Fremgang på badeværelset!

Anmeldelse af det nye RETRO magasin

DSC_0851 copy

Godaften rødder, jeg har taget mig et par fridage på bloggen for at lade lidt op. Efter et par flittige uger med tapetsering, make-overs og seriøse oprydninger, har jeg simpelthen trængt til et hvil. Den bedste måde at undgå stress, er ved at lære, hvornår man trænger til at ånde ud. (Har jeg efterhånden lært.)

Nå, men nu kan jeg langt om længe dele en anmeldelse af det nye magasin: RETRO med jer. Jeg forsøgte forgæves at få fingrene i et eksemplar sidst, men det blev ganske enkelt revet væk fra hylderne. Men denne gang var jeg hurtig 😀

»  A N M E L D E L S E  «

RETRO udkommer 4 gange om året i sampak med henholdvis: Antik og Auktion, Femina, Mad & Bolig. Dvs. man får 2 blade for 64,95 kr. Jeg tillader mig et kort øjeblik at drømme mig tilbage til dengang et magasin kostede 42 kr. Men det var måske også før, at vi for alvor gik amok i iphones og digitale nyhedskanaler/inspirationskilder.

RETRO udgør i alt 83 sider – hvoraf 7 af dem består af reklamer. (Sådan noget går jeg meget op i).. Dog skal magasinet krediteres for at udvælge relevante reklamer som f.eks. auktionshusene: Lauritz.com og Bruun Rasmussen. Tilbage står 76 siders rå retro. For at danne et bedre overblik over indholdet, har jeg delt bladet op i 4 kategorier: Boligraportager, Tip & shopping, Kunst/kultur/design og genbrugsfund.

1/ Boligraportager: Der er i alt 3 boligrapportager i bladet fordelt i henholdsvis start – midte og slut. Alle 3 hjem er vidt forskellige, hvilket giver os mulighed for at se retro-stilen udført på forskellig vis.

2/ Tip & Shopping: Bladet indeholder samtlige sider med retro-inspireret interiør og tekstiler samt udvalgte genbrugsbutikker, der er værd at besøge i hele landet. På en enkelt side deles der også glimt fra 3 instagramprofiler med retrohjørner + en enkelt vintage blogger bliver anbefalet. (Jeg kan afsløre, at jeg har tjekket vedkommende ud, og hvis man er til masser af hår under armene og Marilyn Monroe-påklædning, så er hun helt sikkert noget for dig) 😀

3/ Kunst/Kultur/design: Magasinet zoomer også ind på samtlige af tidens helt store retroprofiler – både i form af bøger, kunst, film og designere. Hvilket vil sige, at magasinet ikke blot tilbyder inspiration og tip – men altså også viden.

4/ Genbrugsfund: Vi er også med på en kigger under ‘Retroguld’ på Godsbanen i Aarhus, hvor glade genbrugsshoppere deler deres fund med kameraet.

K O N K L U S I O N / D O M M E N

Først og fremmest skal Aller have et kæmpe skulderklap for at udgive et niche-magasin som RETRO, der forærer os et endnu bredere udvalg af inspirationskilder. Det kan jeg kun bifalde. Og eftersom retro-stilen for alvor eskalerede sidste år, er det måske oplagt at tilbyde et voksende publikum, hvad de vil have. Det er også hamrende interessant at dykke ned i noget andet, end det vi møder til hverdag.

Som læser holder jeg generelt allermest af boligraportager. Bl.a. fordi det er spændende, hvordan forskellige stilarter og møbler kan kombineres på måder, man aldrig selv havde tænkt på. Oftest giver andres hjem også masser af nye ideer til forandringer, små tilføjelser eller farver, der matcher godt sammen.

Men jeg må indrømme, at da jeg bladrede igennem siderne med boligraportagerne, blev jeg en smule skuffet. Måske fordi boligerne var så rendyrkede retro, som man får stoppet ned i halsen på én gang. Jeg kan sammenligne det med rendyrkede designerhjem uden nogen kontakt til hverken fortid, arv eller personlighed. Når alt er rendyrket mister et hjem sin charme, efter min mening. Jeg følte mig hverken inspireret eller tiltrukket af, hvad jeg så. Jeg savnede flere eksempler på, hvordan man kan mikse genbrugsguld med den nutidige stil. Eller eksempler som: “Sådan inddrager du retro i dit hjem”.

Jeg savnede også mere inspiration til de medier, vi primært opholder os på som f.eks; blogs og Instagram. Jeg ville elske at opdage fede retro-bloggere, der kan forære os nogle guldkorn til at indrette os med genbrug eller inspirerende Instagrammere, som jeg endnu ikke kender. Det kunne også være genialt at bruge genbrugsfund som en god måde at spare hundredvis af kroner på i sin indretning – og inspirere på det økonomiske plan. Måske endda vise endnu flere fund frem, og ikke kun dem fra Godsbanen, men i folks private hjem.

En anden ting, jeg ikke var helt oppe at ringe over, var den visuelle oplevelse. For mig er den største gevinst ved at købe et fysisk magasin – fornøjelsen i at forsvinde fra hverdagen og begive mig ind i andres hjem, en anden tid, et andet univers.. for en stund i hvert fald. Et sundt afbræk fra hverdagen. Men den fornøjelse forudsætter at kvaliteten på billeder og materialet er i top. Det er f.eks. det jeg nyder ved at købe lidt dyrere magasiner. Jeg får en anden oplevelse af at bladre i dem – og tilfredsstillelsen af at sidde med noget lækkert varer længere. Desværre fremstår kvaliteten på billederne i RETRO uskarpe og uinspirerende. Måske er det meningen, at billederne gerne må være lidt gullige, altså gammeldags?

Overall er de 4 kategorier jo rigtige gode forudsætninger for et godt blad – men jeg er desværre ikke oppe at køre over det samlede resultat. Jeg tager mig selv i at bladre og bladre kun afbrudt af få sider, hvor jeg kigger en ekstra gang. Jeg savner mere kontakt med nutiden – flere inspirationskilder – flere genbrugsfund – flere måder at inddrage retro på – uden at det skal være rendyrket – og sidst men ikke mindst savner jeg kvalitet og lækre billeder. Dog er jeg vild med initiativet bag bladet!

Hvad synes i? 🙂

1 kommentar

  • Marianne

    Fik bladet af min svigermor, som havde fået det sammen med et andet blad. Jeg kan rigtig godt lide retroting, men ikke så meget på en gang – der manglede inspiration til hvordan det kan bruges i andet indretning. Jeg blev en smule skuffet også!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fremgang på badeværelset!