10 facts om Feng Shui

Feng Shui guide: Sådan bør du indrette dit hjem

fengshui

Som en forlængelse af mit tidligere indlæg: 10 facts om Feng Shui – vil jeg bevæge mig lidt videre i emnet 🙂 Synes faktisk det er voldsomt interessant, hvordan farver og måder at indrette sig på, kan have direkte indflydelse på vores velvære. Måske jeg burde prøve det af? Men vent, en af grundstenene i Feng Shui er enkelthed, hvilket jeg udgør en stor kontrast til. 😀

 1. Begræns eller helt undgå sort i din indretning. Lys sættes i forbindelse med vækst og liv – modsat associeres farven sort med selvdestruktion og depression. Den energi gider vi vel ikke slæbe ind ad døren? 😀
 2. Fjern alle objekter/møbler i dit hjem, der er i stykker. Ting, der er gået i stykker udsender negative energier. UD med det.
 3. Ryd godt og grundigt op i dine ting, og fjern alle unødige elementer i dit hjem. Feng Shui handler om ro, enkelthed og orden, som kanaliseres direkte ind i psyken.
 4. Vælg dine plakater/kunst med omhu. Ingen mørke, dystre, melankolske eller sørgelige motiver. Alle billeder i dit hjem skal symbolisere enten frihed, ro, kærlighed eller glæde som f.eks.: landskaber, natur, familie, venskaber og relationer.
 5. Spejle er en vigtig grundsten i Feng Shui-indretning. De skaber energi. Genspejlingerne modvirker også klaustrofobi og følelsen af at være lukket inde i sit hjem. Mennesker har behov for at føle, at der er plads og rum omkring dem – for at føle sig frie og ubegrænset. Dog bør man undgå spejle i rum, hvor man gerne vil slappe af. Hvis man er hardcore, bør man aldrig hænge spejle på sydlige vægge – og man må aldrig kunne se sig selv i spejlet stående i en døråbning.
 6. Naturligt lys er et must i Feng Shui. Man bør ikke begrænse lys mellem rum. Derfor er glasdøre og lette gardiner oplagt. Naturligt lys er en direkte kilde til at bevare gode energier.
 7. I soveværelset bør man dog vælge tykke gardiner/solresistent afdækning af vinduer, så søvnen ikke forstyrres unødigt. Søvnen er hellig og skal værnes om. Den lukker kapitlet for dagen forinden og klargør os til den næste.
 8. Planter er et absolut must! At se dem gro omkring os smitter af på vores vilje til at udvikle os og vokse i vores værdier og ambitioner. Samtidig har de en helende effekt på vores sind.
 9. Man bør have lavendel planter i soveværelset. De neutralisere den fugtige atmosfære, der kan forekomme under søvn og opfrisker rummet. Det siges også, at den har en sensuel duft, der stimulerer sanserne.
 10. Badeværelset bør indrettes i lyse jordfarver. Man siger at jord kontrollerer vand, og dette rum er en direkte kilde til vand, hvorfor man bør holde det under kontrol ved at implementere jordfarver i tæpper og håndklæder.
 11. Aloe Vera er en genial plante til badeværelset, da den kræver meget lidt sollys, og kan anvendes til sår, skrammer eller lignende.
 12. Det er ikke kun kvinder, der ikke foretrækker, at deres mænd ikke slår toiletsædet ned. Faktisk er det nødvendigt i følge Feng Shui, så de gode energier ikke kan flygte ud i gennem toilettet. Se, det er derfor kære mænd! 😉
 13. Energierne, der omtales i Feng Shui kaldes også for Chi. Og hvis man skal være punktlig bør man tildække afløb i håndvaske med sten, så den gode chi ikke har mulighed for at forsvinde ud i afløbet. Det handler om at værne om de gode energier.
 14. Det er vigtigt at fastholde en behagelig og frisk duft på badeværelset, brug derfor duftpinde eller duftlys.
 15. På badeværelset bør du indrette dig med runde former. Det er derfor godt med runde kurve frem for firkantede kasser til opbevaring. Håndvasken bør også være rund.
