Sophisticated interior

GUIDE: How to decorate eclectic

Indeholder affiliatelinks

untitled-5Fotokredit: Cover.dk

Jeg tænker ofte på, hvordan jeg bevægede mig fra hvide vægge og sandfarvede møbler til et ‘psykedelisk farvekaos’. Og hvorfor jeg på mærkeligste vis finder mere ro i mit hjem, end nogensinde før. Man skulle tro, at alle de indtryk både ville resultere i stressfremkaldende og klaustrofobiske følelser, men det er faktisk ikke tilfældet.

Jeg er selv først lige blevet bekendt med, hvad ‘eclectic’ egentligt betyder, på trods af at min indretning tilsyneladende hører under denne kategori. ‘Eclectic’ betyder direkte oversat: Udledning, hvilket vil sige, at man hapser elementer fra øst og vest og forener hele skidtet under samme tag – uanset om farver, materialer og mønstre ‘passer sammen’ eller ej.

Med en eclectic indretningsstil har man egentligt ret frie tøjler, da både rejse- og loppefund, arvestykker og retromøbler sagtens kan kombineres med design, moderne fotokunst og skarpe pangfarver. Essensen er, at der er plads og rum til at kunne samle alle de ting, man kan forene sig selv med. Det er med stor sandsynlighed den frihed, der har tiltalt mig, da jeg lavede en make-over i mit hjem.

HVORDAN:

 1. Brug mønstertapeter som ‘hvide vægge’, og lad dig ikke begrænse af det, når du skal vælge kunst til væggene. Se blot tapetet som en baggrund, ja faktisk bare som en hvid væg. (Det gør jeg, ha ha).
 2. Eksperimenter med forskellige farver på væggene – frem for at male et helt rum i samme farve. Det skaber en spændende dynamik at male væggen bag sofaen flaskegrøn (f.eks.) og nabovæggen i en blidere og lysere nuance.
 3. Kombiner forskellige farver, mønstre og materialer når du vælger nipsting som f.eks. puder, plaider og vaser.
 4. Tillad spisebordsstole at være i forskellige farver – evt. også forskellige designs.
 5. Mange planter og lamper er oftest også at spore i en eclectic indretning. (Liv & lys).
 6. Når man indretter sig modigt, så er det vigtigt at skabe plads omkring møblerne, for at undgå en klaustrofobisk og overvældende effekt. (Som det let kan komme til i mindre lejligheder/rum). Værn derfor om gulvpladsen og hæng i stedet møbler op på væggen.
 7. Vær ikke bange for at vælge gulvtæpper, der afviger fra væggenes farver og mønstre. Ingen af mine gulvtæpper matcher mine vægge. Men de bidrager til en spændende kontrast.

FORDELE VED EN ECLECTIC INDRETNING:

untitled-1

 • Næsten uanset hvilke farver, du implementerer i dit hjem, vil de matche et eller andet.
 • Stilen tillader uanede mængder af personlighed, da den både omfavner skævhed, afvigelse og asymmetri.
 • Du kan let tilføje DIY-projekter, uden de virker malplaceret – som de ind i mellem kan forekomme i en ‘stram’ indretning.
 • Man undgår typisk at se sig træt af en farve, eftersom man er omgivet af hele farvepaletten, og der derfor ikke kun er én dominerende farve.
 • Der er stor frihed omkring vægudsmykning i form af kunst. Man kan snildt kombinere moderne fotokunst med malede motiver og personlige billeder i forskellige stilarter og farvenuancer. Dette vil blot matche resten af interiøret.
 • Et rum der er indrettet eclectic virker ofte levende, inspirerende og frigørende. (I mine øjne). Særligt inspirerende hvis man er en kreativ sjæl.

EKSEMPEL:

untitled-3

 1. Tapet // 2. Hanna plakat // 3. Bambi and heels // 4. Girl with yellow skirt // 5. Rød væglampe // 6. Ferm potte // 7. Sofa // 8. Velour pude // 9. Nomess pude // 10. Kurv // 11. Puff // 12. Blå lysestage // 13. Gubi table

I could totally live there 😀 Ha ha. Har dog holdt mig lidt tilbage med mønster-krydsninger for at skåne jer for kaos. Men jeg tænker, at i fornemmer budskabet 😉 Jeg må indrømme, at jeg glæder mig til, at tapetet ovenfor kommer med posten, så det kan sættes op på endevæggen i soveværelset. Kunne simpelthen ikke stå for den rustne og varme farve – Næsten huleagtig. Jeg håber, at det kan bidrage til nogle spændende ideer hos jer 🙂

1 kommentar

 • Pernille

  Endelig fandt jeg den, en virkelig inspirerende bolig- og indretningsblog som ikke ligner alle de andre. Du har så meget personlighed og individualitet, hvilket jeg synes er en enorm mangelvare. Tak for fed inspiration, ærlighed og en lidt provokation 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sophisticated interior