Make-over & Giveaway + Guide til knivskarpe kanter

Bliver du aldrig træt af at lave om? + Et personligt pres

Noget, jeg efterhånden er blevet spurgt om en million gange er, om jeg aldrig får nok af at male, tapetsere, flytte om og skifte ud. Forståeligt nok må det virke som en uendelig trættende proces, der aldrig rigtig når at bidrage med tilfredsstillelse eller ro. For hver eneste gang, man foretager sig en make-over, er der ting, som ikke længere passer ind, og derfor skal sælges og erstattes med noget andet.

Og mit ærlige svar er: JO FOR HELVEDE! I perioder synes jeg faktisk, at det er så drænende, at jeg har lyst til at opsige lejemålet og give op. Dog skal det lige siges, at det har været ekstra stressende, siden jeg flyttede ind for 3 måneder siden. Jeg kom fra en lejlighed, jeg havde brugt 3,5 år på at forvandle til mit drømmehjem. Min tilknytning til det sted var yderst stærk, og havde det ikke været for den tårnhøje husleje, havde jeg stadig boet der.

Dét at skulle starte helt forfra i komplet nye rum, som derfor kræver en helt ny indretning har været voldsomt drænende for mig. Årsagen til at det tager så hårdt på mig, er fordi jeg tillægger min trivsel i hjemmet en meget høj værdi. Jo mere tilfreds jeg er med min indretning, desto bedre har jeg det i mig selv.

Så kan man så grave i det psykologiske aspekt og påpege, at hvis jeg havde det bedre i mig selv, ville jeg ikke have et kronisk behov for at jage det ‘perfekte hjem’.

Et andet aspekt, som jeg faktisk har brugt en del tid på at tænke over, er, om jeg måske også presser mig selv hårdere i min indretningsproces for at tilfredsstille jer, der følger med på Instagram og på bloggen. Jeg misunder ind i mellem de, der er kommet så godt på plads i deres hjem, at de kan ligge mellem 1-3 billeder op dagligt, uden det skal tage dem flere timer at style, flytte rundt og finde på noget nyt at vise frem.

Der er ingen tvivl om, at jeg elsker alt, der har med boligindretning og kreativitet at gøre. Det er sgu bare mit felt. Men jeg tænker ofte på, hvad der er det bærende element i forhold til det pres, jeg pålægger mig selv:

1. Min egen personlige vinding/glæde ved at indrette.
2. Forpligtelsen i at holde sine læsere/følgere opdateret grundet forventninger og angsten for at miste dem.
3. Anerkendelsen man (måske) høster ved at vise noget frem.

Disse tanker er årsagen til, at jeg ikke har udgivet noget på Instagram i 15 dage (udover i går). Jeg havde brug for at tage til festival i Tyskland (HER), nyde livet og tage afstand fra noget, jeg har følt som et pres i en længere periode. Noget andet som egentligt har gjort mig lidt usikker er, at min flytning har resulteret i, at jeg har mistet et par hundrede følgere. Jeg har godt hørt fra andre i samme situation, at nogle falder fra, når man pludselig indretter sig i nye rammer, der ikke ligner de gamle. Det er jo nok helt naturligt. F.eks. har jeg nu langt færre planter og meget mere tøseri.

Men som et yderst sensitivt menneske, som jeg nu en gang er, har det faktisk påvirket mig mere end det burde. Jeg har sågar tænkt tanken, at jeg ikke længere duer til det her boliggøgl. Jeg har ofte været bange for at poste et billede på IG, da jeg på forhånd tænker, at det formentligt vil koste mig 100 følgere. Er det ikke vold hamrende latterligt? 😀 Burde man ikke være fløjtende ligeglad med, om andre kan lide det, man viser frem eller ej? (Hvilket leder tilbage til de 3 ovenstående tanker).

Hvad, jeg kan konkludere er, at mine bærende elementer for at være aktiv og flittig på særligt Instagram er usunde, hvorfor jeg så nemt kan tolke det hele som et pres, der udmatter mig. Så fra nu af skal jeg i en mental træningslejr for at forvandle min tiltang til noget, der primært gavner mig selv.

4 kommentarer

 • Faye

  Hej!
  Hvor køber man de hylder og beslag henne? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er sikker på, at hvis du bare følger din egen vej/stil 100%, så kan det mærkes på den anden side af skærmen, og den slags inspirerer. Måske mister du 100 følgere, men de bliver erstattet af nogle andre nye hen ad vejen. Do you – your awesome!
  Man kan da for pokker ikke forblive den samme og have samme stil hele livet.
  Nu er jeg bare spændt på, hvad der kommer til at ske med den blå bagvæg dér.
  Synes jeg fornemmer, at den driller dig lidt 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uhh jeg kender det selv alt for godt – det Instagram pres. Nogen gange har jeg slet ikke lyst til at scrolle mit feed igennem, fordi jeg synes andre lægger meget flottere billeder op end jeg. Jeg kan få helt mindreværdskomplekser over det. Jeg har også flere gange leget med tanken om jeg skulle cutte Instagram helt, men på den anden side synes jeg også det kan være et fantastisk medie til inspiration og communities. Og jo du har så meget ret, vi burde bare være så ligeglade med hvad andre tænker, og ikke lade os styres af det her pres!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Make-over & Giveaway + Guide til knivskarpe kanter