DIY: Sofistikeret påskepynt

Sådan undgår du elendige viskestykker uden sugeevne!

SB-tea-towel

Har i nogensinde overvejet, hvorfor dyre designerviskestykker altid er lige til at kyle i skraldespanden, fordi de ganske enkelt er ubrugelige? Hvorfor producerer man dem overhovedet, hvis de ikke formår at at leve op til deres eneste formål – at suge vand? Det undrer jeg mig altså lidt over. Jeg husker selv, hvor begejstret jeg var, da HAY’s viskestykker blev lagt på hylderne i butikkerne. Yes!, tænkte jeg. Endelige nogle pæne viskestykker, man rent faktisk havde lyst til at hænge op. Lige indtil man tog dem i brug, og blev konfronteret med deres manglende sugeevne. Faktisk skubber de bare rundt på vandet, frem for at suge det. Men jeg har gennemskuet jer ‘viskestykker’, i er pynt forklædt som noget funktionsdygtigt! 😀

Grunden til at de fleste viskestykker fra mærker som HAY er så dårlige, skyldes  at bomulden ikke kan absorbere farverne, der anvendes. Derfor er man nødt til at blande bomulden med polyester, der ikke kan suge vand. Dvs. at vi må ofre kvalitet og funktionsdygtighed til fordel for designet. Og så kan man så spørge sig selv om det er det værd? Nedenfor har listet et par gode råd op til at optimere sine viskestykker:

  • Mange bomuldsviskestykker er dårlige, fordi de er imprægneret. Ved at stoppe dem i en gryde og koge dem, vaskes imprægneringen ud. Herefter skulle de virke perfekt.
  • En genial vane at tillægge sig, er at lægge alle håndklæder og viskestykker i blød i koldt vand i helst 24 timer, inden brug. Dvs. at dette skal ske, inden man bruger dem første gang. Herefter vasker man dem på 60 grader UDEN skyllemiddel. Skyllemiddel danner en hinde på fibrene, som forhindrer dem i at suge.
  • Man kan med fordel sløjfe viskestykker fuldstændig og i stedet bruge stofbleer, da sugeevnen hos disse er super effektiv. Personligt bruger jeg Villums gamle stofbleer til at vaske spejle og vinduer med, fordi de ikke efterlader ‘fnuller’ som så mange andre viskestykker gør.
  • Det royale tekstil over dem alle er hør! Faktisk vinder hør alle priser for dets hurtige evne til at tørre efter brug, og desuden suger det bedre end noget andet. Sidst men ikke mindst er det genialt til at tørre glas af med, fordi det ligesom stofbleer ikke efterlader nuller. Det er desværre de færreste steder, man kan få fingrene i hørviskestykker, men jeg har fundet nogle lige HER.

Følg med via:

BLOGLOVIN / FACEBOOK / INSTAGRAM

Indeholder affilialte

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY: Sofistikeret påskepynt