Retroguld på Godsbanen i Aarhus

Guide: Sådan får du styr på dit kælderrum

untitled-1Av av og lidt mere av! Min krop føles på nuværende tidspunkt som en krigszone i en påbegyndt restitutionsfase. I går fik jeg efter 1 års tilløb endelig ryddet op i mit kælderrum. Faktisk har det fungeret som en losseplads, siden min x-kæreste flyttede ud af lejligheden for snart 15 måneder siden. Man skal nemlig ikke undervurdere den 50 meter lange gå-afstand hen til skraldeskuret, når man har med tunge ting at gøre. Pyyyh 😀

Apropos tunge ting så har jeg endda savet møbler midt over med en stiksav, hvis jeg ikke har kunnet bære det ned fra 3. sal på egen hånd. Når først jeg har besluttet mig for, at noget skal forlade lejligheden, så kommer det ud – På den ene eller den anden måde. Det er bare ikke sikkert, at det kommer længere væk end kælderrummet, hvorfor jeg nu er havnet i den kritiske situation, at virvaret styrter sammen om mine fødder, hvis jeg åbner døren derned til.

Når jeg nu ikke har en stærk mand i huset, jeg kan bestikke til at løfte alt mit bras over i skuret, så må jeg jo bruge andre midler. Til mit held stod der en indkøbsvogn parkeret ved siden af skraldeskuret, som kunne assistere mig i at transportere de dødsdømte ting fra kælderrummet i. Jeg har brugt en 3-step guide til at overkomme opgaven:

  1. Start med at tømme kælderrummet for ting, der skal smides ud – og som ikke står opbevaret i flyttekasser og sække. Det giver et langt bedre overblik over, hvad der står tilbage til sortering. Har slet ikke tal på, hvor mange halve og hele møbler, jeg havde stående dernede samt fortrudte loppefund og trævarer fra tidligere byggeprojekter. Ud ud ud!
  2. Herefter kan man gå i gang med sorteringsmareridtet. F.eks. kan man anskaffe x-antal tomme flyttekasser til ‘skrald’, som ikke har nogen værdi – måske er det ødelagt eller så gammelt, at det ikke kan bruges til noget. Og x-antal tomme flyttekasser, som enten kan være ting til et loppemarked eller til en genbrugsbutik. Lige overfor mig ligger der nemlig en genbrug, som jeg ind i mellem parkerer en pose/kasse med ting foran.
  3. Når alle sække/kasser er sorteret kan man med fordel investere i disse SAMLA bokse fra IKEA, som er gennemsigtige og dermed gør det langt nemmere at navigere rundt i sit kælderrum fremover.

Jeg håber, at det kan motivere nogle af jer til også at rydde op i jeres kælder/kælderrum. For det er ganske tilfredsstillende at have orden i sit rod. 😀

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Retroguld på Godsbanen i Aarhus