Paradisco Productions: After the Disco

IKEA lancerer ny fotokunst-kollektion i begrænset periode

Indlægget er sponsoreret af IKEA

Jeg har armene i vejret og et bredt smil på læberne. Jeg er tosset med, at kunsten har vundet så stor en andel af interiørmarkedet. Den trofaste læser har med garanti bemærket min begejstring. Og endnu mere fantastisk er, at vi, som forbrugere, anerkender trenden og byder den velkommen med åbne arme. Men som i højest sandsynligt allerede er bevidste omkring, så matcher kunsten desværre ikke altid vores budgetter. Den problemstilling har IKEA omfavnet ved at indgå i et samarbejde med 11 anerkendte kunstnere om en særlig fotokunst kollektion, der lanceres i morgen, d. 1. april og sælges i et par uger frem. Alle kunstplakater måler 61 x 91 cm, hvilket passer til den smukke STRÖMBY ramme, som er mit foretrukne valg.

Kollektionen appellerer til mangfoldigheden og består af 11 forskellige motiver, der spænder bredt mellem det abstrakte og figurative samt brug af både milde og dominerende farver. Alle kunstplakater falder blødt i den budgetvenlige kategori med en pris på 79,95 kr. hvilket giver os almindelige mennesker mulighed for at pynte vores vægge med værker af anerkendte kunstnere.

Jeg har været så heldig at få fingrene i et af værkerne, inden lanceringen, så i kan få et lille peek på, hvordan det ser ud in action. Selve udvælgelsesprocessen var mere omfattende end som så, for hvordan vælger man kunst? Bliver man forført af farver, motiv eller hvad der matcher vores hjem? I dette tilfælde var ingen af delene tilfældet. Da jeg researchede de forskellige kunstnere og selve forarbejdet til de 11 forskellige værker, blev jeg smask forelsket i Nathalia Edenmont‘s: Force of nature.

DSC_0090 copyDSC_0096 copyDSC_0100 copy

Nathalia Edenmont brugte næsten 8 måneder på at udforme hendes værk ved hjælp af sommerfuglevinger, der har været gemt væk i bokse i mere end et halvt århundrede. Hver eneste vinge kunne tage hende timer at placere på det helt rigtige spot i den helt rigtige vinkel. Det er fascinerende, hvordan Nathalia formår at forevige livet i sommerfuglene og fremhæve hver enkelt struktur og skønhed i dem. ‘Force of nature’ tog mig med storm.

Jeg synes næsten i skal have lov til at se nogle af Nathalia‘s tidligere værker. De er ganske enkelt fortryllende, og hvis jeg på et tidspunkt støder på dem i plakatform, må jeg simpelthen eje mere fra hende.

Untitled-1

Derudover skal i selvfølgelig have et smugkig på de øvrige 10 kunstplakater, der lanceres i IKEA i morgen: d. 1. april. Jeg må indrømme, at Fingers of Steel, manden i udrustning fra 1700-tallet, er et helt fantastisk kontrastværk, og farverne på nederste billede: Anna Beach er underskønne.

Untitled-3

Untitled-1

Sidst men ikke mindst skal i selvfølgelig også have mulighed for at vinde jeres foretrukne motiv. Alt i skal gøre for at deltage er blot at skrive i kommentarfeltet, hvilket et i ønsker jer. I kan se alle værker og læse mere om kunstnerne lige HER. Torsdag d. 7. april vil jeg trække en tilfældig vinder, så skynd jer at deltage 🙂

Følg med via:

BLOGLOVIN / FACEBOOK / INSTAGRAM

34 kommentarer

 • Virkelig lækre billeder!!
  Jeg vil vildt gerne vinde det smukke sort/hvid billede af Mathieu César! Er helt vild med det 🙂

  // Katarina Natalie
  http://katarinanatalie.dk/blog

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine S

  Jeg er helt vild med billedet af Chad Moore! Fantastiske farver. Det måtte godt hænge over min seng 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line M.

  Jeg er faldet for farverne i Jill Greenbergs værk, så den må helt sikker gerne finde vej herhjem😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kasper

  Jeg vil elske at vinde det gule og blå motiv af Tanya Long. Jeg synes måden som formerne rammer hinanden på er super fed.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jessie Amandus Andersen

  Helt klart “Force of Nature” 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja V

  Mandy Barkers plakat 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thea

  Force of Nature – aaaaalt for smuk!! Og et fantastisk arbejde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille Elleboe

  Det er svært at vælge, de er alle sammen utroligt stærke værker! Jeg må lande på Mandy Barker’s, som virkelig apellerer til en god debat, og samtidig er vildt smukt.

