TIP: Vind en make-over af din stue

Status på DIY-tæppe af stofstrimler + råd til processen

DSC_0511 copySå er det vidst på tide med en statusopdatering på projektet fra helvede – nemlig mit DIY gulvtæppe. Jeg tør slet ikke skønne, hvor mange tusinde stofstrimler, jeg har klippet, eller hvor mange timer det har taget at måle dem op og klippe ud. Selve påsætningen af strimlerne er jo det sjove og knap så røvsyge arbejde. Jeg ved ikke, hvor tydeligt det skinner i gennem, at jeg på ingen måde er oppe at ringe over det her projekt. 😀 Måske fordi at jeg stædigt har nægtet at påbegynde andre DIY-projekter, før jeg har færdiggjort tæppet. For alle ved, at hvis jeg først slipper det, får jeg det aldrig nogensinde fuldendt – og dét ville være det ultimative antiklimaks, både for jer og for mig selv.

De sidste par dage har jeg været vold effektiv og klippet omkring 3 meter stof ud til tusinde af strimler OG påsat dem! Meget stolt over min egen selvdisciplin. Jeg vil umiddelbart tro, at jeg har omkring 30 timers arbejde tilbage, da jeg primært ‘kun’ mangler at fylde alle huller ud rundt omkring. Hvad man ikke skal gøre, er at undervurdere, hvor langt tid den proces tager. For en ting er helt sikkert – alt ved dette tæppe er en tidsrøver. Det er også gået op for mig, at jeg fra start har bundet strimler på hver eneste lille kvadrat, hvilket slet ikke er nødvendigt. Man kan sagtens nøjes med hver anden firkant, og stadig få et tæt tæppe 🙂 Write that down! Men jeg vil lige have lidt mere bordeaux på, og så skal jeg have fundet mig en ferskenfarve.

DSC_0487 copyDSC_0501 copyDSC_0479 copyDSC_0509 copyDSC_0510 copyDSC_0500 copy

 1. Indtil videre har tæppet i alt kostet mig omkring 1300 kr. (Mit tæppe måler 150×200 – ambitiøst, jeg ved det). Prisen er inkl. en god stofsaks med fjedre, der aflaster hænderne. Dette kan jeg virkelig anbefale! Ellers kan man også få en stofskærer, der ligner et pizzahjul.
 2. Jeg har købt alt mit stof hos Stof2000, da de har det største farveudvalg. Jeg har anvendt helt almindeligt bomuldslærred. Det er vigtigt, at man bruger det samme materiale for at få et ensartet udtræk. F.eks. vil der i noget stof være stræk i, hvilket får det til at trække sig sammen, når man har bundet knuder, og overfladen af tæppet vil blive ujævn.
 3. Et uundværligt værktøj for mig til at overleve de indtil videre omkring 150 timers arbejde har været serier! Jeg er nødt til at blive afledt fra, hvad jeg egentligt foretager mig for at kunne gennemføre det.
 4. Vær opmærksom på at strimlerne trævler. Det er uundgåeligt, men lad det ikke optage din tid undervejs. Til slut når man er helt færdig, tager jeg det med udenfor og ryster det godt og grundigt igennem og plukker de sidste frithængende tråde.
 5. I kan finde guiden til tæppet lige HER.

DSC_0503 copy

Følg med via:

BLOGLOVIN / FACEBOOK / INSTAGRAM

7 kommentarer

 • Rikke

  Hej Julie Maria.

  Jeg har nogle spørgsmål ang. dit flotte tæppe. Da jeg ikke kan finde den guide, du henviser til (siden findes ikke), så vil jeg høre om det er muligt at få målene på dine strimler?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pragtfuldt – og inspirerende …
  jeg skal ud og finde gamle duge og gardiner til at lave et af
  Kan man ikke skære det ud på overlockeren mon ?
  Men tak for hjælpen …. og alt forarbejdet du har gjort for os andre

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Virkelig et flot tæppe!
  Hvor mange meter af hver farve er du endt med at bruge? ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Årh, hvor ser det godt ud. Sikke en tålmodighed du må have (:

  – Kit

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej, hvor er det flot. Du bør være stolt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er du nået langt!:D
  Det bliver virkelig flot!:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du aner ikke, hvor fantastisk det er at læse: ‘Hvor er du nået langt’ 😀 haha! Tusind tak! Jeg klør på 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TIP: Vind en make-over af din stue