DIY: Paper plants

10 billeder, der har inspireret mig i maj måned

Et af de spørgsmål jeg oftest støder på i kreative sammenhænge, er hvor man finder inspiration fra. Hos mig er det tilfældige ting, der kan få mine tanker i gang. F.eks. kan jeg gå forbi et hus med skønne farvesammensætninger enten på selve huset eller i haven, der inspirerer mig til en styling eller valg af farver til mit hjem. Men jeg trækker også stor inspiration ud fra billeder. Det kan være et materiale, jeg synes springer glædeligt i øjnene, som jeg har lyst til at inddrage på en anden måde i mit hjem. Så som noget nyt vil jeg ind i mellem dele en håndfuld billeder med jer, hvor jeg samtidig udpensler, hvad på billedet, der inspirerer mig – og hvad jeg tænker om det. Håber i kan drage nytte af dem 🙂

B I L L E D E #1

Skærmbillede 2016-05-27 kl. 17.28.43Foto: @hannakatariinasi

Der er faktisk flere ting ved dette billede, der inspirerer mig. For det første det helt fantastiske skab, hvor de slanke ben er malet sorte – virkelig fed idé, der fremhæver dets karakter. Det minder mig om, at jeg burde følge mere med på Lauritz! Den anden ting, der sprang i øjnene er den fine kuglelampe i loftet. En helt simpel model, der faktisk forhandles i Bauhaus i flere størrelser fra omkring 100 kr. Dog ville jeg nok spraymale stålet guld eller messing – og vupti, så ligner den pludselig en million 😀

B I L L E D E #2

Skærmbillede 2016-05-27 kl. 17.37.48Foto: @babes_in_boyland

På dette billede faldt jeg pladask for farven på det lækre hørstof! Jeg er meget i tvivl om, hvad jeg skal kalde farven, men jeg tænker umiddelbart en brændt cognac. Er den ikke smuk? Jeg får helt lyst til at sy et sengetæppe i det stof og påsætte små ‘tassels’ på i siderne.

B I L L E D E #3

Skærmbillede 2016-05-27 kl. 17.45.37Foto: @saara_hki

Først og fremmest er det her en stue, jeg med garanti kunne stortrives. De store skulpturelle planter har bare en særlig aura af ro og skønhed. Men det er faktisk ikke det, der inspirerede mig i første omgang – faktisk var det sofabordet i stål og glas. Jeg er overbevist om, at glas bliver en ret stor trend i den nærmeste fremtid – og jeg begynder så småt at forbinde det med noget yderst eksklusivt. Jeg kan afsløre, at mit nye sofabord også er i glas, glæder mig til at vise jer det 😉

B I L L E D E #4

Skærmbillede 2016-05-27 kl. 17.50.52Foto: @anotherballroom

Ved dette billede blev jeg stærkt inspireret af farvekombinationen på spisebordets farver: en lys pastelfarve i samspil med den kraftige blå. Det skaber en helt rigtig balance mellem det blide og voldsomme. Virkelig smukt. Kunne sagtens se disse farver kombineret på en væg.

B I L L E D E #5

Skærmbillede 2016-05-27 kl. 17.58.06Foto: @retroguld

For nylig læste jeg på Retroguld’s instagram, at man kunne putte gamle denimskjorter i en vaskebalje med klorin og fremtrylle spændende forandringer. Det inspirerede mig helt vildt til at prøve dette med gamle sengesæt i ensfarvede stof.

B I L L E D E #6

e98530fed93909eb944e0c8890931bc3Foto: Ello.co

Det her foto er ‘mindblowing’ smukt! Jeg er NØDT til at få det trykt på glas ligesom mit Hanna-billede, som jeg fik tilsendt af fotografen: Ingi Arnason. Hos Illux kan man få billeder trykt på glas – hvis det har interesse for nogle 🙂

B I L L E D E #7

c065ee3d1ebb6c206f50ce8c77e62d6fFoto: Theapartment.dk

Igen bliver jeg inspireret af farvekombinationer. Den smukke laksefarve i samspil med den petroliumsfarvede væg er jo et fantastisk match! Jeg kan lige se det for mig med en væg i samme farve som denne, og en sofa i laksefarve. Åh gud, jeg får allerede gåsehud!

B I L L E D E #8

ac80ea5aca8c1c57c8ed497ecdea28f3Foto: White_wall_gallery

De her pinde-reoler er jo geniale! Man kan bruge pindene til at hænge ting på, men også som hyldeknægte til flytbare hylder. I byggemarkeder kan man få nogle skruer, som sættes op i enden af pinden, som man kan skrue ind i væggen. Lidt svært at forklare, men det er faktisk super let! 🙂

B I L L E D E #9

74529e922dade718bebba6945eed6f23Foto: Apartmenttherapy

Jeg elsker alt på dette billede! Undtagen klinkerne på gulvet, dem ville jeg have valgt i mintgrønne, og de to hvide lamper på væggen, havde jeg valgt i messing. Men anyways pointen er, at teaktræ fungerer fantastik på badeværelset! Dog kan man sagtens nøjes med at vælge et lavt møbel, som kan placeres under håndvasken. Evt. kan man skære hul med en stiksav til afløbsrør fra vasken. Husk dog at give møblet en god omgang træbeskyttelse mod fugt, så det ikke rådner. Jeg leder selv efter et teaktræs møbel til badeværelset.

B I L L E D E #10

8e3d0eca30f4695e5b4631503dcf286fFoto: Stadshem

Okay, hvor ofte ser vi tilfælde, hvor LACK-hylder fra IKEA rent faktisk formår at se sofistikeret ud? Uhyggeligt sjældent! Men på dette billede fungerer det faktisk helt genialt med et lavthængende look. Hvad siger i? 😀 Håber inspirationen også har smittet lidt af på jer 🙂

Følg med via:

BLOGLOVIN / FACEBOOK / INSTAGRAM

3 kommentarer

 • Tine

  Et lille hint vedr. #10
  Jeg havde Lack-hylderne hængende sådan for flere år siden og fandt ud af, at det nok ser smart ud, men hvade jeg hængt dem op, så støvsugeren kunne nå ind, var jeg blevet meget gladere 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha! Det var faktisk det første, jeg tænkte, da jeg så billedet, om den nu også kunne nå ind under 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • E.

  Fotoet (billede nr. 6) er virkelig smukt! Men hvordan fungerer det – kan man købe det af fotografen eller? Jeg klikkede lidt rundt på hendes profil, men fandt ikke ud af det 🙂 Tak for en inspirerende blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY: Paper plants