Pæne opbevaringskasser på budget

GUIDE: 48 timer i Budapest

Indlægget er sponsoreret af Spies Rejser

DSC_0148 copy

Vores rejse til Budapest var en del af en kampagne for Spies: Spies city hacks, hvor en håndfuld bloggere skal udforske europæiske storbyer og guide jer igennem seværdigheder, dele ud af gode råd i forbindelse med rejserne og ikke mindst inspirere jer allesammen til at drage ud i verden og leve livet. Som en lille ekstra gevinst giver Spies 100 kr. rabat pr. person, hvis i booker jeres næste storbyrejse via linket nedenfor inden d. 3. maj 2016.

I kan finde alle priser og muligheder lige HER.

Så er jeg endelig klar med sidste del af min beskedne Budapest-trilogi, som jeg håber kan være til nytte for nogle af jer. Hvis i gerne vil læse mere om vores rejse til Budapest samt danne jer et overblik over shoppingmulighederne i storbyen, så kan i finde mine to tidligere indlæg HER og HER. Først og fremmest vil jeg ikke råde jer til at tage afsted op til nogle helligdage, da det ville være en frygtelig skam at gå glip af alle de lækre butikker. Dog har alle seværdigheder åbent på trods af helligdagene. I stedet kan jeg varmt anbefale at tage til Budapest op til en weekend, da bylivet en lørdag aften er så hyggeligt! Som jeg beskrev i min Shoppingguide til Budapest, så har butikkerne typisk længe åbent om lørdagen, og atmosfæren på ‘strøget’ (Vaci Utca) minder meget om ‘Open by night‘ i Danmark.

Når man kun har 48 timer til at nedlægge en storby som Budapest, vil jeg anbefale at booke et centralt liggende hotel i nærheden af Vaci Utca. Først og fremmest fordi der er gåafstand til de fleste seværdigheder og shoppingmuligheder, og så er det altid nemmest at komme rundt via offentlig transport fra centrum, hvis man skulle få brug for det. Nedenfor har jeg samlet nogle af de ting, jeg vil anbefale jer at se/opleve i Budapest 🙂

Basilica of st. Stephen, (Szent István tér 1): En fuldstændig fortryllende kirke. Hvis man et øjeblik lader sig forsvinde i det fantastiske kunsthåndværk, kan man med sikkerhed mærke hårene rejse sig på huden. Det er en yderst betagende oplevelse. Den er i øvrigt ligeså smuk udenpå. Åbningstider: Man-fre: 09-17, lør: 09-13, søn: 13-17.

Skærmbillede 2016-04-25 kl. 07.42.55Kilde: 500px.com

House of Parliament (Kossuth Lajos tér 1-3): Det tredje største parlament i verden. En 50 minutters tour i parlamentet koster 100 danske kroner (4000 HUF), 50 kr. for studenter op til 24 år, og børn under 6 år er gratis. Parlamentet er en af de dyrere seværdigheder, men helt sikkert et besøg værd, hvis betagende arkitektur også kan få andre end mig op at ringe! Jeg kunne snildt flytte ind her og aldrig bevæge mig udenfor igen! 😀 Åbningstider: Man-søn: 08-16.

dk.pinterest.comKilde: wikimedia.org

New York caféen, Boscolo Hotel (Erzsébet krt. 9): I kan godt finde sprittuschen frem og sætte et stort fedt kryds på kortet ved denne café/restaurant, som i øvrigt er kåret som verdens smukkeste. Overdådighed er et ord, der ikke engang rækker i dette tilfælde. Det ungarske folk ville mene, at New York cafeen er et af de dyreste steder at spise i Budapest, men det koster faktisk mindre, end det typisk ville gøre at spise ude i Danmark. Min søster og jeg kom af med 375 kr. i alt for os begge for både hovedret, drikkevarer og kaffe. Maden smager fantastisk og omgivelserne er mindblowing!

dk.pinterest.comKilde: Pinterest

Chain bridge, Kædebroen (Széchenyi Lánchíd): Den fineste hængebro, der strækker sig over Donau-floden og forbinder de to bydele Buda og Pest med hinanden. Udsigten fra broen er simpelthen skøn! Især hvis i er ligeså heldige med vejret, som vi var. Jeg vil også anbefale, at man går en lille tur derhen om aftenen, hvor alt lys er tændt over Budapest. Det skulle efter sigende være magisk. Hvis man er smart kobler man denne seværdighed sammen med 3 andre større attraktioner, som ligger på modsat side af broen – hvor en yderst charmerende kabelbane fører en op af bjerget til Matthias Church og Castle Hill, som jeg nævner nedenfor.

