NEW LOVE: Japansk sengestel

TEST: Er du en praktisk eller visuel indretter?

DSC_0076 copy

Noget spøjst fløj igennem mine tanker i går, da jeg ivrigt forsøgte at stoppe endnu flere ting ind i mine (i forvejen) proppede skabe herhjemme. Rent faktisk måtte jeg sætte mig på knæ og blokere med albuen, for at undgå at blive begravet i alt fra ledninger, sengetøj, tæpper og lamper, jeg ikke lige har fået hængt op endnu. Jeg har endda også formået at presse ledningeskjulere, antennekabler og træningsudstyr ind i samme skab. Og lige dér i mens jeg følte mig som den største idiot i Kongeriget Danmark, gik det op for mig, at jeg absolut ikke er en praktisk indretter. Derfor har jeg udformet en lille tjekliste til jer, så i også kan få præciseret, hvilken type indretter i er? 😀

Den praktiske indretningstype:

 1. Overvejer altid funktionen ved en genstand eller et møbel inden et køb, og folder gerne tommestokken ud på forhånd for at sikre, at der er plads til det, man har for øje.
 2. Tager altid højde for, hvilket interiør der er mest praktisk i forhold til børn. Her undgår man typisk firkantede møbler med skarpe kanter i gulvhøjde, møbler i glas, der er disponibel for 10 millioner ridser, samt hvilken sofa, der er nemmest at rengøre i tilfælde af at børn skulle spilde noget på den.
 3. Fravælger gerne møbler eller indretningsmuligheder, hvis det virker kompliceret at støve af eller rengøre.
 4. Er oftest meget obs på komfortbarometeret, når der skal udvælges nye gulvtæpper, stole eller sofaer. Gulvtæppet skal være behageligt at betræde i strømpesokker, stolen skal matche kroppens naturlige siddeposition, og sofaen skal have den helt rigtige balance mellem blød og hård.
 5. Er meget opmærksom på højden på sofaborde i forhold til sofaens siddehøjde. Man skal helst ikke krumme ryggen sammen for at nå ned på bordpladen med sin kaffekop. Dette gælder også, når der skal udvælges nye spisebordsstole. Siddehøjden i forhold til bordet er uhyggeligt vigtigt.
 6. Har også styr på hvilke farver håndklæder, der er mest praktisk i forhold til rengøring. F.eks. kan det være problematisk med hvide eller lyse håndklæder, hvis man f.eks. kommer til at tørre mascara af på dem efter et bad. Det er så fandens svært at få af i vask. Det samme med sengetøj.
 7. Er meget bevidst omkring mængden af opbevaringsmuligheder. Der skal være rigeligt med plads til at kunne organisere alle sine ting.
 8. Foretrækker en logisk indretning, uden for mange eksperimenter og alternative opbygninger af et rum.
 9. Er meget begejstret for multifunktionelle møbler. F.eks. en bænk i entreen, der også kan anvendes til opbevaring er et mirakel.
 10. Har oftest flere penge stående på kontoen, end den visuelle indretter. Dette skyldes ofte, at man gør sig nogle grundige overvejelser, inden et interiør-køb, da det helst skal bruges i mange mange år.

Den visuelle indretningstype:

 1. Har oftest et meget højt boligbudget og prioriterer sit hjem utrolig højt.
 2. Lader sig pr. definition forføre af udseendet på interiør. Funktionen er ikke nær så vigtig. Det handler meget om hvilken tilfredsstillelse, man får ud af at betragte et møbel, fremfor hvorvidt det er praktisk eller ej. Den visuelle lader ikke børn diktere en indretning.
 3. Går meget op i at kæle for øjet i hvert eneste rum. Det skal være en spændende oplevelse at besøge ens hjem. Dette gør man typisk ved at vælge utraditionelle møbler, indrette skævt og geometrisk, anvende anderledes sammensætninger samt hyppig inddragelse af kunst og kreative objekter. Derudover er man meget optaget af detaljer, der sikrer et unikt hjem.
 4. Går gerne på kompromis med komfort på sofa, stole og gulvtæpper, så længe tilfredsstillelsen af helheden er stor.
 5. Betaler gerne store summer for en ting uden nogen brugbar funktion, hvis det tilføjer en særlig dynamik i et rum.
 6. Går ikke så meget op i, hvad der er lettest at rengøre. Tag f.eks. min 6-meter lange opbevaringsvæg i soveværelset, der er pumpet op med nips, planter, billeder og sko. Her er jeg tvunget til at støve af flere gange ugentligt – gør jeg gerne for at beholde den væg 😀
 7. Undværer glædeligt praktiske skabe til opbevaring, hvis man ikke har fundet et, der er pænt og petit. Desuden tager sådanne møbler også utrolig meget plads, der spænder ben for en let og smuk indretning. Så hellere stable kælderrummet op!
 8. Vælger ikke møbler, tekstiler eller pynt ud fra hvilke farver eller materialer, der er nemmest at holde. Så hvis sarte pudderfarvede håndklæder er pænest på badeværelset, så hellere bruge en halv time på at skrubbe dem rene med pletfjerner, frem for at vælge et mørkt håndklæde.
 9. Har en tilbøjelighed for konstant forandring, fordi øjet længes efter noget nyt.
 10. Er oftest mere disponibel for impulskøb, da det forærer et hurtigt fix med noget nyt til hjemmet.

Følg med via:

BLOGLOVIN / FACEBOOK / INSTAGRAM

5 kommentarer

 • Malene Gle

  Der er kun meget få punkter (faktisk kun et), hvori jeg kan genkende HELE beskrivelsen. (nr. 10 under den praktiske kategori) Derudover er der kun ganske få punkter jeg genkender enkelte passager fra. Jeg er visuel orienteret, men har møbler ikke nogen reel funktion, ser jeg ingen grund til at investere i dem; f.eks. at stille en stol i et hjørne alene fordi det ser pænt ud – det synes jeg bare er åndssvagt. Og bevidst at tænke i, at min indretning skal være ‘unik’ og ‘skæv’, gør jeg mig heller ikke i – er det hos andre en bevidst handling, kan jeg altså med det samme spotte det. Den slags er jo netop ikke personligt.

  Jeg indretter intuitivt og kvalitetsbevidst, jeg ved hvad jeg går efter: det jeg intet mindre end elsker. Impulskøb er typisk noget bras og derfor i min optik spild af penge. Jeg sparer i stedet op til den ene ting, som jeg elsker, men som overstiger mit budget. Og det gør det meste.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Jeg er langt hen af vejen nok den praktiske – men det betyder stadig enormt meget for mig at der er hyggeligt og personligt i mit hjem.
  Men jeg kommer ikke udeom at jeg er praktisk – jeg tænker sygt meget på opbevaringsplads, og så tænker netop på at jeg ikke gider hylder, selvom de er pæne, for jeg gider ikke støve dem af 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette Aarre Dalsgaard

  Man kan heldigvis også være halvt af hver som jeg 😀 (Y)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tror størstedelen befinder sig midt i mellem, nok også det “sundeste” – Jeg er nok mere hardcore visuel 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Der rammer du plet igen. Jeg er nok ikke 100% visuel, men jeg tror nu mere at det er manden, der trækker den anden vej. Jeg må sende ham dette indlæg, så han kan se hvordan jeg føler mig (og hvorfor jeg bliver så frustreret, når han ikke kan gennemskue mine idéer)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NEW LOVE: Japansk sengestel