Derfor er vandbad bedst for dine planter + Potte-tip

Derfor bør du have lavendel i soveværelset

28ce83714cda05fb059a858c7568a0ae copyI løbet af de sidste par uger, er jeg stødt på lavendel som en anbefalet ingrediens til en frisk og afslappende atmosfære i soveværelset – og nu tænker jeg, at det er på sin plads at dele ud af mine opdagelser. Hvad angår den friske atmosfære, så udsender lavendel en gennemtrængende duft, som formår at dominere den tunge og fugtige luft, der kan forekomme efter en nattesøvn.

Men det er ikke kun duften fra lavendel, der har et nyttigt formål. Planten udskiller nemlig hele 150 aktive stoffer, som mennesket responderer ualmindeligt godt på, både i fysiske og psykiske sammenhænge. F.eks. har lavendel en utrolig beroligende effekt, og fungerer som en slags eliksir fra gammel tid imod søvnløshed, stress, depression, uro og angst – hvilket jeg bl.a. er super disponibel for. Det er efterhånden veldokumenteret i forbindelse med søvnløshed at lavendel er en direkte kilde til en mild, forlængende og dyb søvn, der tilmed også vil påvirke dit humør positivt den efterfølgende dag.

Lavendelolien kan ligesom alt andet, du kommer i kontakt med, trænge ind i kroppen – gennem huden og herfra ind i kredsløbet, gennem indånding og ved duftens direkte påvirkning af hjernens limbiske system, (den del af forhjernen, som bl.a. er involveret i emotioner/følelseslivet), og dermed nervesystemet. Olien kan derfor både påvirke kroppen gennem huden og gennem hjernen. Dog er lavendelolie giftig for menneskekroppen i høje koncentrater – og først efter mennesket har lært at kontrollere doseringen i forhold til blandingsprocessen, bliver den nu også anvendt til medicinsk og kosmetisk brug.

Der findes flere effektive måder at anvende lavendel på i soveværelset:

  1. Almindelige lavendel planter
  2. Duftlys med lavendel – Tænd lyset og lad det brænde i noget tid, og sluk det igen kort før du går i seng. Derudover kan det med fordel også antændes igen om morgenen, for at genskabe en frisk luft efter søvn. Nogle røgelses- eller duftpinde med lavendel kan også anvendes.
  3. Lavendel duftspray – Når vi sprayer med lavendel i soveværelset, gør det søvnen dyb og alligevel blid, man sover længere og vågner gladere. Lavendel i luften er super effektfuldt. Nogle sprayer det også udover sengetøjet.
  4. Lavendelolie – Et par dråber på undersiden af hovedpuden, er en ideel reducering af søvnløshed, og man vil hurtigt få en bedre og længere nattesøvn.

Man kan også lave sin egen lavendelduftspray i en tom og rengjort spray: Du skal bruge 1,2 cl rengøringssprit, 40 lavendel dråber og 4,75 cl destilleret vand, husk at blande det godt sammen.

Følg med via:

BLOGLOVIN / FACEBOOK / INSTAGRAM

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Derfor er vandbad bedst for dine planter + Potte-tip