TIP: String Pocket look-a-like til 249,-

10 no go’s i mit hjem

untitled-1Nok favner jeg bredt, hvad angår farver, mønstre og sammensætninger i mit hjem, men jeg har trods alt også nogle (få) forbehold, som kunne være sjove at dele med jer. Vi har vel allesammen nogle ting, som får os til at krumme tæer – hvad angår vores kære boligindretning. Ofte finder vi for alvor først ud af hvilke ting, når vi bliver konfronteret med kærestens møbler i tilfælde af, at man skal flytte sammen. Av, nogle kriser jeg har haft på den konto..

 1. Farverne: lime-grøn og postkasse rød får mine øjne til at bløde. Måske lime-grøn i virkeligheden er værst? Kan i huske, at den en årgang var super populær? Selv æggeure skulle være lime-grønne. Hvad angår rød, så er det udelukkende den skarpe røde, jeg ikke bryder mig om. Vinrød synes jeg er en yderst raffineret nuance, som er meget velkommen i mit hjem.
 2. Amagerhylder. Jeg kan faktisk ikke argumentere for, hvorfor jeg ikke magter dem? De kan være nok så charmerende på børneværelser, hvis de er malet i en sød pastelfarve, men i den primære indretning har jeg aldrig forstået dens formål. Den er jo grim? 😀
 3. Omaggio vaserne fra Kähler. Det svarer lidt til, at man har ædt spaghetti med kødsovs hver dag i 15 måneder, hvorefter synet af det resulterer i opkast-lignende symptomer.
 4. Sort/hvid plakater. Selvom noget af det smukkeste fotokunst foregår i sort/hvid, så har jeg indgået en pagt med mig selv om, at jeg udelukkende vil have kunst og vægudsmykning med farve på. Farver har en magtfuld virkning på, hvordan jeg har det i et rum. De sætter en særlig stemning, jeg vil ikke vil gå på kompromis med.
 5. Højtalere og andre dominerende ‘gadgets’ med ledninger. Jeg kæmper i forvejen en brag kamp for at overgive mig til, at der skal hænge et TV på væggen i min stue. En stor sort rektangel, som mere eller mindre smadrer hele indretningen. Jeg havde en mindre krise, da jeg boede sammen med min x-kæreste, som både var indehaver af en play station, Xbox, anlæg og et apple TV. Siden han flyttede ud af min lejlighed, har jeg ikke haft TV.
 6. Ruskindsmøbler i farven: Beige. De minder mig om min barndom i 90’erne, hvor indretningen visse steder kunne bestå af lyse ruskindsmøbler, et plystæppe, et tungt gulligt marmorbord og en Herstall-lignende standerlampe i glas og stål. Ikke et opløftende minde..
 7. Klinker. Godt nok bor jeg til leje og har derfor ikke mulighed for at brække gulvet op, men selv hvis jeg havde, ville jeg aldrig vælge klinker – uanset rum. Jeg forbinder dem med noget kønsløst, koldt og upersonligt, selvom det kan se formidabelt ud i andres hjem.
 8. Gennemsigtige bedrollers. (Som er synlige). Det er jo monster smart, at de først og fremmest er gennemsigtige, så man kan se, hvad fanden man har kylet ned i dem. Og så er de jo hjernedøde geniale til at gemme bras væk i, som man ikke vil have stående fremme. Så langt så godt. Men de får aldrig en fod indenfor hos mig 😀
 9. Lakerede bøgetræsmøbler. Jeg tror måske, at BIVA har ødelagt det for mig?
 10. Ure. Jeg er generelt meget disponibel for stress, og hvis noget kan antænde bålet, så er det lyden af tiden, der går. TIK TAK. Forrige weekend da jeg var i sommerhus med Rock dude, pillede jeg som det første batterierne ud af et ur, der hæng på væggen. Hvem kan smide sig foran brændeovnen og glemme tid og sted, hvis man konstant mindes om at tiden går? Jeg er faktisk også stoppet med at gå med armbåndsur, da jeg ind i mellem har følt mig som en slave af ‘Klokken’.

Hvilke ting er ikke velkomne i jeres hjem? 😀

13 kommentarer

 • Majse

  Er helt ombord med Kaehler vaserne. Forstår dem simpelthen ikke. Tror jeg generelt ikke er vild med striber. Ikke vild med hjem der er ens farvede beige/hvide uden farve af nogen slags. Engelske hjem der ikke har sofaborde er også noget jeg aldrig har været vild med. Skrig farver.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Postkasserød, knivblokke, citatplakater, velourduge, “dansemus”, hælklet Kay Boysen abe, vipp produkter som ikke er en skraldespand, materede alugreb, de der kubiske IKEA-reoler, fake Kubus, royal Copenhagen vaser, plastikplanter.

  Og så generelt den der sort/hvid/krom-stil, hvor hvert rum så har nogle ting i én farve. Rød, lime, turkis, lilla osv.. den fattede jeg ikke engang, da den var moderne..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kender alt for godt det med at skulle forene mig med kærestens ting. Vi er lige flyttet sammen og hans utallige sort/brune møbler fra Ikea og mærkelige ferie-nipsting er ikke et hit hos mig… De forsvandt vist også i flytningen 😉

  Til gengæld er jeg glad for sort/hvid billeder – de er så dejligt neutrale…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg kender godt, det der med at kærestens ting forsvinder sporløst under flytning.. Hvad mon der sker med de ting 😀 haha

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla B

  Jeg har stramt med knivblokke. Og så hader jeg også krydderihylden, der ofte findes oven over emhætten. Desuden er jeg rigtig træt af den der generiske indretning med vissevasse plakaten over den grå sofa med chaiselong (som jeg også er træt af) med et skind smidt over og små metaltråds- eller trækasser med pastelbaggrund på bagbeklædningen på væggen. Og så er jeg heller ikke begejstret for geometriske metal-lampeskærme, der lader pæren være synlig.
  Ret negativ kommentar. Der er meget, som jeg til gengæld elsker!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • SL

  Jeg kan ikke overskue de der “Hay hænder” folk har stående. Jeg synes simpelthen, de er så creepy!

  Derudover hader jeg alt i hvid højglans. For mig er det meget “Jeg fik et gavekort til Ikea i 18-års” agtigt. Det duer ikke.

  Til gengæld har jeg en amagerhylde 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kähler og wallstickers og egetræsmøbler med store knaster 😀 Puh.

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Falske planter! Kan ikke døje dem. Folk siger altid at man ikke kan se at de er falske, men det kan jeg altså.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er SÅ enig med dig! Man kan sgu da altid se, at de er fake 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Man er da aldrig i tvivl om at lortet er falsk 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ha ha! Jeg elsker, når mænd lige har tænkt: “Jeg skal sgu ha’ en plante.. Men jeg magter ikke at vande lortet”.. Resultat: Fake blomst fra IKEA, haha..

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TIP: String Pocket look-a-like til 249,-