  Det er dog skarpt efterfulgt af Nathalia Edenmont’s ‘Force of nature’, jeg er helt vild med hendes teknik.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sisi

  Hvor er det et skønt projekt IKEA har lavet! jeg bliver altså gladere og gladere for dem – har også lige læst at de tager brugte møbler retur (deres egne) og giver tilgodebeviser for dem, med tanke på bæredygtighed! 🙂 Desværre dog ikke i København endnu, men hvis man nu begyndte at efterlyse det…
  Nå, men billederne – hold op de er flotte! Jeg er VILD med Force of Nature – farvene, mønstrene, tanken og arbejdet bag! Men….jeg er altså også draget mod ®obin´s fine, søde, humoristiske billede 🙂 Åh, det er svært at vælge.. Men ok, så siger jeg det fra ®obin – og så må jeg selv købe det andet!
  God weekend!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  No question, Rankins So far so sexy billede 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene Boje Tiedemann

  Fingers of steel er også et fantastisk værk, der ville pryde væggen herjemme! Det ønsker jeg mig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene Boje Tiedemann

  Force of Nature er et helt fantastisk kunstværk, som ville være fantastisk at eje! Hold da op en fantastisk arbejdsprocess!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Miriam

  Jeg elsker hvor udtryksfuldt fingers og steel er! Det ville jeg elske at have her hjemme!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Merete Larsen

  Ønsker meg Fingers of steel om jeg skulle være så heldig og vinne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine Holm Andersen

  ‘Force of the nature’ er fantastisk smukt. Ville elske at have det i min lejlighed, for jeg mangler virkelig noget farverigt 😉 Man bliver så glad 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone Olsen

  Ligesom dig er jeg faldet pladask for Nathalia Edenmont’s ‘Force of nature’, den måtte gerne komme hjem på en af mine ellers så kedeligt hvide vægge:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg er med på ‘Force of Nature’ – det er jo enormt smukt ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Naya

  Jeg ville eeeelske at have Nathalia Edenmonts smukke værk hængene på væggen. Det er simpelthen så smukt & inspirerende…
  Plus, det er en fantastisk måde at få “vintage-tapet”-looked uden at skulle comitte 😀 <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte Gottfredsen

  Det ser ud som, at Bára Prášilová lever i et feminint finurligt univers, det tiltaler mig. Vil meget gerne have hendes billede hængende derhjemme!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann zimmermann

  WOW! “Force of nature” er da ganske imponerende! Dyb respekt for arbejdsgangen. Et billede man kan blive ved med at kigge på!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Therese

  Jeg er helt tosset med Fingers of steel – så den håber jeg meget på at vinde til, når jeg snart flytter ind hos min kæreste. Den er jo også lidt maskulin, så mon ikke den kunne få lov af hænge 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Min favorit er “fingers of steel” Virkelig fængende så det ville jeg gerne have hængende 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke

  Elsker din måde at være ærlig og åben omkring annoncerne på – det er langt fra alle der er det, selvom jeg godt ved man skal 🙂

  Og denne er da en super lækker en af slagsen, så jeg kan da heller ikke holde mig fra at deltage!

  Jeg ville elske at vinde Nathalia Edenmonts værk “Force of nature”. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Mit ønske går selvfølgelig også på at vinde Force of Nature af Nathalia Edenmont.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maj

  Jeg ville elske at eje “Fingers of steel”. Mine vægge i soveværelset er på nuværende tidspunkt næsten tomme, og Fingers of steel ville passe perfelt derinde 😳😍 Jeg krydser fingre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne Sølvsten

  Jeg ønsker mig Nathalias, skønne farver 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Lindberg

  Jeg ønsker mig Nathalia Edenmont med de smukke sommerfugle billleder

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne Bjerg

  Nathalia Edenmonts værk ville pynte hjemme hos mig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, hvor spændende! Perfekt timing nu, hvor jeg står og skal til at flytte hjemmefra 🙂
  http://www.marieschleidt.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie Skou

  Jeg ønsker mig fingers of steel plakaten 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej – Jeg ønsker mig Bára Prášilová

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette Dalskov

  Min favorit er også Nathalia Edenmonts, så det ønsker jeg mig også 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann-lie

  Ønsker mig Mandy Barker’s værk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine Eriksen

  Jeg ønsker mig Nathalia Edenmont’s kunstværk 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Paradisco Productions: After the Disco