f504f2818d1e9d7a904881e5174d095e

Matthias Church, (Szentháromság tér 2): En bragende smuk kirke udsmykket af Ungarns mest anerkendte kunstnere. Det er IKKE nok bare at se kirken udefra! Desværre besøgte vi den før, den åbnede, hvilket jeg inderligt ærgrer mig over, da jeg efterfølgende så billeder indefra. Åbningstider: Man-fre: 09-17, lør: 09-13, søn: 13-17. Entrébillet til kirken koster: 36 kr.

c93662a4a8bfc8e7a8c0a65ecdea35adKilde: Pinterest.com

Castle Hill: Rundt om Matthias Kirken ligger Castle Hill, som er et større område med nogle af de bedst bevarede byggerier fra Middelalderen. Alting er så fint og yndigt her, at det næsten minder om en kulisse til en spillefilm eller et teaterstykke. Udsigten herfra er også noget, der vil noget.

6eae739860504f860be8506387171964Kilde: Yahoo.com

Buda Castle, (Szent György tér 2): Ligger i samme strækning som Matthias Kirken og Castle Hill. Det var i øvrigt her Anne og jeg skød med bue og pil 😀 Vanvittig sjovt. (Det er en super god idé at besøge hele strækningen med både Buda Castle, Matthias kirken og Castle Hill på en gang. Jeg ville nok sætte en 2-3 timer af til denne tur).

161669-Buda-Castle-Budai-VarKilde: Expedia.com

Museum of Applied Arts, (Üllői út 33-37): Hvis man, ligesom jeg selv, er en sucker for skønhed, så vil jeg klart anbefale at besøge Museum of Applied Arts i Budapest. Jeg havde tilsyneladende mistet synet, da jeg krydsede seværdigheder af på kortet over Budapest – for jeg overså fuldstændig dette museum. Åbningstider: Mandag: Lukket. Tirs-søn: 10-18. Entrébillet koster 72 kr.

museum-of-applied-arts-atriumKilde: Fourseasons.com

Gellért Baths, (Kelenhegyi út 4): Er det mest fotograferede spa i Budapest, og dermed måske det smukkeste. Grundet Budapest’ store forekomst af varmekilder, er den døbt: Kurbadenes by. Det varme vand siges i øvrigt at have en terapeutisk og helende effekt på en række sygdomme. Desværre havde min søster og jeg en lille conflict of interest angående denne slags “seværdigheder”, fordi hun mente, at der var andre vigtige ting at foretage sig i Budapest. Personligt, kunne jeg umiddelbart ikke komme i tanker noget, der stod højere på listen? Men hvis jeg lige skal se bort fra mine egne luksusvaner, så kan jeg anbefale jer at besøge Gellért Baths som en slags endestation inden hjemrejsen. Efter to dages sightseeing og en god bagage med nye indtryk, er man forholdsvis fyldt op – på den gode måde. Så en lille stund med selvforkælelse og velbehag er en god måde at tanke komfortdepoterne op inden en hjemrejse. Åbningstider: Alle ugens dage fra 06-20. Entrébillet afhænger af hvilke tilkøb man gør sig, men koster omkring 100 kr.

Untitled-1Kilde: Wikipedia.org

Instant Ruin pub, (Nagymező u. 38): Hvis man har overskud i aftentimerne, er ‘Ruin Bars‘ en eventyrlig oplevelse. ‘Instant‘ er en af de mest populære af slagsen og tilmed også den største. Den fungerer som en bar/natklub i surrealistiske omgivelser med intet mindre end 26 rum i forskellige temaer, 17 DJ’s, 7 dansegulv, to haver og fri entré. Åbningstid: Hver dag 16-06.

Skærmbillede 2016-04-25 kl. 16.22.45Kilde: Ruinpubs.com

 ♥

Udover disse ovennævnte seværdigheder, er Synagogen, som ligger på Dohány u. 2, også et værdsat turistmål. Heltepladsen og slotshaven som ligger lige ved siden af zoologisk have i Budapest ville jeg nok ikke prioritere at bruge tid på. 🙂 Jeg håber sådan, at mine 3 Budapest-indlæg har bidraget til lidt rejseinspiration og måske endda været til nytte for nogle af jer? Om ikke andet har det været en fornøjelse at udforme dem. Og en ting er helt sikkert: Jeg skal til Budapest igen! 😀

1 kommentar

  • Simone

    Gud hvor er der smukt! Jeg tror da lige, at jeg har fundet destinationen for min næste rejse:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pæne opbevaringskasser på budget