblå.
En god stofsaks og evt. en stor nål.
→ Blyant og lineal
(Så du har styr på at strimlerne bliver lige lange).

Untitled-5image5(9)

Trin 1: En rigtig god idé er at klippe en god bunke af strimler, inden du går i gang med at påsætte dem på underlaget. Det er lidt irriterende, at skulle klippe nye strimler hvert 3. minut.. Jeg taler af erfaring! 😀 Fold stoffet ud og lav bitte små markeringer ved de 12-15 cm i højden og mellem 1-2 cm i bredden, så du let kan klippe ud. I starten vil du typisk forsøge at klippe snurre lige, men efter nogle gange opdager du, at det alligevel ikke kan ses, at strimlerne ikke er helt identiske. Heldigt for os 😀

image3(19)

Trin 2: Når du har klippet en god bunke af strimler, kan du gå i gang med at binde dem på underlaget. Jeg har valgt at binde en knude på hver lodrette grå ‘linie’. Nedenfor har jeg demonstreret med sorte krydser, hvor strimlerne skal bindes på. Jeg lader den yderste strop være fri i tilfælde af, at jeg gerne vil lave en eller anden form for ‘ende’ 😀

image8(1)

image2(39)image6(6)image8(1)image7(1)

Der er to måder at binde stoffet på underlaget. Enten kan man folde strimlerne på midten og stikke det op mellem linjerne, eller bruge en nål med et stort nåleøje. Dette er lidt nemmere. Især hvis man er en fumlefinger 😀

image1(49)

image4(12)

Og så handler det faktisk bare om at gå i krig. Forbered jer på, at det her er et projekt, der tager adskillige timers arbejde. Jeg har tænkt mig at føre log over, hvor mange timer jeg bruger på det, så i senere får en fornemmelse af omfanget 😀 Som i kan se.. Long way to go!

image1(50)

Følg med via:

BLOGLOVIN / FACEBOOK / INSTAGRAM

27 kommentarer

 • […] allerede dette evighedsprojekt langt væk.. Jeg fik inspiration til at lave mit eget DIY tæppe af denne dygtige blogger,  som har lavet det fineste farverige DIY gulvtæppe, som jeg nogensinde har set! Jeg har ofte […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hvilken slags stof brugte du? Virkelig flot iøvrigt! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan klart anbefale dig at købe rullekniv, underlag og skærelinealdet kan spare dig for ca 75 procent at klippetiden

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja

  Hvor meget stof skal mange bruge? Altså jeg er klar over at det er afhængigt af størrelse på underlaget, men hvor meget bruger du til dit fx?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mega fedt projekt! På grund af tidsaspektet vil jeg personligt afskrive det på forhånd, men jeg glæder mig til at se resultatet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Sådan et tæppe kunne være en fantastisk måde at bruge gammelt børnetøj på, men kan man blande forskellige typer stof, eller skal det være det samme, fx. linned?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg ville nok holde mig til en slags stof. meget tøj er der lidt stræk i, derfor ville jeg holde mig til sådan noget materiale, frem for at købe stof. Jeg prøvede at mixe mit lidt, men det duede ikke 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Majken

  Hej Julie.
  Fedt projekt – det kribler helt i mine fingre for at komme igang 😀
  – Jeg var ude for at handle nettet men kunne kun få en model hvor kvardraterne var 1×1 cm. det synes jeg er for stort. Hvor købte du dit net, hvilke størrelse er det og hvad kaldes det?
  Vh. Majken

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Måske et dumt spørgsmål 😉 men det færdige tæppe, vender man det om så det er bagsiden af knuden der er forsiden eller bliver det et tæppe med de der lange stofstrimler som forside?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det man ser på billederne er “forsiden”.. Når hele underlaget er dækket, vil man ikke kunne se knuderne, men kun selve strimlerne 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Aha giver god mening 🙂 tak! Men kan man så lave det med lidt mindre strimler så det ikke bliver sådan et “långhåret” tæppe?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det kan du sagtens 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Laver du øerne i hver sin farve? Altså små øer med fx gul osv? Eller blander du dem tilfældigt?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg laver nogle små ører med hver farve, og så blander jeg farverne lidt udenom øerne, så noget er det er fordelt i klynger og noget er tilfældigt 🙂 Giver det mening 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser rigtig godt ud. Sikke et spændende projekt. Laver du mønstre i det, eller blander du bare farverne sammen tilfældigt?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Men kan man ikke binde stoffet om flere huller eller hvad☺️ :sweat_smile:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det kan man sagtens, men så ville jeg tilføje en cm mere 🙂 Ellers bliver strimlerne lidt korte 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Endnu, endnu engang et super fantastisk brugbart indlæg fra dig :-)))

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Glæder mig sådan til at se det færsige resultat. Skynd diiig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha, Jeg er mindst ligeså spændt som du er 🙂 Jeg har afsat nogle timer hver dag, så jeg kan blive færdig hurtigst muligt 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Er det nok med et stykke stof ved hver ? Altså du binder ikke flere samme sted ved siden af hinanden ? Eller det er der ikke plads til ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • “Hullerne er meget små, de ser faktisk større ud på billederne end de er i virkeligheden, så der vil ikke være plads til at binde flere 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Skal lige høre om jeg forstår det rigtigt.. Binder du ‘bare’ knuder om alle de små huller ?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Husråd: Sådan fjerner du stearin fra dine lysestager