On the wishlist!

Derfor er vandbad bedst for dine planter + Potte-tip

image1(7)

Det er aldrig for sent at få nye råd til at passe og pleje sine planter bedst muligt, så både trivsel og udseendet på dem altid er i top. En rigtig god idé mht. til vanding af planter, er ganske enkelt at give dem et vandbad. Dette kan også snildt gøres i køkkenvasken, men hvis man har mange planter, så vil en større balje være oplagt. (Min er fra Baby Sam til omkring 250 kr). Man fylder ganske enkelt bare karet op med vand, så hele potten og jorden er dækket af vand. Når alle vandboblerne forsvinder fra planterne, har de optaget den mængde vand, de har brug for. Herefter tager jeg planterne op af karet og lader dem dryppe af i bruseren, inden de stilles tilbage på plads.

Dette anbefales særligt til Orkideer, hængeplanter og sukkulenter, der oftest bør vandes fra bunden – herunder også Perler på snor, som de fleste af os formår at dræbe, inden de kommer ind ad hoveddøren. Derudover er denne metode super effektiv i sommermånederne, hvor alt grønt nemt oplever dehydrering. Husk også altid at dreje jeres planter fra tid til anden, så alle sider modtager lys. Dette vil få planterne til at udvikle en flot, rank form.

Slutteligt vil jeg anbefale jer, at passe lidt på med lukkede potter uden hul i bunden. Hullet er plantens eneste mulighed for at udskille overflødigt vand ved f.eks. overvanding, og dermed undgå råd. Mange blander leca-kugler i jorden, når man benytter sig af lukkede potter, da de suger den overflødige fugt. De kan købes i stort set alle blomsterforretninger til næsten ingenting. Sidst købte jeg en stor pose i Oasen, Aarhus, for 10 kr.

Følg med via:

BLOGLOVIN / FACEBOOK / INSTAGRAM

11 kommentarer

 • Louise

  Fluerne hedder sørgemyg, og kommer fordi jorden er for fugtigt. De lægger æg nede i jorden. Så skift de øverste 2 cm jord og vand nede fra. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Lækkert med gode planteråd! Jeg bøvler rigtig meget med små fluer, som ser ud fra at komme fra planternes jord – det ligner nærmest bananfluer. Nogen gode erfaringer med, hvad man gør for at slippe af med dem?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er der faktisk flere der har spurgt mig om? Jeg må simpelthen finde ud af det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Hvad med monstera? Vander du den ovenfra eller hvordan? Det ser sådan ud på dit billede:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg vander dem både ovenfra sådan i løbet af ugen, og så får den et vandbad i ny og næ. 🙂
   Men alle planter bliver lige “skyllet”, så bladene lige får lidt frisk vand også 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lika

  Gode råd, selvom det virker som ret meget arbejde. Jeg har en lille fyr på 1 år, der ville være vældig interesseret i at undersøge planter på badeværelset i hans kar 🙂 Jeg gør faktisk ovennævnte metode for mine orkideer. Jeg orker ikke sløbe monstera derud, da den er kæmpe. Desværre gider den ikke lave “fingrene” på bladene, så overvejer at smide den ud. især nu al dens jord er blevet hvidt. Tror det er mug. Har du prøvet eller hørt om det før og hvad gør man? Udover at smide alt ud og rense krukken med et eller andet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise O.

   Jeg tillader mig lige at svare 🙂 Måske din Monstera står for mørkt. Jeg har erfaring med at de danner huller, hvis de får mere lys. Husk også at de blade, der allerede er lukkede fra start af ikke danner huller efterfølgende.

   Derudover ville jeg tage det øverste lag jord væk, og give den nydt. Det kan enten være mug, men også kalk fra vandet hvis du vander den ovenfra. Vand den nedenfra, så undgår du at jorden bliver hvid.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Louise O: jeg må simpelthen lige høre, hvad du mener med, at blade der er lukkede fra start af, ikke danner huller? Jeg troede netop at blade på monsteraen var lukkede fra start, hvorefter nogle derefter kan danne huller ved meget sollys?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg mener at har din Monstera sat et ny blad – med eller uden huller, så ændrer dette blad sig ikke.
   Altså:

   Har den sat et nyt blad med huller, så kommer der hverken færre eller flere huller på dette blad.

   Har den sat et nyt blad uden huller, forbliver dette blad uden huller.

   Den sætter nye blade med huller, hvis din Monstera får meget lys 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cathrine

  Tak for råd! Hvor ofte giver du planterne vandbad? Vander du dem også “normalt” eller vandbad det eneste du gør?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ca 1 gang om ugen. Nogle gange vander jeg dem også udover normalt, det kommer an på, hvor tørre de er blevet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

On the wishlist!