Drømmevasen!

10 facts om Feng Shui

6f4cd0f050fd0b4cdc438adfa6bde3f3Kredit: Kinarino

Så fik jeg langt om længe taget mig sammen til at se nærmere på Feng Shui. Vi ved formentligt allesammen, at Feng Shui er en asiatisk indretningsvidenskab, der har til formål at skabe gode energier i vores hjemlige omgivelser. Men hvad ved vi egentligt udover det? Med ‘vi’ mener jeg i virkeligheden ‘jeg’, for jeg ved ærligt talt ingen ting om Feng Shui.

For at starte blidt ud med det lille emne, har jeg listet op med 10 facts, som forhåbentligt vil skabe lidt klarhed om Feng Shui, inden jeg tipper om, hvordan man kan indrette sig efter den interessante indretningsvidenskab. Indtil videre kan jeg konstatere, at mit hjem overhovedet ikke hører under denne kategori, faktisk kunne jeg nok ikke fucke det mere op 😀

 1. Udtales: “fång schwææj” – og betyder vind og vand.
 2. Feng Shui er en filosofisk teori om indretning og arkitektur, der har til formål at skabe et harmonisk samspil mellem mennesker og deres omgivelser. Dog kaldes det i mange sammenhænge for en videnskab.
 3. Det siges, at Feng Shui teorierne er op til 2000 år gamle.
 4. Meget udbredt i østen, særligt i Kina hvor størstedelen af alle private hjem er indrettet efter Feng Shui. I Hong Kong er næsten ingen større bygninger anlagt uden konsultation med en Feng Shui mester. Jeg læste en spøjs historie om en bankdirektør fra Kina, der mente at bankens hovedsæde lå forkert placeret i forhold til universets energier, og brændte derfor 350 millioner danske kroner af for at flytte banken, så den lå i overenstemmelse med en kendt Feng shui-konsulents råd. Her er der selvfølgelig tale om en hysterisk overtro, og manden måtte da også fise den af i fængslet i mange år, for at misbruge bankens betroede midler på sådan en idé.
 5. Man siger, at mennesket bliver påvirket af omgivelser og universets energier, som enten kan være til skade eller gavn. Meningen er at sikre flest mulige gavnlige energier, der vil medføre positiv indflydelse i tilværelsen, som er formålet med Feng Shui.
 6. Fokus på farve-psykologi, i forhold til hvordan vi reagerer og føler i nærheden af forskellige farver. Nogle farver kan stimulere sindet og forbedre stemningen i rummet, mens andre kan bidrage til at øge produktiviteten og effektiviteten på arbejdspladsen. Det er derfor vigtigt at overveje hvilke farver, der egner sig bedst til hvert enkelt værelse, når du indretter med farver indenfor Feng Shui.
 7. Feng Shui kan opdeles i to retninger: En asiatisk og en vestlig. Den asiatiske retning tager afsæt i de kinesiske familietraditioner om heraki. Her spiller farve-psykologien en stor rolle i både indretning, tilberedning af mad, kunst og påklædning. Den vestlige retning udgør en mere moderne forståelse for arkitektur og levevis.
 8. Orden og symmetri er centralt i indretningen for at kanalisere ro og afslapning i hjemmet. Formålet er at undgå urolige energier, der kan forårsage stress og kaos i psyken.
 9. Feng Shui er et enkelt, livsbekræftende filosofisk redskab, der gør os bevidste om at bruge vores omgivelser resultatorienteret og konstruktivt, så vores dagligdag bliver en skabende proces, hvor vi når vores drømme og mål.
 10. I følge Feng Shui bør man begrænse eller direkte undgå farven sort, da den associeres med selvdestruktion og depression.

Følg med via:

BLOGLOVIN / FACEBOOK / INSTAGRAM

1 kommentar

 • Nan

  Hej 🙂
  Jeg bliver nød til at spørge, hvor de smukke kurve mon er fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Drømmevasen!