Mine 20 nytårsforsæt for 2017

5 fejl danskere begår i indretningen

untitled-1Fotokredit: Nousdecor

Jeg synes næsten, at i lige skal have lov til at gætte, hvad undertegnet har præsteret at krydse af på listen over nytårsforsæt for 2017 her i weekenden? Sørme om jeg ikke har formået at tapetsere mit køkken færdigt!! 😀 Ja, hvad siger i så? Den opgave har også kun taget mig 6 måneder, ha ha! Til gengæld har det også kostet mig min 2. Dolce Gusto kaffemaskine i år. Den stod sgu af under processen!? Er det mon et tegn på, at jeg brygger for meget på den?

Nå, men jeg snublede over en interessant artikel i går, som omhandlede de fejl, vi danskere begår, når vi skal indrette vores hjem. Jeg har det egentligt lidt ambivalent med ordet: ‘fejl’, når det drejer som om indretning, da det er så individuelt, hvad vi føler os godt tilpas i. Men lad os antage, at der med ‘fejl’ menes, at vi spænder ben for den ‘optimale/hensigtsmæssige’ indretning – hvad end det så er.

 1. Vi roder/gemmer alt for meget
  Ifølge artiklen er vi elendige til at sortere ud i vores ting. Vi besidder en stor ambivalens i forbindelse med at skille os af med noget, da vi frygter, at det kunne blive brugbart på et senere tidspunkt. (På trods af at vi ikke har gjort brug af genstanden i årevis). Måske er det i virkeligheden et medfødt jydegen? Fungerer det, skal det sgu ikke smides ud! Desværre resulterer det også i, at vores hjem bliver bombarderet med overflødige ting, som giver anledning til rod og mangel på opbevaringsplads.
 2. Vi bruger for meget hvid i vores indretning
  Hvid er ikke blevet den primære ‘farve’ i vores hjem for ingenting. Den er lys og føles hverken frarøvende af plads eller dominerende i et rum. Desuden så er det også det mest sikre valg, da man sjældent bliver træt af hvid. Til gengæld er den samtidig også frygtelig modløs, upraktisk og klinisk.
  Lyse møbler er og bliver et mareridt, da selv den mindste plet kan ses – hvilket tvinger én til at gøre rent hele tiden, hvis man ønsker sindsro vel at mærke. Derudover passer man oftest også meget mere på helt lyse møbler og holder igen med at gøre brug af møblerne, hvilket jo er en uhensigtsmæssig faktor i et hjem. At springe ud i et farverigt hjem medfører rigtig mange positive ting, som f.eks. varme, liv og personlighed. Selvfølgelig risikerer man også at blive overvældet/træt af farver – men af erfaring vil man føle sig langt mere hjemme i levende omgivelser.
 3. Vi har tomme vægge
  De tomme vægge skyldes, at vi danskere tilsyneladende er for fantasiløse og mainstream i vores valg af vægdekoration. Vi aner ikke, hvad vi skal stille op med dem, og efterlader dem derfor tomme og afventende. Dette resulterer oftest i, at et rum opleves ufærdigt, tomt eller kedeligt.
 4. Vores møbler står altid op ad væggene
  Dette punkt har jeg før nævnt i nogle af mine indretningsguides, som et blokerende element for en hensigtsmæssig indretning (i følge mig). Vi aner ikke, hvordan vi skal udnytte gulvets muligheder og skabe dynamik i et rum. Vi knalder bare møblerne op ad væggene, selvom det oftest resulterer i en klaustrofobisk følelse af at blive trængt op i en krog. At skabe luft omkring sine møbler medvirker til at føle sig fri i indretningen – hvilket både øger den generelle komfort og samtidig får man også udnyttet rummets muligheder, frem for at skabe store tomme områder.
 5. Vi kopierer boligmagasiner og andres hjem
  Der findes intet forkert i at hente inspiration fra boligblade, Instagram eller Pinterest. Men vi har en tendens til at kopiere lidt for meget i forhold til at være tro mod vores personlighed. Danske hjem mangler individualitet og afspejling af os selv for at vi kan separere dem fra hinanden. Vi mangler at definere vores egne præferencer og stil i vores hjem – derudover også at finde modet til at kaste os ud i det.

Jeg må nok indrømme, at jeg er forholdsvis enig i de 5 problematikker ved danskernes måde at indrette sig på. Dog er det langt fra alle boligtyper, der er designet til at kunne placere sine møbler frit i et rum. Mange danske boliger er specifikt designet til, at der kan stå en sofa ‘der’ og hænge et TV overfor. Derudover må jeg også kreditere 2016 for at være et eksperimenterende år indenfor bolig. Jeg ser en langt større tendens til at kaste sig ud i farverige projekter i de danske hjem, end man så for bare 2 år siden. Den forandring er jeg kæmpe fan af, hvilket nok ikke kan overraske nogen. Personligt har jeg også selv valgt at indrette mig farverigt i år med tapeter og kulørte møbler. Hvad mener i? 🙂

2 kommentarer

 • Efter vi købte hus, og på den måde gik fra lejlighed til hus har jeg haft afsindigt store problemer med de store tomme vægge!

  Jeg kunne da nemt finde de første 5-10-20 ting at hænge op, men problemet er, at hvis jeg skulle købe dem alle blev jeg ruineret!

  Måske du kunne komme med lidt inspiration til de tomme vægge? Jeg har lidt væghængte hylder og et par enkelte billeder, men det hele koster knaster og ja, jeg har nok lidt et jydegen på det punkt 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vibeke Lippold

  Tænk jeg synes at det hvide rum du viser ser fantastisk ud

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine 20 nytårsforsæt for 2017