Nye damer hos Just Spotted

Barcelona: Interiør- og loppeguide

Indlægget er sponsoreret af Spies rejser

untitled-1

Vores rejse til Barcelona var en del af en kampagne for Spies Rejser: Spies city hacks, hvor en håndfuld bloggere får til opgave at udforske europæiske storbyer og guide jer igennem seværdigheder, shoppingmuligheder samt dele ud af gode råd i forbindelse med rejserne. Sidst men ikke også mindst også at inspirere jer allesammen til at drage ud i verden og leve livet.

I kan finde alle priser og muligheder lige HER.

Så er Kokken og jeg (desværre) blevet integreret i hverdagen igen efter en fantastisk rejse til smukke Barcelona. Heldigvis minder mit spejlbillede mig trods alt stadig om, at jeg fik høstet lidt af sydens sol. Jeg har desuden fået øjnene op for, hvor meget gavn et smut til en storby, i det ellers kedelige danske efterår, gør for sjælen – specielt hvis det kan kombineres med lidt varme. For ganske overraskende fik vi fornøjelsen af hele 23 grader, da vi var afsted i starten af oktober.

På trods af at byen er spækket med smukke seværdigheder, havde jeg på forhånd besluttet mig for at dedikere det meste af min rejse på at opsnuse de mest attraktive interiørbutikker samt gå lopperov. Man er vel en tøffelhelt, når det handler om boligindretning. For selvom Barcelonas geografiske placering ligger et stykke væk fra Skandinavien, som vi har døbt designmarkedets hovedstad, så skal man absolut ikke undervurdere byens skatkammer.

Nøjagtigt ligesom min tidligere Interiørguide fra Budapest, så rummer Barcelona ligeledes masser af spændende butikker og loppemarkeder, som ruger på de lækreste genbrugsfund. Dog skal man være indstillet på, at Barcelona ikke er et specielt billigt sted at shoppe, da prissætningen minder utrolig meget om de danske tendenser. I dette indlæg vil jeg forsørge at guide jer igennem, hvilke butikker, der er værd at udforske.

Neukölln

img_8188decoimg_8160neukolln-05 Fotokredit: Shopikon

N E U K Ö L L N
Attraktiv og moderne retrobutik

→ Hvis jeg kun måtte anbefale jer en enkelt retrobutik, som i bør besøge i Barcelona, ville det uden tvivl være ‘Neukölln’. Udover butikkens smukke indretning, så ruger den også på de fineste fund, som jeg absolut vil kategorisere som attraktive blandt retroglade sjæle. Havde jeg blot haft en større kuffert med på min rejse, havde jeg efterladt alt indhold i Barcelona og fyldt den med nips, radioer og lamper herinde fra.

Praktisk information
Adresse: Carrer de les Basses de Sant Pere 22, Barcelona.
Åbningstider: Man-lør: 12:30-21 (Siesta mellem 14:30-17)

Valnot

dsc00777-copyvalnot-3-copyvalnot1-copyFotokredit: Shopikon / Onthegrid / Cutesuite

V A L N O T
Genbrugsbutik

→ Hvis man ligesom jeg besidder et samlergen indenfor lamper, så vil jeg anbefale jer at gå på opdagelse i ‘Valnot’. Butikken har en særlig charme over sig, da flere af tingene er stablet ovenpå hinanden, præcis som vi ser det på loppemarkeder. Er man derfor en nysgerrig pilfinger, så er denne butik en oplagt chance for at se med hænderne.

Praktisk information:
Adresse: C/ Viladomat 30, Barcelona
Åbningstider: Man-fre: 10-21 (Siesta mellem 14:30-17)

Meublé

tiendas-deco-barcelona-meuble-5-713x1024-copytiendas-deco-barcelona-meuble-1-copymeuble3meuble7meuble9meubleFotokredit: Shopikon / Adamasvillas

M E U B L É
Genbrugsbutik

→ Jeg ville give hvad som helst for at eje den sennepsfarvede veloursofa ovenfor! Desværre var den dog en smule problematisk at have med under armen i lufthavnen – på trods af min øjeblikkelige fascination. ‘Meublé’ er en stor blandet landhandel med alt, hvad hjertet begærer. Er man særligt på udkig efter patinerede Thonet stole, så er dette stedet, man bør handle. Havde jeg i øvrigt haft en interiørbutik i Danmark, havde jeg uden tvivl gjort mig nogle køb herinde.

Praktisk information:
Adresse: C/ Martínez de la Rosa 34, Barcelona
Åbningstider: Man-lør: 11-20.30 (Siesta mellem 14:30-17)

Gidlööf

gidlofgidloof_03-copygilodFotokredit: Midmodandmore / Kaikucaffelatte

G I D L Ö Ö F
Retrobutik, primært med møbler fra 60’erne i et Skandinavisk design

→ Det er utrolig interessant at se, hvor høj kurs teak træ og nordisk design fra 60’erne har i udlandet. Hvis man er på udkig efter denne slags møbler, vil jeg ikke anbefale at gøre sine køb i Barcelona, da det ganske enkelt ikke kan svare sig prismæssigt. Dog er det en smule nostalgisk at bevæge sig rundt herinde og fornemme sydens begejstring for de skandinaviske designtraditioner.

