Ny lyserød hjælper

Husråd: 17 ting du kan bruge te-breve til

image123Hey roots! 😀 Jep, jeg går internationalt for at variere fra min obligatoriske indledning: ‘Hej rødder’. Tænker, det er på tide, at jeg kyler lidt flere praktiske husråd på bloggen! Den sidste uges tid har jeg eksperimenteret en del med tebreve i forbindelse med rengøring og personlig pleje – og jeg må indrømme, at jeg er overrasket over, hvor effektive de er. Nedenfor har jeg samlet 17 forskellige ting, i kan bruge tebreve til i det daglige.

 1. Tebreve kan med fordel placeres i tøjskabet, skuffer, sportstasker og endda også i sko for at skabe en frisk duft. Pebermynte- eller citronte, skulle være de bedst anbefalede til formålet.
 2. Har man nogle beskidte, og måske knap så velduftende gulvtæpper, så kan man friske dem op ved at drysse tørrede teblade ud over dem sammen med bagepulver – og lad det virke i 20 minutter, inden man støvsuger tæppet. De to mirakelmidler vil fjerne både lugt og skidt.
 3. Har man en tom sprayflaske, så kan man hælde afkølet grøn te i den og bruge den som ansigtsspray. (Man kan også vædde vat i teen). Grøn te indeholder nemlig antioxidanter, som genopfrisker og blødgører huden.
 4. I tilfælde af solbrændt hud, kan man hælde kogende vand i en kop og efterlade 3 poser SORT te i den. Når den er afkølet smørres teen ud på de udsatte områder. Den sorte te vil reducere varmen og reparere eventuel ødelagt hud.
 5. Du kan anvende dine brugte tebreve til at rense vinduer og spejle med. Placer et brugt tebrev i en kop varmt vand og hæld den milde te i en sprayflaske og brug væsken som glasrens. Teen vil løsne skidt og fedt fra fingeraftryk.
 6. Te er en genial kilde til at åbne og rense porerne i ansigtet. Ved at placere 3 tebreve i en skål med kogende vand, og læne hovedet indover skålen, med et håndklæde over dig, vil dampen genopfriske din hud.
 7. Gem dine brugte tebreve og anbring dem i en skål varmt vand og brug væsken til at rense dine trægulve og træmøbler.
 8. Anbring brugte tebreve i køleskabet til de er helt kolde og placer dem på øjnene for at reducere sorte render.
 9. Kom et par tebreve i badekaret. Det vil blødgøre og afstresse huden.
 10. Brug et afkølet tebrev mod insektbid eller små rifter.
 11. Ved sensitivt tandkød, isninger eller andet ubehag i munden, kan man skylde munden med pebermynte te og et lille gran salt.
 12. Har man en halv kop koldt te til overs, skal man ikke holde sig tilbage fra at vande sine planter med det. Te booster nemlig planternes frugtbarhed og generelle trivsel. Ret sejt egentligt!
 13. Afkølede tebreve kan også benyttes til at fjerne fodvorter med. Man sætter tebrevet fast på foden med et stykke tape, eller binder det fast med snor. Lad tebrevet virke i 15-20 minutter. Herefter gentager man processen med endnu et tebrev og lader det virke i endnu et kvarter. Efter et par dage vil fodvorten bliver mørk og falde af.
 14. Nu er jeg typen, der brænder alt på, når jeg laver mad. Og selvfølgelig kan man også bruge tebreve i denne sammenhæng. Man hælder bare vand i gryden eller på panden og efterlader et tebrev i/på den og lader det virke natten over. Herefter kan man let vaske dem op.
 15. Lav et par kopper te og lad det køle helt af. Hæld herefter teen ud i håret og lad det virke i 10 minutter som en hårkur, inden et almindeligt brusebad. Håret bliver super blødt og lækkert efterfølgende.
 16. Tebreve får sår til at hele hurtigere, så hvis man har skåret sig under en barbering, placerer man blot et tebrev på såret, indtil blødningen stopper.
 17. Tebreve kan også bruges efter vaccinationer, som en formildende løsning.

2 kommentarer

 • Majbritt

  18 – Fikse en negl, der er knækket (så længe den ikke er knækket helt af). Klip et lille stykke af en tør og ubrugt tepose, så det dækker over det sted neglen er knækket. Brug neglelim, eller sekundlim ovenpå. Lad det tørre og fil evt kanter og ujævnheder til. Works like a charm!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny lyserød hjælper