5 instagramprofiler, der er værd at følge!

Shopping-guide til Budapest

Indlægget er sponsoreret af Spies rejser

DSC_0193 copy2

Vores rejse til Budapest var en del af en kampagne for Spies: Spies city hacks, hvor en håndfuld bloggere skal udforske europæiske storbyer og guide jer igennem seværdigheder, dele ud af gode råd i forbindelse med rejserne og ikke mindst inspirere jer allesammen til at drage ud i verden og leve livet. 🙂 Som en lille ekstra gevinst giver Spies 100 kr. rabat pr. person, hvis i booker jeres næste storbyrejse via linket nedenfor inden d. 3. maj 2016.

I kan finde alle priser og muligheder lige HER.

Som lovet og efterspurgt kommer hermed en shopping-guide til Budapest, som forhåbentligt kan være til nytte hos de af jer, der har planer om at besøge den fantastiske hovedstad. Budapest er en oplagt shoppingby, særligt for pengepungen, da alting er billigt, men også for de retroglade sjæle, kan byen varmt anbefales som en kommende destination. Umiddelbart kan man opdele shoppingmulighederne i Budapest i 3 kategorier: High end shopping, almindelig shopping og vintage- og retroshopping. Hvilket mere eller mindre omfavner hele paletten og appellerer til den brede mangfoldighed.

High end shopping:

Andrássy Avenue i centrum er der uendelige af muligheder for lidt “window-shopping”. Alleen huser de mest eksklusive brands i Budapest som: Gucci, Louis Vuitton, Burberry, Max Mara, Jimmy Choo, Omega og jeg kunne blive ved. Man tager nemt sig selv i at tørre savl af mundvigen, når man lister rundt blandt de store udstillingsvinduer og drømmer.

Almindelig shopping:

‘Gågaden’: Ligger placeret midt i centrum på: Váci utca. (Også kaldet fashion street). Den minder utrolig meget om strøget i København, og er vanvittig charmerende at besøge i aftentimerne om lørdagen, hvor butikker og cafeer typisk har længe åbent. Man skal dog være opmærksom på, at mange butikker lukker tidligt i hverdagene, gerne mellem 16:00-18:00. På gågaden finder man bl.a. butikker som H&M, Zara, Mango og uendeligt mange skobutikker, hvor jeg bl.a. købte et par lyserøde herligheder for omkring 100 danske kroner. Måske tænker i, hvorfor man skal bruge tid på disse butikker, som vi alligevel har i Danmark? Det skal man ganske enkelt, fordi de selvsamme varer er en del billigere i Budapest. 🙂

West End shoppingcenter: Vaci ut 1-3, et af Centraleuropas største shoppingcentre med over 400 butikker under et tag. Åbningstider: Man-lør: 10:00-20:00 (Ind i mellem til 21:00). Tagterrassen har dog åbent alle ugens dage fra (8:00-23:00). Kun enkelte butikker har åbent om søndagen. Centret er nemt at finde, da det ligger midt på ‘gågaden’: Váci utca.

Vintage- og retroshopping:

Retrock Vintage-Designer Store: En absolut must-visit butik, der også er lokaliseret i centrum: Anker köz 2. Faktisk ligger den lige ved siden af det hotel vi boede på i Budapest: Carat Boutique Hotel. Butikken består af to etager fyldt med det lækreste vintage-tøj, tasker, møbler, tæpper, plaider og nips i lange baner. Det er umuligt at forlade denne charmetrold af en butik tomhændet. F.eks. købte jeg en plaid derinde, som jeg er ualmindeligt glad for. Åbningstider: Man-tors: 11:00-21:00, fre-lør: 10:00-22:00, søn: 11:00-20:00.

retrock-budapest-shop-inside-02Kilde: Retrock.com

img_8519aKilde: Design.hu

Szputnyik Shop: Er endnu en populær vintageshop i Budapest, dog består den udelukkende af tøj. Priserne ligger på omkring 100 danske kroner for f.eks. vintagekjoler. Der findes faktisk hele to butikker i byen. Den ene ligger på: Dohány Utca 20, som har åbent fra 10:00-20:00 man-lør. Den anden ligger på: Király Utca 22, som har åbent fra 11:00-21:00 man-lør.

szputnyik.shop.d20.inbox1200x630Kilde: Welovebudapest.com

Möbelkunst: Er et varehus bestående af alle de lækreste designs fra 50-70’erne. Man skal dog være indstillet på, at der er tale om designeritems, som jo desværre ikke er billige. Heller ikke i Budapest. I finder Möbelkunst på: Földváry u. 4. Åbningstider: Holder åbent hver søndag fra: 10:00-16:00.

6Kilde: Mobelkunst.hu

Ómama Antik: Omfatter en bred vifte af vintage med alt fra smykker, tasker, interiør, tøj og tasker. Der findes to butikker i Budapest. Den ene ligger på: Szt. István krt. 1 og har åbent fra: Man-fre: 10:00-18:00, lør: 10:00-14:00. Den anden butik finder i på: Frankel Leó u. 7, og har åbent fra: Man-fre: 10:00-18:00.

Bakancsos street market: Er et weekend-marked der byder på unikke vintagefund. Markedet finder sted på: Széncinke Street, og holder åbent fre-søn mellem: 06:00-13:00.

Antifactory: Er en helt unik vintageshop og samtidig ejerens private hjem. Tidligere kunder har endda oplevet at få et glas vin eller hjemmebagte småkager stukket i hænderne i mens, de kigger på alle de spændende fund. Butikken finder i på: 1065 Magyarország, Paulay Ede u. 56. Åbningstider: Man-lør: 12:00-19:00.

antifactory06Kilde: Maison.blog.hu

Ecseri Piac: Lidt uden for byen finder man et stort antikloppemarked på adressen: Nagykőrösi út 156, hvor der er mulighed for at gå opdagelse blandt et hav af antikke skønheder med masser af sjæl og patina. Loppemarkedets åbningstider er: Man-fre: 08:00-16:00, lørdag: 06:00-15:00 og søndag: 08:00-13:00. En god idé er at tage bus nr. 54 fra Boraros ter – og stå af ved Fiume Utca.

De fleste butikker tager imod kortbetaling, endda også mange af de små souvenir shops. Personligt er jeg dog fan af at bruge kontanter, så man har bedre styr på, hvor meget man brænder af. Udover ovennævnte butikker og markeder, findes der også mange små antikshops i Budapest, der bl.a. sælger det ungarske kongelige porcelæn, som er vanvittigt smukt – skulle jeg hilse at sige! Det minder lidt om Lyngbys ældre modeller med blomster på. Bestemt værd at se nærmere på, hvis man er til den slags 🙂 Mit næste og sidste indlæg om Budapest udkommer senere i april, som bliver en oplevelsesguide til en 48-timers rejse til storbyen. Stay tuned!

Følg med via:

BLOGLOVIN / FACEBOOK / INSTAGRAM

2 kommentarer

 • Annica

  Sikke et fint indlæg! Dejlig overskuelige og masser gode inputs, der kan bruges, når jeg i næste måned skal et smut til Budapest <3 Jeg har lige et enkelt spørgsmål: Ved du om, det er muligt at købe vinterstøvler i god kvalitet til billigere penge end her i DK? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ask if it’s possible to get in touch with some of their previous clients.
  Therefore, nno SEO service is complete without these kind of people.
  Now on, a website will be based upon the quality of its content.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 instagramprofiler, der er værd at følge!