IKEA HACK: Så blev mine IVAR skabe lyserøde!

Hvorfor rammer man aldrig rigtigt første gang? + status!

image16Hvis ikke I følger med på min Instagram (HER), så ombestemte jeg mig med hensyn til farven på væggen ved siden af tapetet i stuen. Ups! 😀 Til gengæld har jeg forholdsvis ro i maven over den nuværende farve, selvom det næppe er en hemmelighed, at jeg foretrækker tapet på alle vægge. Det skulle ikke undre mig, at jeg ender med at tapetsere hele stuen en dag. Det nye berber tæppe er fra Eden Outcast – Jeg skal selvfølgelig nok vise jer meget mere af det! 🙂

Hele marts måned har primært bestået af at pakke ud, flå tapet ned fra væggene, male, tapetsere og hente gear i Bauhaus. Jeg står seriøst med savsmuld i krøllemanken deroppe flere gange ugentligt. Hvis jeg skal være hudløs ærlig, så orker jeg det faktisk overhovedet ikke. Intet af det. Min krop orker det ikke og mit hoved… Ja, det aner jeg ikke, hvor er blevet af. (Det vender jeg tilbage til). Min problematik ligger dog i, at så længe jeg ikke føler mig hjemme i min nye lejlighed, forfølges jeg af en kronisk rastløshed, irritation og utilpashed i min krop, som jeg må indrømme er svær at holde ud.

Det er et stykke tid siden, at jeg har opdateret jer på min “situation” som bipolar. I januar måned begyndte jeg på Lithium, som følge af en række mislykkede præparater, der forværrede mine tilstande betydeligt.

Forandringen med Lithium er så overraskende markant, at jeg ikke ved, hvor jeg skal starte. I 28 år har jeg været fængslet i et barbarisk tankeræs, der aldrig nogensinde har foræret mig en pause til blot at være. Om det så var depressive/selvdestruktive tanker eller storhedsvanvid med utallige af ‘gode’ ideer og ustyrlige impulser, så har jeg aldrig været bekendt med: ro.

Lithium har gjort, at jeg ikke længere figurerer skydeskive for selvdestruktion og depression. Modsat bliver jeg heller ikke længere manisk eller sidder fast i halvfarlige blandingstilstande. Kort beskrevet, så har det gjort mig ‘stabil’. Med stabil mener jeg, at jeg hverken har det godt og er glad, eller har det skidt og er depressiv. Jeg er bare. Lithium føles som om, at hjernen fryses fast, så den ikke længere kan bevæge sig. En god ting, når man, ligesom jeg, har en flygtig overetage, der trives bedst langt udenfor folden. Men desværre oplever jeg også, at min hjerne ikke længere er i stand til at bevæge sig i kreative, skriftlige eller reflekterende retninger – Noget, der altid har været helligt for mig. Alene dette forholdsvist simple indlæg har taget mig 5 dage at skrive??

Nu hvor Lithium har bedøvet størstedelen af mit hoved, kan jeg første gang mærke min krop med en ubehagelig stor intensitet. Og dét kære venner er et større mareridt, end jeg havde forestillet mig. Hvad, der førhen foregik i mit hoved, foregår nu i min krop. Egentligt tror jeg altid, min krop har været et betændt ragnarok, men jeg har aldrig besiddet rummeligheden til at kunne mærke den før nu. Hjertebanken, flimren for øjnene, panikanfald, aggression, irritation, rastløshed, udmattelse og spandevis af angst.

På trods af at jeg endelig har fået en kærkommen udvej fra galskaben, så føler jeg mig lige nu vildfaren, ensom, sorgmodig og uforklarligt angst ved at skulle bosætte mig på ukendte marker, med et ‘nyt’ og ukendt sind i følgeskab med en krop, jeg ikke har været i kontakt med før. Jeg savner min tidligere instinktive trang til at skrive og reflektere over livet. Jeg savner at kunne gå ind i et rum og på 3 minutter fastslå, hvordan det bedst muligt kan indrettes. Jeg savner mit tankeliv, mine impulser, mine manier og mine hjernedøde ideer. I det mindste vidste jeg, hvem jeg var der. Hvem jeg er nu, aner jeg ikke?

2 kommentarer

  • Janni

    Jeg er ligeglad (med stor respekt) hvad eller hvilken diagnose du har. Du er et enormt kreativt væsen. Du har drive, du er ærlig og du er til stor inspiration. Du er modig. Tak for dig.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

    Du er så sød, jeg håber du finder en god rytme at fungere i.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

IKEA HACK: Så blev mine IVAR skabe lyserøde!