Spar 20-50% hos Moodings på 10.000 varer!

Bøger, jeg lige har læst #4


SPONSORERET AF PLUSBOG.DK

Hej Rødder 🙂 Som nogle af jer måske har læst blandt tidligere indlæg, så er jeg blevet utroligt glad for at læse. I starten af september måned blev jeg som følge heraf medlem af Plusbog.dk, som er en meget populær bogklub med masser af fordele, jeg vil vende tilbage til. Årsagen til mit medlemskab bunder først og fremmest i, at jeg blev træt af at pendle mellem biblioteket og mit eget hjem, eftersom jeg nedlægger mellem 2-3 bøger om ugen. Derudover er jeg for utålmodigt anlagt til at vente i månedsvis på bøger, der synes at være permanent udlånte.

Ydermere opdagede jeg også en form for sorg, når jeg efterfølgende skulle aflevere bøgerne tilbage igen. Jeg knytter mig tilsyneladende meget til de bøger, jeg læser – og føler en stærk trang til at beholde dem. Desuden er der intet som duften af en ny bog mellem hænderne eller at samle genialt hjernemasse på bogreolen.

Siden mit medlemskab har jeg nydt godt af samtlige nye bøger, som jeg har valgt at fordele over flere indlæg. Men i samarbejde med Plusbog.dk har jeg fået fornøjelsen af at læse og anmelde ‘Kastanjemanden‘ – en ny krimi af Søren Sveistrup, der bl.a. er manden bag den anerkendte Tv-serie: Forbrydelsen. Derfor vil jeg starte med at sprede min begejstring over netop dén læseoplevelse!


KASTANJEMANDEN – SØREN SVEISTRUP

Titel: Kastanjemanden
Forfatter: Søren Sveistrup
Sidetal: 528

Resumé: En ung kvinde findes en tidlig morgen, dræbt og efterladt på en offentlig legeplads. Kvindens ene hånd er blevet amputeret og en mærkværdig opdagelse gøres, da politiet finder en kastanjemand, der bevidst er placeret over liget. Den uerfarne efterforsker Naia Thulin bliver pålagt at efterforske sagen i følgeskab med den udbrændte efterforsker Mark Hess, der netop er sendt retur fra Europol efter uoverenstemmelser. Sammen opdager de, at kastanjemanden har en mystisk forbindelse til en ung pige, der formodes dræbt – nemlig socialminister Rosa Hartungs datter, der pludselig forsvandt et år forinden. En psykisk syg mand har dog allerede tilstået drabet på pigen, og sagen er derfor officielt lukket.

Kort efter kastanjemandens første mord findes endnu en ung kvinde myrdet. Naia Thulin finder endnu en kastanjemand ved liget af kvinden – og snart finder de spor, som leder dem til en mulig sammenhæng mellem den afsluttede sag om ministerens datter. Imens de arbejder på højtryk for at flette alle spørgsmål sammen med svar og dermed lokalisere en konkret retning i efterforskningen, melder angsten sig for, at Kastanjemanden langt fra er færdig med sit arbejde.

Anmeldelse: ♥♥♥♥♥♥ (6 ud af 6). ‘Kastanjemanden‘ er uden tvivl den bedste danske krimi, jeg til dato har læst. Niveauet for både komposition, dybde, kreativitet, spændingsfordeling og sprog er tårnhøjt og placerer Søren Sveistrup i en eksklusiv elite indenfor krimigenren i hele Skandinavien.

Jeg er særligt tiltrukket af hans evne til at afspejle, hvordan man i visse politikredse er mere optaget af at bevare og vogte sit eget professionelle omdømme, end at følge op på nye åbenlyse spor, der peger i helt andre retninger i sager, man har skyndt sig at lukke for at afblæse mediestormen, vinde tillid, anerkendelse og forfremmelser.

På trods af bogens 528 sider, så er de med omtanke fordelt på helt korte og overskuelige kapitler, så man aldrig kører træt, føler sig overvældet eller mister interessen. Tværtimod er den så intelligent og gennemført, at jeg til tider ikke ønskede, at den skulle slutte. Det ville ikke overraske mig, hvis bogen bliver filmatiseret, men jeg kan næppe forestille mig, at den ville være i stand til at måle sig med bogen. Jeg vil anbefale alle krimisjæle at læse den i fart! 🙂

Medlemspris: 99 kr. HER. (Besparelse på 201 kr.)


KROKODILLE-VOGTEREN – KATRINE ENGBERG

Titel: Krokodille-vogteren
Forfatter: Katrine Engberg
Sidetal: 364

Resumé: I en ejendom i indre København bevæger folkepensionist Gregers sig ned ad trapperne med sin skraldepose. Hos underboen står en dør på klem, og uheldigvis falder Gregers ind i lejligheden, da han vil støtte sig til karmen. Pludseligt går det op for ham, at han er landet oven på liget af en ung kvinde. Kriminalbetjent Jeppe Kørner og hans kollega Anette Werner bliver tildelt sagen, og snart vokser mængden af ofre, som efterlader dem i vildrede, hvor alle på skift bliver mistænkt.