 16. Det er essentielt, hvor du placerer din seng i soveværelset. Den bør altid stå modsat af døren til soveværelset. Derudover har studier vist, at menneskets glæde øges, hvis man altid redder sengen efter brug.
 17. Det er vigtigt, at der er luft omkring hele sengen – dvs. ingen kasser, rod eller opbevaring under sengen. Tilmed skal der placeres et natbord på hver side af sengen, hvorfor den aldrig bør parkeres op ad en væg, hvor den ene side forenes med væggen. Dette modvirker at luft frit kan bevæge sig rundt om sengen.
 18. Ingen elektronik i soveværelset i form af TV, mobiler eller anlæg. Soveværelset skal først og fremmest symbolisere afkobling, ro og invitere til kærlighed og intimitet.
 19. Blå er en oplagt farve til soveværelset, da det er bevist, at farven reducere blodtrykket og har en beroligende effekt.
 20. Brug altid 3-5 minutter på at rydde op, inden du forlader dit hjem. Det sikrer en god følelse af orden, når du igen vender hjem, og starter derfor ud med positive energier omkring dig. Man bør også puffe alle puder, så de ser friske og nye ud efter brug.
 21. Til kontor/arbejdsværelset anbefales farven lilla, da den sættes i forbindelse med kreativitet og velstand. I forhold til koncentration er det også vigtigt at naturligt lys er til stede. Det er bevist, at man kan fastholde koncentrationen i op til 8 timer mere med naturligt lys.
 22. På kontoret er det en god idé at indrette med firkantede former, da det reducere træthed og øger samtidig produktivitet.
 23. For at forstærke motivation kan det være en god idé at have billeder af familien på kontoret, hvilket i mange tilfælde er årsagen til at man knokler.
 24. Hængeplanter i køkkenet er ideelt, da de fjerner giftige gasser og stoffer, der produceres i et køkken.
 25. Gul er den foretrukne farve til køkkenet, hvis man også spiser sin morgenmad i dette rum. Det giver en solrig og lys start på dagen, og har tilmed vist at have positiv indflydelse på fordøjelsen.
 26. Sørg for at holde bordpladerne fri for rod i køkkenet. Pak derfor køkkenmaskiner og redskaber væk efter brug.
 27. Udover naturligt lys, bør man også inddrage forskellige lag af lamper i indretningen. Altså både gulvlamper, bordlamper og loftslamper, så lyset kan vandre i hele rummet.
 28. I stuen bør man placere den største sofa op ad en væg for stabilitet, og øvrige siddemuligheder ved vinduer.
 29. Spiseborde bør altid stå frit i rummet og helst i centrum. Man bør altid vælge runde eller ovale spiseborde.
 30. Sørg altid for at holde dine vinduer rene og klare, så der ikke spændes ben for lyset. Direkte udsigt giver også mennesket følelsen af at være forbundet med omverdenen.
 31. Duftpinde, duftlys eller olier på spray er essentielle for friskhed i vores hjem og for vores sanser.

Læs også: 10 facts om Feng Shui

Følg med via:

BLOGLOVIN / FACEBOOK / INSTAGRAM

2 kommentarer

 • Christine

  Virkelig fedt indlæg! Selvom jeg nok bryder langt de fleste af de punkter med alle mine sorte ting, nips og tv overfor sengen, så synes jeg faktisk det er til god inspiration! Tror jeg vil forsøge at gøre lejligheden lidt ”friskere” og roligere her til sommeren, selvom det nu er svært med en 1-værelses 😀

  Vil også lige sige, at selvom dette vist er min første kommentar på din blog, så har jeg været trofast læser i meget lang tid og dette er min yndlingsblog. Keep up the good work!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Christine 🙂
   Sikke en dejlig kommentar at få – det er jeg virkelig glad for at få af vide. Tusind tak! Og du skal ikke være ked af at bryde de fleste feng shui “regler”, jeg bryder stort set dem allesammen 😀 Men du har helt ret i, at man bliver lidt inspireret af tankerne bag. 🙂 Dejligt, du kunne bruge indlægget :)!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 facts om Feng Shui