20 favoritter til et hjemme-spa!

REPOST: Sådan planter du dine pilea babyer

image(59)Jeg har lovet en del af jer at lave en guide til at plante pilea-babyer, og eftersom min moderplante, har skudt den ene lille spirevip efter den anden de sidste par uger, så må det vidst være tid til at dele processen med jer. Mit første råd er at vente med at brække babyerne af stammen, til de er vokset bare en lille smule for at optimere chancerne for, at de overlever selvstændigheden.

image(60)

◊ M A T E R I A L E R ◊

1. Små potter/glas
2. Leca-kugler
3. Pottemuld

For et par uger siden købte jeg disse 4 krydderiglas i Søstrene Grene til 5 kr. pr. stk. Da jeg ved, at jeg aldrig får taget mig sammen til at hælde krydderier i dem, kunne jeg ligeså godt bruge dem til mine pilea-babyer. Leca-kuglerne suger overskydende fugt fra jorden, så planterne ikke drukner eller rådner. De er især nyttige, hvis der ikke er lavet hul i potterne/krukkerne. Jeg gav 10 kr. for en kæmpe stor pose i Oasen i dag (Park Allé, Aarhus), og der er nok til mange mange plantninger.

◊ F R E M G A N G S M Å D E ◊

1. Start med at hælde lidt leca-kugler ud i de små krukker/glas, du vil plante babyerne i, og hæld derefter jord i, næsten til toppen – og stamp gerne jorden en smule.

image(56)

2. Hiv fat i moderplanten (evt. træk den op af potten, det synes jeg egentligt er nemmest), omring et baby-skud med dine fingre – og arbejd dig stille ind til selve stammen via babyskuddet. Der hvor skuddet mødes med stammen, skal du brække. Jeg gør det ganske forsigtigt for at undgå at brække rødderne af. Efterlad de helt små skud, da de med garanti ikke har slået rødder nok til, at du kan plante dem direkte i jord. Du kan selvfølgelig sagtens brække dem af, men så skal de ligge i vand i en uges tid – og den del har jeg ikke tålmodighed til 😀

image(57)

3. Når alle babyerne er brækket af, holder du en baby over jorden i dit glas, og placerer lidt jord rundt om den og stamper det til med fingrene, så babyen står selv, hvor rødderne er godt beskyttet i jorden.

image(51)image(50)image(52)

4. Sidste trin er vanding. Jeg bruger den HER til formålet, hvor man selv kan styre, hvor mange dråber babyerne skal have. Når de placeres i så små glas, kan man nemt komme til at overvande dem, så de ikke formår at overleve.

image(53)image(55)image(54)

5. Så er du faktisk færdig! Mine Pileaer er meget glade for sollys, men hvis man ønsker helt mørkegrønne blade, ville jeg ikke placere dem i direkte sollys. Jeg vander dem ca. hver 2. dag, men ikke ret meget. Mere Pilea info: HER / HER

Følg med via:

BLOGLOVIN / FACEBOOK / INSTAGRAM

2 kommentarer

 • Terese

  Hej Julie
  Super indlæg 🙂 Hvor har du fået fat i pipetten henne?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Mine bliver plantet over i plastpotter og står samlet i en alubakke, de har vand hele tiden, og har faktisk ikke haft en eneste der er død på den måde..

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

20 favoritter til et hjemme-spa!