Brand-battle: Magazine rack

For ‘let’ at være kunstner

Indeholder reklamelinks

aekitekt1. Planetariet // 2. Øresundskollegiet // 3. Passing // 4. Hello // 5. Aarhus Rådhus // 6. Hovedbanegården // 7. Foot of the great // 8. Hang // 9. Confrontation

Selvom ovenstående plakater på ingen måde passer ind i mit hjem, så synes jeg de bør værdsættes for kreativitet, de arkitektoniske linjer og grafiske kundskaber. For jeg tænker ind i mellem på, om det mon er blevet for ‘let’ at være ‘kunstner’? Særligt, om det er blevet for ‘let’ at lave plakater, hvilket måske også forklarer, hvorfor branchen er eksploderet indenfor de sidste to år. Når jeg nysgerrigt bladrer igennem valgmulighederne, kan jeg godt få lidt mavesmerter over, at tre firkanter i forskellige farver kan koste 400 kr. Og hvordan en ganske almindelig citatplakat, som alle kan lave – kan være i højere kurs end gennemarbejdede grafiske værker, eller fotografier der udløser en magisk stemning.

Jeg ved selvfølgelig godt, at det i sidste ende bunder i smag, som jo er noget så besværligt at diskutere. Men det undrer mig, at vi ikke stiller højere krav til vores leverandører af vægudsmykning. Hvad er jeres holdninger?

4 kommentarer

 • Jeg faldt lige over dette indlæg – til trods for at det ikke er helt nyt længere, synes jeg stadigvæk, at det er et relevant spørgsmål, som du stiller. Jeg driver selv plakatwebshoppen http://www.artbyartig.dk, hvor jeg selv har designet alle plakaterne. Du spørger, om det er blevet “for let at være kunstner”. De fleste mennesker med lidt teknisk snilde og en kreativ tankegang, kan vel i og for sig lave plakater. Men jeg synes bestemt ikke det er blevet for nemt, at være kunster – tværtimod! Udbuddet af plakater er eksploderet, og det gør det svært at skille sig ud – så i sidste ende må det være dem, som er kreative, viljestærke og tålmodige nok, som overlever.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ulla Maria

  Er du lidt photoshop-snild, så kan du lave din egen for 244,- hos Lasertryk (har ikke tjekket andre priser). Så kan man få firkanterne i lige den nuance der passer ind i ens interiør 🙂
  Har selv lavet et par stykker gennem tiden, når jeg fik en ide, som bare skulle op og hænge!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natasja

  Jeg skulle til, at skrive det præcis samme. Jeg kunne ikke være mere enig. Jeg har eksempelvis også undret mig over de der kalendere i ramme. Som jo ligeledes så nemt kan laves selv. Jeg tror vores forbrugermentalitet har druknet vores egen opfindsomhed og kobling til selv at udrette, frem for at købe, fordi sidstnævnte bare er vores adfærd. Tænker også at diys er en modreaktion herpå. En træng til at vække kreativiteten. Tankevækkende nok og søgerligt nok er der så også bare gået forretning i det, i form af salg af diy-instrukser

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg kunne ikke være mere enig i dit udsagn.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brand-battle: Magazine rack