Praktisk information:
Adresse: Passatge Mercantil 1, Barcelona
Åbningstider: Tirs-ons: 10-15, Tors-fre: 10-15 og 17-20. Lørdag: 11-15 og 17-20.

177 Kensington

177-kensington3177-kensington5177-kensington0177-kensington1Fotokredit: Shopikon

1 7 7  K E N S I N G T O N
Sofistikeret designbutik med 50’er sjæl.

→ Denne butik hører uden tvivl til i kategorien: ‘High end retro’. Man skal derfor ikke forvente at gøre sig nogle budgetvenlige kup i disse rammer. Dog præsenteres man for nogle uimodståelige møbler og ikke mindst lamper, som næsten er umulige at finde i Danmark. Et beskedent kig er derfor ikke forgæves.

Praktisk information:
Adresse: C/ París 177 , Barcelona
Åbningstider: Mandag-fredag: 11-20. (Siesta mellem 14-17).

La Talenta

la-talenta4la-talenta6la-talenta0la-talenta1la-talenta3Fotokredit: Shopikon

L A  T A L E N T A
Retro- og genbrugsbutik

→ Uh la freaking la! Om det var neonskiltets smittende farve eller butikken som helhed, der forførte mig på stedet, har jeg endnu ikke fået afklaret. Men en ting er sikkert: Jeg er fuldstændig forelsket i denne retrobutik, der oser af en gennemført æstetik, man ikke har lyst til at forlade igen. Jeg kunne snildt have slået mig ned herinde, åbnet min computer og givet mig til at arbejde med en optanket inspirationskvote. Er jeg i øvrigt den eneste, der får associationer til ‘Grease’ i disse omgivelser? Hvis i befinder jer i nærheden, vil jeg varmt anbefale jer at tage et smugkig i ‘La Talenta’.

Praktisk information:
Adresse: Carrer Códols, 23, Barcelona
Åbningstider: Tirs-lør: 11-20 (Siesta mellem 14:30-17).

Markedet “los Encantes”

portadapicture_12413dsc_0025-copyFoto: Archdaily

L O S  E N C A N T E S
Mere end 500 stande med nye og brugte ting som f.eks. samlerobjekter, vintagemøbler og tøj.

→ ‘Los Encantes’ er det største og mest populære loppemarked i Barcelona, der samtidigt har åbent hele 4 dage om ugen. Alene bygningens arkitektur er en seværdighed – se bare det fascinerende tag, der genspejler hele området. Her skal man ikke lade sig skræmme af standenes overpriser, da sælgerne er en smule overambitiøse. Billedet ovenfor var en af de ting, jeg købte på dette loppemarked, og selvom sælger forlangte 30 euro for det, fik jeg ham til sidst presset ned på 10. Man kan sagtens tillade sig at være et skarn og byde 1/4 eller 1/3 af prisen. Desuden bør man minimum afsætte en time til dette sted, da antallet af boder er overvældende.

Har man et tætpakket program i Barcelona, kan jeg anbefale at tage en taxa dertil, da det ligger forholdsvist tæt på midtbyen. Jeg mener, at vi kom af med omkring 60 danske kroner for turen derud.

Praktisk information:
Adresse: ’Plaza de las Glorias’, Avinguda Meridiana, 69, Barcelona.
Transport dertil: Bus H12, V21, 7, 92 y 192. Metro: Linje 1, Linje 2 Glories Encants og Monumental. Tranvía (sporvogn): Linjerne T4, T5 T6 las Glorias.
Åbningstider: Mandag, onsdag, fredag og lørdag: 9.00-20.00. Auktion fra 8.00-9.30 mandag, onsdag og fredag.

Konklusion

Ud fra mine interiøropdagelser i Barcelona kan jeg konkludere 3 ting:

  1. Det er en fantastisk storby at gå på rov i, hvis man ligesom jeg besidder et brændende hjerte for interiør og genbrugsnips. Butikkerne, der matcher disse kriterier, oser af karakter, charme – og forærer os tilmed nogle varige indtryk.
  2. Selvom vi normalt forventer, at det er billigere at shoppe i udlandet, så bør man være indstillet på, at priserne matcher de danske. Til gengæld kan man også finde spændende retroting, som vi ikke præsenteres for herhjemme.
  3. Skandinavisk design er i utrolig høj kurs i Barcelona, og der findes et hav af butikker, der minder om danske ‘Decorate’. Dog har jeg undladt disse butikker i min guide, da vi i forvejen er bekendt med konceptet.

I kan finde alle storbyrejser igennem Spies lige HER!

Følg med via:

BLOGLOVIN // INSTAGRAM // FACEBOOK

Sponsoreret indlæg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye damer hos Just Spotted