Anmeldelse: ♥♥♥♥ (4 ud af 6). Flot og gennemtænkt debutroman af Katrine Engberg, der i øvrigt er gift med Timm Vladimir. Bogen er både velkomponeret, skrevet i et letlæseligt og finurligt sprog med karakterer, der er lette at holde af – og som man til tider kan fnise lidt af. Plottet byder på masser af overraskelser, og jeg havde personligt ingen anelse om, hvordan bogen ville udspille sig.

Årsagen til at jeg kun har foræret den 4/6 hjerter skyldes, at jeg på trods af ovenstående aldrig blev helt tilfangetaget. Fortællingen virker nærmere charmerende end spændende, hvorfor jeg ofte glemte, at det var en krimi, jeg havde mellem hænderne. Jeg sad tilbage med følelsen af, at der manglede en anelse alvor og kompetence i politiets efterforskningsarbejde i bogen, som normalt er med til at gøde min interesse. Med det sagt er jeg ret overbevist om, at de fleste vil finde den god. 🙂

Medlemspris: 60 kr. HER. (Besparelse på 40 kr).


FØR JEG LUKKER ØJNENE – S. J. WATSON

Titel: Før jeg lukker øjnene
Forfatter: S. J. Watson
Sidetal: 368

Resumé: Hovedpersonen Christine er en midaldrende kvinde, men hver morgenen, når hun åbner øjnene, husker hun ikke hvem hun er, hvor hun er – eller hvem manden ved sin side er. Hun genkender ikke sin egen krop, og forstår ikke, hvorfor den pludselig er aldrende og huden hænger, da hun tror, at hun er sidst i tyverne. For at afhjælpe Christines daglige morgenchok, har hendes mand hængt billeder af dem op på badeværelset, så hun indser, at det må være hendes mand, hun deler seng med. Men hun husker intet, og samtidig er hun dybt afhængig af hans hjælp.

En psykiater, dr. Nash, som hun ser i al hemmelighed, da manden ikke ønsker at spilde mere tid på sultne psykiatere, der har i sinde at fremme deres karrierer, kontakter hende personligt og fortæller, at hun har været ude for en ulykke, som har udløst hukommelsestabet. Han opfordrer hende til at føre dagbog, som de aftaler, at hun skal gemme i sit klædeskab. For hver dag finder Christine ud af brøkdele af hendes liv, som hun flittigt noterer i sin dagbog, men hver dag må hun genlæse bogen, da hun efter hver eneste nattesøvn glemmer alt igen. Forrest i sin dagbog har hun noteret, at han ikke kan stole på sin mand – men hvorfor?

Anmeldelse: ♥♥♥♥ (4 ud af 6). Efter jeg har læst denne tankevækkende roman, må jeg erkende, at jeg dagligt tager min hukommelse for givet. Det må være ganske forfærdeligt at se sig nødsaget til at læne sig op ad andres ord, da man ikke selv er i besiddelse af erindringer. Et uvist og kronisk helvede, der udformer sig som et fængsel i krop og sjæl.

Årsagen til at jeg ikke har givet ‘Før jeg lukker øjnene‘ flere hjerter, skyldes, at den på trods af et stort indtryk til tider var lang at komme igennem. Jeg fandt desværre ikke slutforløbet helt så troværdigt og gennemført som resten af fortællingen. Bogen er i øvrigt blevet filmatiseret med Nicole Kidman og Colin Firth i hovedrollerne: “Before I go to sleep“. Den har dog fået ringe anmeldelser, men bøger har det jo som regel med at være væsentligt bedre end film. 🙂

Medlemspris: 79 kr. HER. (Besparelse på 51 kr.)


Disse tre romaner er de første, jeg har læst efter mit påbegyndte medlemskab hos Plusbog.dk. For at vende tilbage til fordelene ved at være medlem, udover de ovennævnte grunde, så kan jeg rigtig godt lide, at man kun betaler 99 kr. om måneden for selve medlemskabet. Til gengæld kan man købe så mange bøger, man ønsker til virkelig få penge.

En del andre bøger jeg har bestilt derfra, har jeg fået til den nette sum af henholdsvis: 25, 35, 40 og 50 kr. Endda også anerkendte titler. Det i sig selv er appellerende for sådan en som mig, der læser hele tiden – og foretrækker at beholde alt hvad jeg læser efterfølgende. Når man har været medlem i ca. 2,5 måned optjener man et såkaldt ‘Platin medlemskab’, som udløser endnu flere fordele og rabatter. Jeg har i hvert fald i sinde at fortsætte mit medlemskab og nyde godt af billige bøger!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spar 20-50% hos Moodings på 10.000 varer!